Νέα από Αρκαδία. Υποψηφιότητες

Η αλήθεια είναι σκληρή

Τα  πολύ σκληρά λόγια του δημοτικού συμβούλου Γ. Σαμαρτζή που εκτοξεύτηκαν  κατά του δημάρχου και επί κεφαλής της παράταξής του, σε κάποιο από τα τελευταία δημοτικά συμβούλια, που έγιναν και η αιτία της διαγραφής του, θέτουν τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και μας καλούν όλους  σε βαθιά περισυλλογή. Για να σκεφθούμε επί τέλους,   πόσες από τις αποφάσεις στα δημοτικά συμβούλια εφαρμόζονται και πόσες όχι. Μείζονος ή  ελάσσονος σπουδαιότητας, δεν έχει σημασία,  που δεν παύουν, ωστόσο,  να είναι αποφάσεις ενός δημοκρατικά εκλεγμένου σώματος, με ισχύ νόμου. Και ενώ στις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη μας, ως μεγαλύτερος εχθρός μια συντεταγμένης κοινωνίας λογίζονται η ανομία και η παρανομία, εδώ σε μας μεγαλύτερος εχθρός είναι ο νόμος και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Παράδειγμα, πόσες και πόσες αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ομόφωνα για την ευταξία στα τραπεζοκαθίσματα της Δεληγιάννη και άλλων σημείων της πόλης, χωρίς ούτε μια να εφαρμόζεται στην πράξη, καθώς είναι πλέον ή βέβαιο πως οι ίδιοι οι σύμβουλοι άλλα ψηφίζουν και άλλα προτρέπουν κατ ιδίαν τους δημότες να πράττουν.

Το έχουμε γράψει πολλάκις. Το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Μεταξύ ενός νόμου ή μιας απόφασης δημοτικού συμβουλίου  που δεν εφαρμόζεται και της ανυπαρξίας νόμου ή δημοτικής απόφασης, προτιμότερο είναι το δεύτερο. Διότι οι ανεφάρμοστοι νόμοι  και αποφάσεις γίνονται κίνητρο για την παράβαση και άλλων νόμων. Κάπως έτσι φτάσαμε να ψηφίζουμε αποφάσεις στο δήμο που ρυθμίζουν τα πάντα με ταυτόχρονη ασυδοσία. Παίρνουμε αποφάσεις  περιορισμένου χρόνου. Τις διαφημίζουμε και μετά τις ξεχνάμε.

Δημοτικοί άρχοντες  και κοινωνία πρέπει να ξαναδούν την σχέση τους με τους νόμους. Κυρίως την αντίληψη που καλλιεργούμε. Δεν χρειαζόμαστε άλλες αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται, διότι καταργούν κι εκείνες που κάπως δουλεύουν. Αν δεν μπορούν να τις εφαρμόσουν ας μην τις ψηφίζουν.  Η ύπαρξή τους με την καταφανή παραβίασή τους είναι κίνητρο για κάποιους να περνούν με βαθύ πορτοκαλί. Και μετά με κόκκινο…

 

 

 

 

 

 

Οχτώ συνολικά είναι οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας. Υποψηφιότητες, μερικές των οποίων δίνουν σαφώς μια δυναμική και ανυψώνουν το πεσμένο ηθικό του κινήματος στο χώρο αυτό. Έτσι, πέραν του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που αυτοδίκαια συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ως βουλευτής, το «παρών» έδωσαν αυτοπροταθέντες ή ετεροπροταθέντες  και οι: Ασπα Παπαηλιού, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, πυρηνικός ιατρός, με εξειδίκευση στην καρδιολογία και πυρηνική καρδιολογία,   Τσιλιβής Παντελής, δικηγόρος, Καραχάλιος Γιάννης, δικηγόρος, Τομάρας Πέτρος, τακτικός καθηγητής Μάρκετινγκ  ΤΕΙ Αθήνας και νυν  διοικητής  5ης ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας),  Αλεξόπουλος Δημήτριος, Γαβράς Δημήτριος, Αθανασόπουλος Γεώργιος.

Τους … έγραψε

Υποψήφιος μέχρι προχθές εφέρετο να είναι και ο τέως δήμαρχος Τεγέας κ. Βόσνος, ετεροπροταθείς, ο οποίος σε κατ ιδίαν συζητήσεις εξεδήλωνε την πρόθεσή του  για την υποψηφιότητα αυτή, διακηρύσσοντας,  μάλιστα, την απευθείας επικοινωνία του  με τον Γραμματέα του κόμματος κ. Καρχιμάκη. Παρόλα αυτά, αποδοχή της πρότασης δεν έγινε από τον ίδιο, αν και τον ανέμεναν έως το «και πέντε», γεγονός που  έχει εξοργίσει κορυφαία στελέχη    του κόμματος στο νομό για τη στάση του αυτή, που αν  μη τι άλλο συνιστά προκλητική απαξίωση και ανάρμοστη συμπεριφορά έναντι  των θεσμοθετημένων οργάνων του κόμματος.

Οικόπεδα για δεματοποιητή

Τρία οικόπεδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια του δήμου Τρίπολης, εκ των οποίων θα επιλεγεί το ένα από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας,  για την τοποθέτηση του δεματοποιητή, τη δημιουργία ΚΔΑΥ και κομποστοποίησης. Το ένα βρίσκεται στην περιοχή της Παναγίτσας, Λεβιδίου, το άλλο σε περιοχή της Μηλιάς και το τρίτο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.  Το κυριότερο, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, διερευνάται συγκεκριμένη πρόταση του ΤΕΙ Κρήτης για προγραμματική σύμβαση με το δήμο, ώστε το ΤΕΙ να διαχειριστεί με δικό του εξοπλισμό και στη λογική που σήμερα βρισκόμαστε, δηλ. ανακύκλωση, κομποστοποίηση και μετά δεματοποίηση, τα απορρίμματα του δήμου μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αύριο Πέμπτη θα γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, για να εγκρίνει την όλη διαδικασία. Τέλος εγκρίθηκε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου  το ποσό 38 εκ  ευρώ για τις αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ και  για 23 συστήματα κομποστοποίησης αλλά και 742 μονάδες μικρής  οικιακής ανακύκλωσης.

Πλατεία Αρεως

Ενημέρωση ζήτησε ο κ. Παυλής στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο από το δήμαρχο για το ζήτημα της πλατείας Αρεως,  μετά την απόρριψη της προσφυγής του δήμου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε ότι η συμπληρωματική σύμβαση που ζητούσαμε δεν πέρασε με τη διαδικασία του απρόβλεπτου και τώρα εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ή να προχωρήσουμε σε νέο διαγωνισμό ή να γίνει νέα πρόσκληση και  διαπραγμάτευση με τον ίδιο εργολάβο.

Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής

Την 7ην Απριλίου 2012,  Σάββατο του Λαζάρου και ώρα 7.30 μ.μ  υπό την αιγίδα της  Ιεράς  Μητροπόλεως  Μαντινείας και Κυνουρίας και της Χορωδίας Τριπόλεως, διοργανώνετε   « Το Τρίτο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής ». Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη φορά, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου. Στο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής θα συμμετέχουν :

Ο Βυζαντινός Χορός εκ των Ιεροψαλτών της  Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και     Κυνουρίας και η Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων.

45 χρόνια προσφοράς

Το Σάββατο, 31 Μαρτίου στο εντυπωσιακό ιδιόκτητο κτίριο του Αττικού Ωδείου στο Παγκράτι, απέναντι από τον Ι. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για τα 45 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου.. Μετά από σύντομο χαιρετισμό του ιδιοκτήτη και Διευθυντή κ. Ιωάννη Χριστόφιλου {καταγωγή από Κολλίνες} παρουσιάστηκε πλούσιο καλλιτεχνικό  πρόγραμμα με τη συμμετοχή εκλεκτών συντελεστών και εκατοντάδων κόσμου. Ακολούθησε δεξίωση.

Χαμογελάτε

Συναντώνται δυο φίλοι και μετά τα «τι κάνεις και πώς είσαι» και τα σχετικά,
ρωτάει ο πρώτος :
-Με τη χολή σου εντάξει; Την έκανες την επέμβαση που έλεγες .. -Μπα, όχι. Μπήκα στο χειρουργείο, αλλά δεν άντεξα. Φοβήθηκα. Πριν με ναρκώσουν οι γιατροί, τους την κοπάνησα και βγήκα έξω.
-Δεν είμαστε καλά. Τι φοβήθηκες μωρέ ; Πιο απλή επέμβαση από τη χολή δεν υπάρχει . Είναι πιο απλή κι από τις αμυγδαλές και την σκωληκοειδίτιδα. -Δεν αντιλέγω αλλά .. να . Ήταν επάνω από το κεφάλι μου και δύο νοσοκόμοι και ο αναισθησιολόγος και όλο αυτό έλεγαν και ξανάλεγαν … «μη σε νοιάζει» . «όλα καλά θα πάνε» . «μια γελοία επέμβαση είναι, θα δεις»
-Καλά σου έλεγαν . Έτσι είναι. Συνεχίζω και δεν σε καταλαβαίνω. Εσύ γιατί
φοβήθηκες; -Φοβήθηκα γιατί δεν τα έλεγαν σε μένα. Στον γιατρό που θα με χειρουργούσε
τα λέγαν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *