ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΣΚΟΖΟΥ για την αναγραφή της δραστικής ουσίας

 

Από σήμερα 9/4/12, αρχίζει μετά από παλινωδίες και αστείες υπαναχωρήσεις η προσπάθεια υλοποίησης της πρακτικά ανεφάρμοστης και επικίνδυνης πολιτικής των υπεύθυνων των υπουργείων υγείας και κοινωνικών ασφαλίσεων περί υποχρεωτικής αναγραφής της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς.

Η τελική διατύπωση της εγκυκλίου εφαρμογής καθιστά φανερό το μέγεθος της σύγχυσης στην οποία βρίσκονται, αλλά και την αδυναμία επιβολής των ανεύθυνων πολιτικών τους.

Δεν πρόκειται για υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας, αλλά για εξόφθαλμη απόπειρα μετακύλισης του κόστους στους ασθενείς, αν θέλουν να πάρουν το φάρμακο που σύστησε ο γιατρός τους. Ουσιαστικά προχωρούν πραξικοπηματικά στον καθορισμό ενός κατώτατου ποσού που θα καλύπτει το ασφαλιστικό σύστημα και πέρα από αυτό θα πληρώνουν οι ασθενείς.

Όσοι αφελώς πίστεψαν πως η σθεναρή αντίδραση του ιατρικού συνδικαλιστικού κινήματος ήταν στενά συντεχνιακή μπορούν τώρα να καταλάβουν το σφάλμα τους, όσοι δε εκ των επαγγελματιών υγείας νόμισαν πως έπιασαν την ευκαιρία για να αναβαθμίσουν το ρόλο τους και να ωφεληθούν επαγγελματικά ελπίζω πως τώρα καταλαβαίνουν.

Στα πλαίσια της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής του δικομματικού συνεταιρισμού και με μικροσυντεχνιακές διευθετήσεις δεν υπάρχουν λύσεις.

Η σθεναρή αντίσταση στους μνημονιακούς σχεδιασμούς κατεδάφισης κάθε έννοιας δημόσιας κάλυψης των αναγκών υγείας και πρόνοιας και η ανατροπή αυτών των πολιτικών με την απομάκρυνση από την κυβέρνηση των μνημονιακών συνεταίρων είναι η μόνη λύση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ,
Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ
(Υgeianet)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *