Νέα από Αρκαδία. Ο λαϊκισμός επανακάμπτει

 

Πολλά έχουμε να δούμε και άλλα τόσα να ακούσουμε, κατά την προεκλογική περίοδο από τους υποψηφίους και τα κόμματα. Κυρίως από τις παλιές «καραβάνες» που δεν εννοούν να απεμπαλακούν από το λαϊκισμό και τα πλοκάμια του. Το ζούμε ήδη από τώρα, πριν ακόμα προκηρυχθούν οι εκλογές, όπου ο λαϊκισμός, που δήθεν εξοστρακίστηκε από την πόρτα, επιστρέφει δριμύτερος από το παράθυρο και απειλεί να καταστρέψει ό,τι έχει ακόμα απομείνει όρθιο σε αυτόν τον έρημο τόπο. Μιλούν από σήμερα για την επόμενη ημέρα. Αλλά όχι αυτή που απασχολεί όλους εμάς. Για τη δική τους επόμενη ημέρα. Μιλούν για τις εκλογές, πότε θα γίνουν, τι θα βγάλει η κάλπη, πόσο κακό είναι το ένα κόμμα και πόσο χειρότερο το άλλο. Τι στραβό έκανε ο ένας, τι λάθη έκανε ο άλλος.
Μια χυδαία, κίβδηλη πολιτική γλώσσα που έχει δηλητηριάσει την κοινωνία, πλαστά διλήμματα, νόθες, σκέψεις και ιδέες, φτηνοί εντυπωσιασμοί. Κοινός στόχος οι ψήφοι μας. Πόσο αντιμνημονιακοί είναι όλοι ιδεολογικά, αλλά και πόσο υπεύθυνοι ώστε πάνω από την ιδεολογία έβαλαν το πατριωτικό καθήκον: Να σώσουν τη χώρα και το λαό. Γι αυτό και υπερψήφισαν το μνημόνιο.

Κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίσει ότι οι  κακές συνήθειες του παρελθόντος που στην προεκλογική περίοδο έταζαν τα πάντα στους πάντες για να ανακαλέσουν στην πράξη τα περισσότερα εξ αυτών αμέσως μετά, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Και πως όσοι νομίζουν ότι με τις ξεπερασμένες τακτικές μπορούν να ξεγελάσουν το εκλογικό σώμα και να αποσπάσουν μικροκομματικά και προσωπικά πολιτικά οφέλη θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Η κοινωνία μέσα από τις δραματικές εξελίξεις έχει ωριμάσει και οι πολίτες είναι δύσπιστοι στα μεγάλα λόγια. Εκείνοι που επενδύουν πολιτικά στην κλασική ψηφοθηρία ενδέχεται να πληρώσουν βαρύτατο τίμημα στις κάλπες της οργής. Ας προσέξουν λοιπόν. Και βέβαια, αν συνεχίσουν έτσι, οι εκλογές θα αποτελέσουν κριτήριο για άλλο ένα υπόγειο διακύβευμα: Θα φανεί αν ο λαός έχει αλλάξει, αν έχει σιχαθεί τον λαϊκισμό και αν προτιμά την αλήθεια, ευθείες, διάφανες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες μπορεί να πονούν, αλλά οδηγούν ταυτοχρόνως στην έξοδο από την κρίση.

 

 

 

Για νέους αγώνες

Το μαντηλάκι της κούνησε και αποχαιρέτησε με τον πιο σκληρό τρόπο η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και παιδίατρος κ. Γεωργία Παναγοπούλου, θέτοντας υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Φανερά απογοητευμένη και στενοχωρημένη από την συμπεριφορά του Κινήματος στο πρόσωπό της η κ. Παναγοπούλου με επιστολή της  καταγράφει τους αγώνες της για έναν καλύτερο κόσμο, και εξηγεί την παραπέρα πορεία της. «Αποφάσισα να συνεχίσω τον αγώνα για τον τόπο μας, τον κόσμο μας και τις αξίες μας, μαζί μ’ εκείνους που σταθερά υποστηρίζουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος με αξιοπρεπή Ευρωπαϊκή προοπτική, πέρα από το νεοφιλελευθερισμό και το ΔΝΤ. Αποφάσισα να συνταχθώ με τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς και το Φώτη Κουβέλη, να εργασθούμε για αριστερή αντιμετώπιση της κρίσης. Να αγωνισθούμε για να δοθεί διέξοδος στα τωρινά αδιέξοδα, να παραμείνει η χώρα ζωντανή, με την κοινωνία όρθια… Να μη φορτωθεί το χρέος στις πλάτες των εργαζομένων μεσ’ από την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δομών». Καλοτάξιδη Γιωργία, στο καινούργιο σου ταξίδι.

Διαγραφή

Διεγράφη από τα κατάστιχα της παράταξης Σμυρνιώτη ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαμαρτζής. Η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο το δήμαρχο και τους συμβούλους της παράταξής του σε μια συνάντηση που έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, κατά την οποία ζητήθηκε από τον παρόντα σύμβουλο να ανακαλέσει ενυπόγραφο σχόλιο στο arcadia portal.gr για την μονάδα σκυροδέματος στη Βλαχέρνα, που όπως φαίνεται έθιγε κάποιους αντιδημάρχους. Η δήλωση μετανοίας  δεν έγινε αποδεκτή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η διαγραφή.

Το επίμαχο σχόλιο

Τι είναι αυτά που  έγραψε στον ιστοχώρο ο κ. Σαμαρτζής και τον έθεσαν εκτός παράταξης; Μεταξύ άλλων και τα παρακάτω: «Είναι όμως αλήθεια ότι οφείλω αρκετές συγνώμες που πιστεύω πως θα ικανοποιήσουν μερικώς έστω τους κατακριτές μου. Συγνώμη λοιπόν που πλήρωσα ο ίδιος την προεκλογική μου εκστρατεία και δεν καταδέχτηκα να γίνω δέσμιος υποψηφίων μνηστήρων επιχορήγησης μου, και βεβαίως συγνώμη που δεν άφησα και χρέη πίσω για να τα χρεώσω στον προϋπολογισμό του Δήμου. Συγνώμη που δεν υπήρξα αντιδήμαρχος να επιτρέπω στο κάθε τυχάρπαστο που έρχεται με το φάκελο στο χέρι να αδειάζει τα σκουπίδια του Δήμου του στο πλάτωμα επί χρόνια και να κάνω περιουσία σε βάρος της υγείας των συμπολιτών μου. Συγνώμη που δεν καταδέχθηκα να δημιουργηθεί νέο καθεστώς μόνο και μόνο για να λαμβάνω παχυλό μισθό τη στιγμή που συνομήλικοί μου είναι άνεργοι και το κράτος είναι σε ανεπίσημη χρεωκοπία. Συγνώμη που ανακαίνισα ένα ολόκληρο παιδικό σταθμό και τον εξόπλισα με 12.500 ευρώ και δεν έβαλα στην τσέπη άλλα τόσα.

Ανακαίνιση

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε και ιδίους όμμασι διαπιστώσαμε αυτό που ξεκίνησε να πραγματοποιείται στον ταλαιπωρημένο Μητροπολιτικό μας ναό. Εκτός από τα καλαίσθητα καθίσματα, την επιχρύσωση των καντηλιών, την οργάνωση και λειτουργία του παντοπωλείου, παράλληλα με «το καλάθι του φτωχού αδελφού» και τη δημιουργία αίθουσας που φιλοξενεί το αρχείο της ιστορικής πορείας του ναού, άρχισαν εργασίες συντήρησης της τοιχοποιίας και γενικός αποχρωματισμός των διακοσμήσεων και των τοιχογραφιών, εντός του ιερού βήματος. Βέβαια απαιτούνται σημαντικά  χρηματικά ποσά και η αρχή έγινε με τα λίγα που υπάρχουν. Από κει και πέρα βοηθός θα είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, γιατί ο Αγιος Βασίλειος  δεν είναι μόνο ενορία αλλά και σημείο αναφοράς όλων,  Αρκάδων και μη.

Παντρειά στο Ακοβο

Τι έγινε ρε παιδιά; Όλες οι Ελληνίδες stars του Hollywood θέλουν να κάνουν το γάμο τους στα πάτρια εδάφη; Μετά από την Jennifer Aniston που όπως αποκάλυψε ο ξάδελφός της στο STAR σκέφτεται να παντρευτεί τον καλό της στα Χανιά, σειρά είχε η Μαρία Μενούνος.  «Θα ήθελα να παντρευτώ στο χωριό του πατέρα μου, στο Άκοβο Αρκαδίας! Αν φτάσει εκείνη η στιγμή θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά», δήλωσε η Μαρία. Μάλιστα επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα για μόνιμα, όταν πλέον θα έχει σταματήσει τη δουλειά της. Πώς ονειρεύεται τη ζωή της εδώ;
«Είμαι περήφανη για τη χώρα μου και θα ήθελα να ζήσω στην Ελλάδα, αλλά όχι ακόμα. Ίσως να το σκεφτώ σοβαρά όταν σταματήσω τη δουλειά μου. Θα ήθελα να επιστρέψω στο χωριό και να τρώω σπανακοπιτάκια»!!!!! Πάντως ούτε και το γάμο τον σκέφτεται ακόμα. …«Θέλω να κάνω οικογένεια! Πιστεύω πολύ στον θεσμό της οικογένειας, αλλά προς το παρόν η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Οι χρόνοι μου είναι αρκετά πιεσμένοι και το παιδί απαιτεί πολύ χρόνο», τόνισε.

Πάντως το κορίτσι είναι και καλή νοικοκυρά και καλή μαγείρισσα. Ελληνίδα παιδί μου. Θα τον έχει τον καλό της στα πούπουλα!!!! Πηγή: Real News

Που θα πολιτευτεί;

Τελικά που θα πολιτευτεί ο Δημήτρης Ρέππας. Αγνωστο για την ώρα, το μόνο σίγουρο είναι πως όχι στην Αρκαδία. Το επαναβεβαίωσε χθες στο ραδιοφωνικό Βήμα FM, όπου στην ερώτηση του δημοσιογράφου  Ν. Παπαδόπουλου : «Μια και το συζητάμε θα κατέβετε στην Αρκαδία ή θα κατέβετε στην Αθήνα; Τι έχετε σκεφτεί γι′ αυτές τις εκλογές; Θα κατέβετε»; Η απάντηση ήταν:
Δημήτρης Ρέππας: Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη δυνατότητα που μου δίνετε. Έχω εκλεγεί στην Αρκαδία για πρώτη φορά βουλευτής, το 1981. Νομίζω ότι ο κύκλος αυτός για την Αρκαδία, καθ’ όσον με αφορά, έχει ολοκληρωθεί. Έχει ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο μέσα από μια μακρόχρονη συνεργασία με τους συμπατριώτες μου. Άλλωστε, η Αρκαδία δεν είναι εκλογική Περιφέρεια, είναι η πατρίδα μου. Αυτός ο ιστορικός και όμορφος τόπος είναι η πατρίδα που αγαπώ και θέλω να υπηρετώ και αυτό δεν αλλάζει. Εγώ είμαι διαθέσιμος, αν πράγματι η παρουσία μας είναι πιο χρήσιμη από την απουσία μας, αν κρίνει το Κίνημά μας ότι πρέπει να είμαστε παρόντες σε αυτήν τη μάχη. ….Η Β’ Αθήνας για την οποία γίνεται πολύ συζήτηση, πράγματι είναι μια Περιφέρεια η οποία συζητείται, αλλά θα αναμένουμε τις αποφάσεις των οργάνων τις επόμενες ημέρες.

Χαμογελάτε
Πεθαίνει ο Ντε Κάρτ ( Καρτέσιος ) και πηγαίνει στον παράδεισο. Τον παίρνει ο Άγιος Πέτρος από τις πύλες για να τον οδηγήσει μέσα. Καθώς προχωρούσαν του λέει ο Ντε Καρτ:
– “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο ιδρυτής ενός ολόκληρου φιλοσοφικού κινήματος και αυτός που είπε την ιστορική φράση   “Σκέφτομαι, άρα υπάρχω”.
Οπότε ο Άγιος Πέτρος τον χτυπάει φιλικά στην πλάτη και του λέει:
– “Δεν υπάρχεις, αλλά μην το σκέφτεσαι…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *