Σύλλογος Ειδικευόμενων Ιατρών ΓΝ Βόλου ‘’Αχιλλοπούλειο’’.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

 
Νιώθουμε εκ νέου βαρύ το χρέος και το αίσθημα ευθύνης, απέναντι στην τοπική κοινωνία, που δοκιμάζεται καθώς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Τη στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει και η ιδιωτικοποίηση της Υγείας έχει πάρει πια το δρόμο της, οι συνάδελφοι σε όλη τη χώρα συνεχίζουν ακάθεκτοι τον έντιμο αγώνα τους. Δε θα μπορούσαμε να λείπουμε.
Εμείς στο Βόλο, απέναντι σε μια Διοίκηση ανάλγητη, που απειλεί, τρομοκρατεί και αγνοεί επιδεικτικά τους ειδικευόμενους ιατρούς του Νοσοκομείου απαντούμε εμφατικά παρόντες.
Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησε η επίσχεση εργασίας μας ,για την εξασφάλιση του στοιχειώδους δικαιώματός μας να δουλεύουμε έμμισθα, αλλά και να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τα κακώς κείμενα στο Νοσοκομείο της πόλης μας .Όντας απλήρωτοι για τις δεδουλευμένες εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και πλέον Μαρτίου, όντας εξαθλιωμένοι από την άρνηση της Διοίκησης παρά τα δημοσιεύματα για πλεόνασμα να πληρώσει τις εφημερίες πάνω από το πλαφόν των επτά εδώ και μήνες, όντας αόρατοι σε οποιοδήποτε αίτημα για βελτίωση της παροχής περίθαλψης στο Νοσοκομείο και τις δραματικές του ελλείψεις, όντας άυπνοι στις εξοντωτικές εφημερίες μας και απαξιωμένοι, η Διοίκηση τόσο του ΓΝ Βόλου όσο και η κεντρική Διοίκηση του Υπουργείου μας χλευάζει συστηματικά.
Έχουμε παραδοθεί σε ένα μπαράζ ημερομηνιών και μια αριθμολαγνία άνευ προηγουμένου. Οικογενειάρχες, αξιοπρεπείς, νέοι επιστήμονες αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες επιβίωσης καθότι πέρα από τα χρωστούμενα η Διοίκηση απειλεί και με νέες περικοπές ημερομισθίων για όσο διαρκέσει η επίσχεση! Βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες και υψώνουμε φωνή έκκλησης για συμπαράσταση και συμπαράταξη προς κάθε δοκιμαζόμενο πολίτη. Δεν γίνεται εμείς, η μόνη υγιής και καθαρή φωνή στο χώρο της δημόσιας Υγείας να σωπάσουμε υπό καθεστώς απειλών και τρομοκρατίας.
Αποφασίζουμε:1) Δυναμική και μαζική συνέχιση της επίσχεσης εργασίας από τις τακτικές υποχρεώσεις των ειδικευομένων ιατρών του ΓΝ Βόλου, με βασικό αίτημα την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων
2) Συμμετοχή στις ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ εφημερίες για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών και ΜΟΝΟ, σαν αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό της Μαγνησίας
3)Κοινή δράση με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας-του οποίου τη στήριξη χαιρετίζουμε-σε διεκδικήσεις και αγώνες δίκαιους και έντιμους για την απονομή των δεδουλευμένων και κόντρα στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης
4) Κοινοποίηση του αγώνα μας στην ΟΕΝΓΕ-της οποίας τη στήριξη επίσης χαιρετίζουμε
5) Αποκλεισμό της διαλογής των επειγόντων και άρση της αυθαίρετης υποχρέωσης της καταβολής των 5 ευρώ από τους πολίτες προς εξέταση
από αύριο 5/4/2012
Δηλώνουμε δυναμικά και απερίφραστα προς όλους τους συναδέλφους και προς κάθε πολίτη πως όταν διακυβεύεται το κοινό καλό και ιδιαίτερα η δημόσια υγεία θα είμαστε οι τελευταίοι που θα λυγίσουμε.
Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τα δεδουλευμένα. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για να έχουμε να πληρώσουμε το ενοίκιο και το ρεύμα. Αγωνιζόμαστε για να λαμβάνει κάθε πολίτης τη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη που του αρμόζει σύμφωνα με τις πάγιες ασφαλιστικές του εισφορές.
Αγωνιζόμαστε για να αντέξουν οι ειδικευόμενοι ιατροί στις πιέσεις εξαθλίωσης και αφανισμού τους που θα σημάνει αυτόματα και την κατάλυση του ΕΣΥ.
Δεν παραδίδουμε τα όπλα.
Δεν υποχωρούμε.
Με τον πολίτη στο πλευρό μας και σύμμαχο την κοινή λογική θα κερδίσουμε.
 
Σύλλογος Ειδικευόμενων Ιατρών ΓΝ Βόλου ‘’Αχιλλοπούλειο’’

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *