Η Ψυχιατρική σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης

Τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «Η Ψυχιατρική σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης» χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλης. Η διημερίδα αυτή που αποτελεί συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματεύεται τις σύγχρονες απόψεις πάνω σε θέματα της ψυχικής υγείας και τον ψυχισμό των πολιτών από τις επιρροές των κοινωνικών εξελίξεων και της ανεργίας.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. τόνισε την μεγάλη σημασία της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης αναφέροντας ότι: «Οι νέοι γιατροί περιμένουν τις τοποθετήσεις έμπειρων συναδέλφων που έχουν θητεύσει στην ψυχιατρική στα πλαίσια της τεχνογνωσίας της evidence based medicine.»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πατούλης στις ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σε ιατρικό δυναμικό και την ανάγκη της Ευρώπης να απορροφήσει εξειδικευμένους έλληνες γιατρούς.
Τέλος ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τα μέλη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας για τη συμμετοχή τους ως εθελοντών γιατρών στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που λειτουργεί για ανασφάλιστους και άνεργους πολίτες μέσα από τη συνδιοργάνωση της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες συνεργασίας ενωμένη η ιατρική κοινότητα μπορεί να προσφέρει την καλύτερη ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών υγείας και την ισότιμη πρόσβαση σε αυτές όλων των πολιτών.
Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος, ο επίτιμος Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, καθώς και πολλοί άλλοι συνάδελφοι.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *