ΕΠΙΚΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ι.Σ.Α ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Σήμερα 5.4.2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με Συλλόγους ατόμων με αναπηρία. Έγινε χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση στα εξής θέματα:

–  ΚΕΒΑ (Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας). Εκκρεμεί σήμερα η έκδοση νέου Κανονισμού σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα.

– ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας). Τονίστηκε ιδιαίτερα η δυσλειτουργία του θεσμού και η μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία.

–  ΕΟΠΥΥ: Έγινε λόγος για τους κινδύνους αναγραφής δραστικής ουσίας σε χρονίως πάσχοντες. Με ιδιαίτερη έμφαση επισημάνθηκε  η ασυνέπεια του Οργανισμού σε παροχές αναλώσιμων υλικών που σε ορισμένες περιπτώσεις, πχ. Μεσογειακή Αναιμία φθάνει και τα 1500 ευρώ το μήνα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκτιμά ότι τα προβλήματα των συνανθρώπων μας  με αναπηρία, δεκαπλασιάζονται όταν επικρατεί  βαρβαρότητα και αναλγησία από τις Κυβερνήσεις..

Σύντομα ο Ι.Σ.Α. θα καλέσει σε ευρύτατη σύσκεψη όλους τους Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία για δημιουργία κοινού μετώπου αντιμετώπισης των ειδικών προβλημάτων, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την κοινωνία.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κος Γιώργ.Πατούλης, ο κος Παν. Ψυχάρης Μέλος Δ.Σ. του ΙΣ.Α , και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων κ.κ.Μυρίλλα Ιωάννα, Ψυχογιός Νίκος, Σουβλής Πλούταρχος, Θεοδωρίδου Χριστίνα.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                         ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *