Συνάντηση του Προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Hans-Joachim Fuchtel

Συνάντηση του Προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Hans-Joachim Fuchtel

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κο. Hans-Joachim Fuchtel είχε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Βερολίνο για την αδελφοποίηση των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Βερολίνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κο. Hans-Joachim Fuchtel  για την σημαντική και ουσιαστικού περιεχομένου συνάντηση και συζήτηση που ακολούθησε την αδελφοποίηση των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών – Βερολίνου, καθώς και για τις βασικότερες κοινής αποδοχής θέσεις και αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν οι δύο Φορείς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν διεξοδικά αφορούσαν κυρίως τα παρακάτω θέματα:
1) Τα Συστήματα Υγείας των Χωρών μας και την τάση εμπορευματοποίησης του χώρου της Υγείας, καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εκχώρηση της Υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά σε βάρος της περίθαλψης των ασθενών. Κρίνεται αναγκαίο οι Κυβερνήσεις να παρέμβουν άμεσα προς ανακοπή αυτής της τάσης.
2) Την αποκλειστική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία και την επιλογή του φθηνότερου φαρμάκου από το φαρμακοποιό.  Αξίωμα είναι και πρέπει να παραμείνει ότι η  επιλογή του σκευάσματος για τη θεραπευτική αγωγή του ασθενή είναι και πρέπει να παραμείνει στο θεράποντα γιατρό και όχι στο φαρμακοποιό.  Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η χορήγηση διαφορετικών σκευασμάτων της ίδιας ουσίας από τους φαρμακοποιούς, με κριτήριο τη χαμηλή τιμή, έχει σοβαρές επιπτώσεις στη συμμόρφωση των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή.
3) Τις αρνητικές πλευρές της χρήσης της Ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας, που συνδέονται με την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων αρρώστων και γιατρών.
Στο τέλος της συζήτησης, ο κος Πατούλης τόνισε τον  ενεργό  ρόλο  που επιβάλλεται να διαδραματίσουν οι Ιατρικές Κοινότητες των Ευρωπαϊκών Χωρών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις στη χάραξη πολιτικών Υγείας για την υπέρβαση της κρίσης. « Στόχος μας είναι η δημιουργία Ευρωπαϊκής Χάρτας Υγείας, με τη συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, που θα διασφαλίζει σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για τον Ευρωπαίο πολίτη και αξιοπρέπεια για τον Ευρωπαίο γιατρό.»

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ζήτησε τη στήριξη του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, οι οποίοι  θα οδηγήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο βασικών παραμέτρων, καθοριστικών για την αναβάθμιση του τομέα υγείας σε Πανευρωπαϊκό Επίπεδο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *