Προς, Υπουργό Υγείας & Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Σχετικά με την προκήρυξη θέσεων στον ΕΟΠΥΥ

Πειραιάς, 19-4-2012

Α.Π  1428

 

 

 

  • Υπουργό Υγείας
  • Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ

 

 

Η υπ΄αρ. πρωτ. Γ32/48/οικ.16032/6-4-2012  προκήρυξη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ  που αφορά συμβάσεις μίσθωσης έργου με πέντε χιλιάδες (5.000) θεραπευτές ιατρούς για χρονικό διάστημα δύο (2)ετών και  ξεκινά  η υποβολή των αιτήσεων  στις 18-4-2012  μέσα  στην  προεκλογική περίοδο, σας δηλώνουμε ότι ούτε σύννομο είναι, αλλά ούτε και σωστό.

Ο Ιατρικός Κόσμος (Π.Ι.Σ και Ιατρικοί Σύλλογοι)  δεν είχε ούτε έχει συμφωνήσει με αυτή την μορφή της παρεχόμενης περίθαλψης μέσω του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την απερχόμενη κυβέρνηση, αλλά και η εφαρμογή της δεν είναι εφικτή  όπως   γνωρίζει  τόσο η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όσο και το Υπουργείου Υγείας.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ούτως η άλλως έχουμε  θέσει τις απόψεις μας για έναν  Ε.Ο.Π.Υ.Υ. λειτουργικό  και προσβάσιμο και σωστά λειτουργούντα που θα παρέχει υπηρεσίες ανταποκρινόμενος τόσο στις απαιτήσεις της Δημόσιας Υγείας όσο και την ασφαλή και αξιοπρεπή  άσκηση  της ιατρικής.

Ως εκ τούτου η ανωτέρω  προκήρυξη  και άκαιρος και άκυρη είναι.

 

Επισημαίνουμε δε ότι εάν η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και ο Υπουργός Υγείας δεν το πράξουν τότε θα πρέπει να παρέμβουν τόσο τα Ελληνικά Κόμματα όσο και ο  Πρωθυπουργός για την αναστολή  της ανωτέρω προκήρυξης για λόγους ηθικής και θεσμικής τάξης.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *