Νέα από Αρκαδία. Ενέργειες απελπισίας

 

Βαριά τη σκιά της στην προεκλογική περίοδο ρίχνει η αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα, καθώς αποτυπώνει τα κοινωνικά αδιέξοδα από την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Η αυτοκτονία ενός συμπολίτη μας, που δεν μπορεί παρά να προκαλεί θλίψη και σοκ στην κοινή γνώμη, επιβεβαιώνει το βάθος της κρίσης και πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους καθώς ο κίνδυνος να ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια φαινόμενα, είναι υπαρκτός σήμερα περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε, αφού τα αδιέξοδα είναι ιδιαίτερα μεγάλα.  Μην ξεχνάμε πως  είχαν προηγηθεί η ομηρία εργαζομένων από οπλισμένο απολυμένο σε βιομηχανία της Κομοτηνής, ζευγάρι από τον ΟΕΚ που απειλούσε να πηδήξει στο κενό από τα γραφεία τρίτου ορόφου γιατί έκλεινε ο Οργανισμός, ενώ υπάρχουν πολλές αυτοκτονίες λόγω χρεών και αδυναμίας πληρωμής των τοκογλύφων, που πέρασαν στα ψιλά.

Η χώρα μας βιώνει μία από τις πιο δύσκολες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας της και το ανθρώπινο κόστος της γίνεται κάθε μέρα και πιο ορατό. Και αυτή η τραγική συνολική εικόνα που εκπέμπεται από παντού, δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορα τα πολιτικά και κοινωνικά αντανακλαστικά μας, ώστε με ρεαλισμό να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.
Το βάθεμα της κρίσης θεωρείται βέβαιο ότι θα πολλαπλασιάσει ενέργειες απελπισίας, που με τη σειρά τους θα πυροδοτούν και θα πολλαπλασιάζουν τις κοινωνικές αντιδράσεις και θα αποδυναμώνουν περαιτέρω την υπάρχουσα πολιτική τάξη της χώρας.

Οφείλουμε, ως κοινωνία, να σταθούμε με σεβασμό και ευαισθησία απέναντι σε όσους υποφέρουν από τις επιπτώσεις της κρίσης και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε. Ιδίως οι ολοφυρόμενοι πολιτικοί μας  που με  δηλώσεις τους  εκφράζουν τη βαθύτατη συντριβή τους για την αυτοκτονία του συνταξιούχου, ας καταλάβουν πως  δεν πείθουν πλέον  κανέναν. Τουναντίον, προκαλούν αποστροφή. Και ας  μην επιχειρούν  την μετάθεση των ευθυνών τους στην τρόικα και  στο Μνημόνιο. Οι υπεύθυνοι της διαχειρίσεως των ασφαλιστικών Ταμείων που τα έφθασαν ω ς εδώ,  έχουν ονοματεπώνυμο. Καιν πρέπει να τιμωρηθούν.

 

 

Φεστιβάλ ελιάς

Ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζοντας την προσπάθεια για ανάδειξη και προβολή των ποιοτικών προϊόντων που παράγονται στη περιοχή μας , θα συμμετέχει στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 6,7και 8 Απριλίου 2012 .

Τα ελαιοκομικά προϊόντα της Τρίπολης θα εκτίθενται σε τμήμα του περιπτέρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου ( 67-69) όπου επαγγελματίες και παραγωγοί του χώρου θα δίνουν πληροφορίες , θα προσφέρουν δωρεάν δείγματα προϊόντων για δοκιμή ενώ θα διανέμεται  και  ενημερωτικό φυλλάδιο του Δήμου Τρίπολης.

Από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ αυτού καταγράφουμε εκείνη του Σαββάτου 7 Απριλίου 2012, στο συνε43δριακό χώρο του φεστιβάλ, όπου η Διευθύντρια του Μανιατακείθου Ιδρύματος κ. Ιγγλέζου Βίκυ, θα παρουσιάσει το θέμα: ¨Μεσογειακή διατροφή – Η άϋλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και οικονομικές προοπτικές».

Μιχάλης Γκανάς

Απόψε το βράδυ στα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού Ομίλου, ο ποιητής, στιχουργός  και συγγραφέας Μιχάλης Γκανάς, από τις πιο ξεχωριστές ποιητικές φωνές της γενιάς του ’70, γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τους στίχους που μελοποίησαν γνωστοί Έλληνες συνθέτες. θα συζητήσει για ποίηση, λογοτεχνία και σύγχρονα κοινωνικά θέματα. Ας τον παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον γιατί όπως προσφυώς έχει γραφεί  : «η ποίησή του αναδεικνύει την τραγική θεώρηση της ζωής απέναντι στην ελαφρότητα της νεοελληνικής συνείδησης. Είναι ο νόστος στη χαμένη αθωότητα των πρώτων εμπειριών και της αλήθειας των πραγμάτων. Μεταποιεί το σκοτάδι, εξημερώνει το θάνατο με λέξεις πικρές και γλυκές συνάμα, σαν παλιό ηπειρώτικο τραγούδι».

Πορεία

Την Κυριακή,  8 Απριλίου 2012  ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει εξόρμηση στο Ανατολικό Μαίναλο. Η πορεία θα ξεκινήσει από τη Ιερά Μονή της Επάνω Χρέπας και μέσα από υπέροχα πυκνά ελατοδάση, ακλουθώντας τα Κολοκοτρωνέικα μονοπάτια θα καταλήξουμε στη Δαβιά.

Η διάρκεια της πορείας θα είναι 4,30 ώρες και η δυσκολία Α+.

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης στις 8 π.μ.

Στερεοελλαδίτες

Δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών της πόλης μας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει τη  Μ. Δευτέρα 9-4-2012, όσοι επιθυμούν θα παρακολουθήσουν  την ακολουθία  του Νυμφίου  στην Ιερά Μονή της Παλαιοπαναγίας, στο Αστρος, με μια  στάση στο Παράλιο Αστρος, ενώ γ ια τη Μ. Τρίτη 10-4-292, είναι προγραμματισμένη επίσκεψη  στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης, στις 11π.μ.  Την  Τετάρτη 18-4-2012, προβλέπεται μετάβαση  στο θέατρο Παλλάς για το έργο  «Απατεώνες  και Τζέντλεμαν», οπου πρωταγωνιστούν οι : Γιάννης Μπέζος, τον Πέτρος Φιλιππίδης και την  Κατερίνα Παπουτσάκη. Τέλος την Παρασκευή 27-4-2012, στο ξενοδοχείο «Μαίναλον», στις 7 το απόγευμα,  θα γίνει ομιλία της κ.  Πανταζή Ελένης,  ιατρού ενδοκρινολόγου, διδάκτορος του πανεπιστημίου Αθηνών, διευθύντριας  της ενδοκρινολογικής κλινικής  του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, με θέμα: Διάγνωση προσέγγιση  Παθήσεων του Θυρεοειδούς και θεραπευτική αντιμετώπιση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πυρόπληκτοι

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, στο Υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του Υπουργού κ. Φίλιππου Σαχινίδη και των έξι Προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών (Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας , Εύβοιας). Στη συνάντηση παρευρέθησαν και βουλευτές των ανωτέρω νομών. Ο Υπουργός, δεσμεύθηκε για την αναστολή καταβολής των 2 πρώτων δόσεων των εγγυημένων από το Ελληνικό δημόσιο δανείων, ήτοι των δόσεων της 30ης Ιουνίου 2012 και της 31ης Δεκεμβρίου 2012, οι οποίες θα μεταφερθούν για πληρωμή αντίστοιχα προστιθέμενες στην προτελευταία και τελευταία δόση αποπληρωμής.

Η ανωτέρω δέσμευση αφορά τόσο στα δάνεια που προϋπήρχαν των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και μετετράπησαν σε πυρόπληκτα δάνεια, όσο και τα νέα κεφάλαια κίνησης που χορηγήθηκαν λόγω των πυρκαγιών.

Χαμογελάτε
Συναντιούνται δύο φίλοι:
-Τι έγινε ρε, καλά;- Άσε ρε, πέθανε η πεθερά µου.
– Σώπα! Τί είχε; – Αηδίες μωρέ, ένα κτήμα στο χωριό.
– Όχι ρε, σε ρωτάω αν είχε κανά πρόβλημα. – Ναι µωρέ, δεν ήτανε γραμμένο στο κτηματολόγιο και τρέχουμε.
– Ρε βλάκα, σε ρωτάω από τι πέθανε. – Προχτές το μεσημέρι µωρέ, δεν είχαμε φαγητό, βγήκε να πάει στο χασάπη να πάρει κανά κρέας και την πάτησε αυτοκίνητο.
– Όχι ρε την καημένη!!! Και τί κάνατε? – Τι να κάνουμε, φάγαμε  μακαρόνια!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *