ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθήνα, 2/4/2012

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, ότι μετά την έντονη πίεση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ προς τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την αναστολή της εφαρμογής της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας με τους αρμόδιους του ΕΟΠΥΥ, υπεσχέθησαν ότι τη Δευτέρα 2/4/2012 θα υπάρξει σχετική εγκύκλιος μη εφαρμογής του μέτρου.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους συναδέλφους τη θέση μας, δηλαδή ότι η σχετική διάταξη αποτελεί κορυφαία αντιιατρική εκδήλωση, πράξη μεταθέσεως της θεραπευτικής ευθύνης σε τρίτους και είναι προφανές, ότι αποτελεί αντιποίηση της ιατρικής ιδιότητας.

Έχουμε τονίσει και σε άλλες μας ανακοινώσεις, ότι με την υπάρχουσα υποδομή, είναι αδύνατη η εφαρμογή ακόμα και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Η επιμονή για πρόχειρη και ταχεία υλοποίηση, μόνο τραγελαφικές καταστάσεις θα δημιουργήσει και απίστευτη ταλαιπωρία εργαζόμενων και ασφαλισμένων. Η διαβεβαίωση που υπήρξε από τον ίδιο τον Διοικητή κ. Βουδούρη στη συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας αλλά και τον ΠΙΣ, είναι ότι η ηλεκτρονική σάρωση αρκεί και η μετατροπή της χειρόγραφης συνταγής σε ηλεκτρονική θα γίνεται σε συνεννόηση του ΕΟΠΥΥ με τους φαρμακοποιούς.

Τονίζουμε, ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ δε θα ανεχτεί οποιασδήποτε μορφής άσκησης πίεσης από τους εντολοδόχους τοποτηρητές των μονάδων, ούτε την απειλή και τα «αστυνομικά μέτρα».

Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που εκβιάζεται η έντιμη γραφή του, που είναι σύμφωνη με την ιατρική δεοντολογία και την επιστημονική του κατάρτιση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ ()

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
M. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                                                                       Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *