ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ.Διευκρινήσεις για την Υ3β/Γ.Π./οικ 17494, 1-3-2012

Ναύπλιο, 2-4-2011          Αρ πρωτ: 230

Προς  Υ.Υ.Κ.Α.,
Γεν. Δ/ση Υγείας, Δ/ση Πρωτ. Υγείας, Τμήμα Β,
Υπόψη Κας Β. Τριανταφύλλου
Αριστοτέλους 17, 10187

Θέμα: Διευκρινήσεις για την Υ3β/Γ.Π./οικ 17494, 1-3-2012

Αγαπητοί
Παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε πως προκύπτει ο διαχωρισμός μεταξύ ιατρείου & εργαστηρίου στην αντιμετώπιση από την επιτροπή αδειοδοτήσεων. Στην Υ3β/Γ.Π./οικ 17494, 1-3-2012 αναφέρεστε ότι αυτός ο διαχωρισμός προκύπτει από τον Ν. 4025/2011 αλλά, όπως και οι Νομικοί Σύμβουλοι μας επεσήμαναν και όπως και εμείς διαβάζουμε, κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές καθόσον στο άρθρο 34 του Νόμου 4025/2011 γίνεται μνεία μόνο για εποπτεία συμμόρφωσης στο ποιοτικό έλεγχο και σε ISO για τον εξοπλισμό που χειρίζονται από τη Περιφέρεια.
Επιπλέον θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σε περίπτωση Πολυιατρείου που θα περιλαμβάνει εργαστήριο θα υπάρξει σύγχυση αρμοδιοτήτων καθόσον θα πρέπει να αποφαίνονται 2 ξεχωριστές επιτροπές για την άδεια λειτουργίας του ιδίου φορέα.
Προτείνουμε η άδεια λειτουργίας Εργαστηρίου να αφορά στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων του εκάστοτε Ιατρικού Συλλόγου επισημαίνοντας και πάλι το αυτονόητο ότι δηλαδή η Εργαστηριακή Ιατρική είναι και αυτή καταρχήν Ιατρική ειδικότητα και τα Ιατρικά Εργαστήρια είναι καταρχήν ιατρεία και δεν είναι αποδεκτό από την ιατρική κοινότητα να τα διαχωρίζετε στην αντιμετώπιση έναντι των αδειοδοτήσεων όπως δεν διαχωρίζονται από τη Νομοθεσία έναντι του Πειθαρχικού Ιατρικού Δικαίου και του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.
Μετά τιμής.
Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας
Κων Παναγιωτόπουλος                    Δαραβέλια Αγγελική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *