Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί στην Τρίπολη

Την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 οι ειδικευόμενοι ιατροί Τρίπολης ξεκινούν επίσχεση εργασίας μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων τους. Στη διεκδίκηση αυτή συμμετέχουν και οι ειδικευμένοι ιατροί του ΨΝΤ.

Ως εκτούτου το νοσοκομείο θα λειτουργεί μόνο για τα επείγοντα περιστατικά με τους εφημερεύοντες γιατρούς ως προσωπικό ασφαλείας. Δεν θα γίνονται εξωτερικά ιατρεία, δεν θα γίνεται συνταγογράφηση, δεν θα λειτουργεί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, δεν θα λειτουργεί η κινητή μονάδα.

Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

Για τους ειδικευόμενους γιατρούς και για την πλειοψηφία των ειδικευμένων νοσοκομειακών γιατρών που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κινητοποίηση του νοσοκομείου μας αλλά και των νοσοκομείων στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι απόδειξη πως είναι πολλοί οι νοσοκομειακοί γιατροί που δεν ανέχονται άλλη περιφρόνηση.

Δεν δεχόμαστε άλλον εξευτελισμό απέναντί μας και απέναντι στους αρρώστους, δε δεχόμαστε να είμαστε συνένοχοι στην παραοικονομία. Θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς από το μισθό μας. Το ποσό των εφημεριών που διεκδικούμε είναι απαραίτητο για τη διαβίωση μας και δεν το διαπραγματευόμαστε. Το αίτημα από τη διοίκηση για τροποποίηση των προγραμμάτων των εφημεριών είναι εκβιαστικό και δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε σε αυτό ακόμη και αν χρειαστεί να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Δεν θα διευκολύνουμε τη διοίκηση του νοσοκομείου να εξασφαλίσει τις επιλογές της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση χρημάτων εις βάρος των ασθενών και ολών των εργαζομένων του ΨΝΤ.

Απαιτούμε την άμεση αποζημίωση του ποσού που μας οφείλετε από τις εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Δε δεχόμαστε καμία περικοπή στα προγράμματα των δεδουλευμένων εφημεριών μας.

Διεκδικούμε τη βελτίωση των συνθηκών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου βασικούς τομείς της σίτισης, της στέγασης, της θέρμανσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *