Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Η αναβολή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του μεγέθους της αναξιοπιστίας των κυβερνητικών αρμοδίων.

ΛΑΡΙΣΑ 03-04-2012

Η αναβολή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του μεγέθους της αναξιοπιστίας των κυβερνητικών αρμοδίων.
Χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής της χορήγησης γενόσημων φαρμάκων, μέσω του ήδη προβληματικού συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά η προχειρότητα του σχεδιασμού και η ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αλλά και των Προέδρων του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ.
Δυστυχώς όμως, σ΄αυτό το καταστροφικό τους έργο συνεπικουρούνται και από ορισμένους συνδικαλιστές-επιχειρηματίες του χώρου  (π.χ. Πρόεδρος ΦΣΑ κ.Λουράντος), οι οποίοι ταυτίζονται με τις θέσεις του Υπουργείου, παρά το ότι η επιστημονική τους συμβολή θα έπρεπε να είναι προς το συμφέρον των ασθενών.
Το άγχος και η αγωνία τους, για το βεβιασμένο της εφαρμογής μιας μνημονιακής δέσμευσης, που με το πρόσχημα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης θα έχει σαν άμεση συνέπεια την εισαγωγή στη χώρα μας αμφιβόλου ποιότητας και ελέγχου αντίγραφα φάρμακα, μας αναγκάζει να κάνουμε  «δεύτερες σκέψεις».
Πιστεύουμε πως οι πολίτες, έχουν πεισθεί πλέον ότι τα ανώνυμα γενόσημα φάρμακα των Τρίτων χωρών, δεν μπορούν να ελεγχθούν για την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους από έναν υποστελεχωμένο  ΕΟΦ που καθημερινά παραπαίει, με αποτέλεσμα   ο φόβος τους αυτός να οδηγήσει σε υποκατάσταση των αντιγράφων με πρωτότυπα ή αξιόπιστα γενόσημα, αδειάζοντας ακόμα περισσότερο την ήδη λεηλατημένη τσέπη τους.
Στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, όπου ήδη εισάγονται και κυκλοφορούν γενόσημα φάρμακα που παράγονται σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα κ.α., επιστημονικές έρευνες και ανακοινώσεις, επιβεβαιώνουν  ότι οι αντιδράσεις στο μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία δεν αποτελούν «κινδυνολογίες» όπως υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας, αλλά βάσιμες ανησυχίες για τη Δημόσια Υγεία.
Ελπίζουμε πως, η επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων αναβολή του μέτρου της συνταγογράφησης με δραστική ουσία, θα συνετίσει του κυβερνητικούς αρμόδιους, ώστε να πάψουν να «παίζουν παιχνίδια» και με την Υγεία  του   Ελληνικού Λαού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

One thought to “Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Η αναβολή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του μεγέθους της αναξιοπιστίας των κυβερνητικών αρμοδίων.”

  1. Μα ,αγαπητοι συναδελφοι ,υπαρχει μεγαλυτερη αποδειξη για την ανικανοτητα και την ανεπαρκεια τους απο τον τροπο που εξοπλισαν τις Ν.Μ.Υ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ(πρωην Ι.Κ.Α) με Η/Υ ;
    Αποζημιωσαν καθε ιατρο με το ποσο των 600 Ευρω για την αγορα του laptop,αντι να απευθυνθουν οι ιδιοι και να ζητησουν απο μια εταιρια ηλεκ/κων να τους κανει προσφορα για τα αντιστοιχα μηχανηματα.
    Τουμπες θα εκανε το πλαισιο και το καθε πλαισιο να τους τα δωσει στη μιση τιμη !!! Θα κερδιζαν αλλους τοσους Η/Υ και θα εξοπλιζαν και τα αγροτικα ιατρεια και τις μοναδες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ που ακομα δεν διαθετουν υποδομη.Και δεν θα μας εκβιαζαν να αγορασουμε εμεις εξοπλισμο που οφειλε να διαθετει το κρατος !
    Αντ’αυτου προμηθεφθηκαν εκτυπωτες ,οι οποιοι ειναι εντελως αχρηστοι χωρις το laptop !!!
    Αποτελει,ομως,ωραιο διακοσμητικο στοιχειο μεσα στο ιατρειο,δεν μπορω να διαφωνησω.
    Αυτο το γκρι με τις chic πινελιες μαυρου στο κελυφος…
    Φανταστειτε την κακοδιαχειριση που εγινε σε αυτο το απλο θεμα προμηθειας εξοπλισμου και αναγαγετε την στα πιο σοβαρα θεματα που αφορουν ιατρικα και φαρμ/κα υλικα.Τι κομπινες εστησαν και με τι ασχετοσυνη τα διαχειριζονται !!!
    Οπως σχολιασε και αλλος συναδελφος αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι απλως αστειοι.Αν ηταν μονο αστειοι,θα ειχαμε και ενα οφελος .Θα διασκεδαζαμε βρε αδερφε και λιγο,να ξεφυγουμε απο τα αγχη που μας φορτωνουν,καθημερινα.
    Ειναι επικινδυνοι για την δημοσια υγεια και την κοινωνια,κατ’επεκταση. Αν δεν τους απομακρυνουμε γρηγορα,θα θρηνησουμε θυματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *