ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ.

Συνάδελφοι,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σκηνών απείρου κάλλους. Από τη μια, ενός τέρατος(:ΕΟΠΥΥ) που βουλιάζει στο βάλτο(:στα χρέη του) και που ψυχορραγεί, μη μπορώντας να ορθοποδήσει στα πήλινα πόδια του κι από την άλλη -σε μια εικονική πραγματικότητα- την κομπορρημοσύνη και την αναξιοπιστία, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματα, των εμπνευστών-δημιουργών του για την δήθεν «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από γεννήσεως του ελληνικού κράτους».
Την ίδια ώρα κανένας Μνημονιακός Κυβερνητικός δεν ενδιαφέρεται για τους «ανασφάλιστους – ασφαλισμένους», που ξανα- πληρώνουν για τις υπηρεσίες υγείας απ’ την κενή περιεχομένου πλέον τσέπη τους, ούτε πολύ περισσότερο για τους γιατρούς, που παραμένουν απλήρωτοι από 3(:ΕΟΠΥΥ) έως 18μήνες(:χρέη του ΟΠΑΔ), που μάλλον έχουν «απαλλοτριωθεί» κατά την προσφιλή τακτική του καθεστώτος. Οι «κυβερνητικοί της Υγείας» έχουν εξαφανιστεί, αφού πλέον έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα αποκομμένοι όπως είναι από την κοινωνία.
Ως μάντεις κακών λέμε: οι απλήρωτοι γιατροί, να μην ελπίζουν πλέον σε εξόφληση των δεδουλευμένων, τόσο γιατί δεν υπάρχει η βούληση από την κυβέρνηση να το κάνει, όσο και γιατί τα χρήματα αυτά αλλάζουν κωδικούς «εν μια νυκτί» προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις Βουδούρη). Αυτό άλλωστε εξηγεί τη στάση πληρωμών και τα αυθαίρετα «κουρέματα» στους παρόχους υγείας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μνημονιακές  δεσμεύσεις προς τους δανειστές. Κατά τα άλλα αυτοί συνεχίζουν το ίδιο βιολί περί ΕΟΠΥΥ και γιατρών που αρνούνται να πειθαρχήσουν…
Αλλά για ποιόν ΕΟΠΠΥ μιλάμε, όταν και οι πιο ευκολόπιστοι συνάδελφοι, αλλά και οι ασθενείς οι ίδιοι, έχουν καταλάβει πλέον, πως τα ίδια πρόσωπα που έχουν συμπράξει και συγκαλύψει το διαχρονικό  «αλισβερίσι» συναλλαγής, διαφθοράς και ατιμωρησίας στην Υγεία, παριστάνουν σήμερα τους «Ιαβέρηδες» των παρανόμων της Υγείας, κατηγορώντας για συντεχνίες και «καρτέλ» τους γιατρούς. Είναι τα ίδια πρόσωπα που ανερυθρίαστα και με απύθμενο θράσος έριξαν το βάρος της περίθαλψης, στις πλάτες των γιατρών και στις άδειες τσέπες των ασφαλισμένων, που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να πληρώνουν εισφορές (ασχέτως αν κι αυτές με τον γνωστό – μνημονιακό – ταχυδακτυλουργικό τρόπο εξατμίζονται).
Ταυτόχρονα στην άλλη μεριά, στα Νοσοκομεία, η απαξίωση, το «ξεχαρβάλωμα» και η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ ολοκληρώνεται μέρα με την μέρα, την ίδια ώρα που καμιά Δημόσια προβληματική και ευρωβόρα επιχείρηση(πχ ΟΣΕ) ούτε καν προσπάθησαν να ιδιωτικοποιήσουν…
Για το ΤΣΑΥ, τι να πρωτοπούμε και τι να σχολιάσουμε, όταν οι γνωστοί «μακελλάρηδες» κατόρθωσαν ένα ταμείο υγιέστατο, να το καταντήσουν «φτωχό συγγενή», όταν θέλουν να το ρίξουν βορά στο «ταμείο – Φραγκεστάϊν» κι όταν σε λίγο θα δίνει σύνταξη 300€ στους Υγειονομικούς, που ήδη άρχισαν να αυτοκτονούν(tragic) από απελπισία. Μας τόλεγαν εδώ και χρόνια οι Ασφαλιστές μας και δεν τους πιστεύαμε. Ήταν μάντεις κακών, ή καλά πληροφορημένοι για ότι εξυφαίνονταν πίσω από τις κλειστές κουρτίνες;
Για όλα αυτά ζητάμε(sic) την απομάκρυνση – το γρηγορότερο – των Υπουργών «εξολοθρευτών» της Υγείας κκ. Λοβέρδου, Κουτρουμάνη, καθώς και των βοηθών τους κκ Βουδούρη, Σουλιώτη και Δρέττα, ως επικίνδυνων δια να χειρίζονται θέματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.
Κλείνοντας, ο ΣΕΙΞ καλεί όλα τα μέλη του, κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς, να διακόψουν οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, με τον ΕΟΠΥΥ, από τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου, συντασσόμενοι με το πανελλαδικό ιατρικό κίνημα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *