Νέα από Αρκαδία. Ψήφος τιμωρίας

 

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η επι­κείμενη εκλογική αναμέτρηση θα ανατρέψει δεδο­μένα και βεβαιό­τητες που πριν από δύο ή τρία χρόνια φάνταζαν ακλόνητες. Η συσσώρευση οργής που παρατηρείται  από τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως η απογοήτευση από την έλλειψη ειλικρίνειας των πολιτικών κομμάτων θα εκφρασθεί σίγουρα  με δυναμικό τρόπο στις κάλπες. Οι πολίτες ανεξαρτήτως παραδοσιακών σχέσεων με κόμματα και παρατάξεις μοιάζουν για πρώτη φορά τόσο αποφασισμένοι για όλα που ένας Θεός ξέρει τι ακριβώς θα δούμε το βράδυ των εκλογών.

Οι πολιτικοί το οσμίζονται γι αυτό και αυτοβούλως κάποιοι εξ αυτών αποχαιρετούν την… Αλεξάνδρεια. Κάποιοι  άλλοι θα την αποχαιρετήσουν όταν η κάλπη αποφανθεί .

Το ερώτημα λοιπόν είναι: για ποιους ακριβώς θα μιλάμε την επομένη των εκλογών. Απαντήσεις του τύπου «γι’ αυτούς που θα αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός» δεν είναι λάθος, αλλά δεν είναι και εντελώς σωστές. Πρώτα γιατί πριν αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός, έχουν ήδη  αποφασίσει οι αρχηγοί των κομμάτων με τα πρόσωπα που ήδη έβαλαν  στα ψηφοδέλτια. Το είδαμε στα ψηφοδέλτια της Αρκαδίας  με κάποια, ελάχιστα,  σοβαρά και αξιόπιστα πρόσωπα και με πολλά περισσότερα –  φαιδρούς δημοκόπους, συνδικαλιστές … και πολιτικούς νάνους.

Εύλογο συμπέρασμα: η γεωγραφία και η ποιότητα των φυσικών προσώπων της επόμενης Βουλής θα ορίσει και το είδος της πολιτικής κατάστασης που επέρχεται. Τα δείγματα ώς τώρα είναι από «σκέτη απογοήτευση» μέχρι «μεγάλη ανατριχίλα». Και αν επαληθευτούν τα προγνωστικά και η  οργή των ψηφοφόρων διαμορφώσει μια Βουλή Βαβυλωνία, τότε η κατάσταση θα είναι τραγική. Με οδυνηρές συνέπειες. Δυστυχώς εδώ που φθάσαμε η διαπίστωση είναι μία και μόνη.  Χρεοκοπήσαμε πολιτικά. Και με ηττημένη την πολιτική και τη χώρα υπό σιδηρά επιτήρηση, οι προτάσεις διακυβέρνησης είναι αναιμικές και ελάχιστα πειστικές, διότι οι φορείς τους κείτονται ξέπνοοι και ηττημένοι, δεν μπορούν να διεκδικήσουν από το πλήθος παρά μόνο τη μοιρολατρία και τον φόβο. Η ψήφος θα είναι τιμωρητική.

 

 

 

Επίσκεψη Βενιζέλου

Την  Τρίπολη θα επισκεφθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος για  μια συνάντηση με τοπικά στελέχη,  νομαρχιακές επιτροπές και υποψηφίους  από ολόκληρη την Πελοπόννησο, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Θα προηγηθεί συνέντευξη τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Περισσότερες λεπτομέρειες του προγράμματος  θα ανακοινωθούν εν καιρώ, μιας  και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και όλο το πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου είναι υπό διαμόρφωση, υφιστάμενο καθημερινά τροποποιήσεις.

Υποψήφιοι ΔΗΜΑΡ

Με εισήγηση του Γραμματέα της Ν.Ε. Αρκαδίας της ΔΗΜΑΡ Παναγιώτη Κουτσούγερα, ομόφωνα αποφασίστηκε  ότι οι υποψήφιοι βουλευτές Αρκαδίας της ΔΗΜΑΡ θα είναι οι εξής: Δελφάκης Νικόλαος, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης.  Ηλιοπούλου Μαρία, Φοροτεχνικός, Ελεύθερη Επαγγελματίας.  Καραθανάσης Ιωάννης, Ιδιωτικός Υπάλληλος. Καρβέλη (Ευταξιοπούλου) Βασιλική, Πολιτικός Υπομηχανικός. Κουτσούγερας Παναγιώτης, Ηλ/γος Μηχανικός, Γραμματέας Ν.Ε. Αρκαδίας ΔΗΜΑΡ.

Προεκλογική ομιλία

Η  κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης στις 8:00 μ.μ την Δευτέρα  30/04/2012, με ομιλητή τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση.  Κατ αυτήν θα γίνει ανάλυση της Πολιτικής Πρότασης της ΔΗΜΑΡ για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση, καθώς και παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Αρκαδίας της ΔΗΜΑΡ.

Περιοδεία ΚΚΕ

Στα πλαίσια της επικοινωνίας με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή  20 Απρίλη 2012 θα γίνει περιοδεία στο Ψυχιατρείο και το Νοσοκομείο της Τρίπολης με επικεφαλής το Γιάννη Φράγκο, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Αρκαδίας του ΚΚΕ, ενώ αύριο  Σάββατο 21 Απρίλη 2012 θα γίνει ομιλία, στις 8:00 μ.μ, στα Δολιανά Κυνουρίας από το Νίκο Γόντικα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, από το Στάθη Λεουτσάκο, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι: Αλεξανδρής Σαράντος (Υπάλληλος ΔΕΗ),Γιαννούλη Αντωνία (Διδάκτωρ Φιλοσοφίας – Ηθοποιός), Ζαχαριάς Κων/νος (Γιατρός), Μάνος Νικόλαος (Συνταξιούχος),Παπαζαχαρίας Δημήτρης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός).

Νοσοκομείο Καλαμάτας

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη 18/04/2012 στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος. Ο Υπουργός ενημερώθηκε από το Διοικητή Γεώργιο Μπέζο για την λειτουργία των νέων τμημάτων (Μονάδα Εμφραγμάτων- Αιμοδυναμικό Εργαστήριο- Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – Ψυχιατρική Κλινική) για τη νέα δομή του ΟΚΑΝΑ για τα ενταγμένα έργα Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού στο ΕΣΠΑ (Μαγνητικός Τομογράφος- Αξονικός Τομογράφος- Μαστογράφος κ.λ.π.), για το έργο της εξοικονόμησης ενέργειας εντεταγμένο στο ΕΠΠΕΡΑΑ κλπ. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Χρυσομάλλης Παν/της, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γιαννόπουλος Παν/της και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου καθώς και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι του Νοσοκομείου.

Ο υπουργός έδωσε  εντολή να παραπεμφθεί η υπόθεση γιατρού που κατηγορείται για προκλητή προμήθεια υλικών, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του νοσοκομείου, στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Οικολόγοι

Την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων – Πράσινων στο νομό Αρκαδίας. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ψηφοδέλτιο θα απαρτίζουν οι:  Κεφαλάς Αθανάσιος, Σαράντη Ελένη και  Στάρα Καλλιόπη.

Σκουπιδότοπος

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο χώρος στάθμευσης του Παναρκαδικού νοσοκομείου  καθώς όγκοι σκουπιδιών σωρεύονται καθημερινά με σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Αγνωστο γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί παρατηρείται ολιγωρία στην αποκομιδή τους, σε ένα χώρο όπου η υγεία δοκιμάζεται και η αισθητική πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο.

Χαμογελάτε

Κάποια Χριστούγεννα αγόρασα στην πεθερά μου για δώρο έναν τάφο, σε κάποιο  ωραίο νεκροταφείο.
Τον επόμενο χρόνο δεν της αγόρασα δώρο.
Όταν με ρώτησε γιατί, της είπα:
– Ε, μα δεν χρησιμοποίησες ακόμα το δώρο που σου έκανα πέρσι!
Και έτσι άρχισε ο καυγάς…

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ papamh22@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *