Νέα από Αρκαδία. Δεν είναι όλα απαισιόδοξα

 

Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση  για θετικές ειδήσεις. Το διαπιστώνουμε στις κατ ιδίαν συζητήσεις με γνωστούς και φίλους αλλά και σε δημόσιες επαφές.   Ψηλαφώντας το σφυγμό της πόλης μας, τολμούμε να πούμε ότι πολλοί συμπολίτες μας, αν και με μειωμένα εισοδήματα, με την αγορά ακόμη στεγνή και δυσκίνητη, είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη τους. Μια μάχη που   δεν έχει να κάνει με μούτζες και γιαούρτια, αλλά  με τη δημιουργικότητα και την πίστη ότι αργά ή γρήγορα η Τρίπολη θα ξαναγίνει ευημερούσα.

Στον αντίποδα της κακομοιράς  ή του κυνισμού, κάποιοι Τριπολίτες, όχι λίγοι, ανασκουμπώνονται και έχουν πεισμώσει. Ακόμη, βέβαια,  δεν υπάρχει κάτι ορατό, αν και στη θέση πολλών κλειστών καταστημάτων κάποια νέα ανοίγουν  στο κέντρο, επενδύοντας στην πόλη του αύριο. Το έδαφος όμως λειαίνεται, γιατί η Τρίπολη, μπαίνει σε μία σήραγγα όπου στο βάθος έχει έξοδο στο φως. Αναμένοντας τις ευεργετικές επιπτώσεις  της πεζοδρόμησης του ιστορικού κέντρου της πόλης,  σε συνδυασμό με την ταχέως αναπλασσόμενη πλατεία Πετρινού και την προβλεπόμενη   επαναλειτουργία του Μαλλιαροπουλείου θεάτρου, αλλά και την ολοκλήρωση της ημιτελούς πλατείας Αρεως, που ευελπιστούμε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια γι  αυτό,  είναι πλέον ή βέβαιο πως  όλα αυτά θα επιταχύνουν τη διάχυση της πίστης στο αύριο, εξ ου, όπως και προσφυώς ελέχθη, η σιωπή στην πόλη, με τα κλειστά καταστήματα, είναι κράτημα ανάσας.

Ίσως είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι η έξοδος στο φως θα είναι μία ευθεία έξω από το τούνελ. Ωστόσο, οφείλουμε να επιδείξουμε πίστη. Το πόσο σημαντικό είναι το κλίμα που μεταφέρει ο ένας στον άλλον είναι αυτονόητο, καθώς μία κοινωνία συντονίζεται από μικρούς κραδασμούς πράξεων, σκέψεων και αλληλεπιδράσεων.

Ποτέ δεν είχαμε παρατηρήσει τόσους συμπατριώτες  να επιθυμούν την ανάπτυξη, ονειρευόμενοι και κάνοντας σχέδια  μέσα σε ένα απολύτως αντιαναπτυξιακό κλίμα. Ακριβώς γι’ αυτό η Τρίπολη, σκοτεινή ακόμη και φορτωμένη τα λάθη και τις παραλείψεις  της παρακμής της, θα γίνει αργά ή γρήγορα το θέατρο ενός νέου κύκλου ανάνηψης, στον οποίο ο καθένας από εμάς οφείλει να έχει προσανατολισμένη τη δράση του. Η κρίση που βιώνουμε είναι βαθιά, όμως  οι ταχύτητες θα είναι μεγάλες.

 

 

Μειώσεις ενοικίων

Σε μειώσεις ενοικίων δημοτικών καταστημάτων προς τους ενοικιαστές, που κυμαίνονται από 10% – 30% κατά  περίπτωση, προέβη ο δήμος Τρίπολης, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ και ύστερα από γνωμοδότηση του οριζόμενου γι αυτό θέμα δικηγόρου. Με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως υπογράφηκαν τα τροποποιημένα συμφωνητικά από τα συμβαλλόμενα μέρη σε  καταστήματα της Πλατείας Βαλτετσίου , του Σαλέ της Πλατείας Άρεως ,του περιπτέρου της Δεξαμενής καθώς και του καταστήματος  στην Τ.Κ Στενού ,της Δημοτικής Ενότητας Κορυθίου ιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης. Η μείωση επί των ενοικίων έχει αναδρομική ισχύ από 01/01/2011.

Τσακώνικη παράδοση

Κινηματογραφικό συνεργείο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα και για τρεις ημέρες στο Λεωνίδιο, για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την Τσακώνικη Παράδοση, που θα προβληθεί από την εκπομπή “Ελλήνων δρώμενα” της ΕΤ3 Πρόκειται για την πολιτιστική σειρά ντοκιμαντέρ για το μουσικοχορευτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, με πρωτότυπη και ανανεωτική καλλιτεχνική προσέγγιση.

Το κινηματογραφικό συνεργείο αποτελούνταν από τον σκηνοθέτη Αντώνη Τσάβαλο, την παραγωγό Μαρία Τσαντέ από έναν εικονολήπτη και έναν ηχολήπτη της εταιρίας παραγωγής filmellon, που είναι αφιερωμένη στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών προγραμμάτων για την ελληνική και την διεθνή αγορά και παράγει εξ’ ολοκλήρου την εκπομπή “ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ” για λογαριασμό της ΕΤ3.

Τις ημέρες των γυρισμάτων, βρέθηκε στο Λεωνίδιο ο γνωστός σκηνοθέτης και συμπατριώτης μας κ.Τάσος Μπιρσίμ, προκειμένου να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του στα μέλη του συνεργείου, τόσο με την μεγάλη του εμπειρία του στο χώρο της τηλεόρασης, όσο και με την άριστη γνώση της περιοχής μας. Πηγή: Leonidion.gr

Όχι στην αξιολόγηση

«Η αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού του δημοσίου υπηρετεί τους αντιλαϊκούς στόχους της συγκυβέρνησης και της τρόικας» επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό «την απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους». «Είναι φανερό ότι η αξιολόγηση θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο προκειμένου να καταργηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν δημόσιες υπηρεσίες με το πρόσχημα ότι δεν θα διασφαλίσουν θετική αξιολόγηση, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για την απόλυση όσων υπαλλήλων κρίνουν οι «κομματικά ημέτεροι» ότι δεν είναι ικανοί». Τελικά, αν καταλαβαίνουμε καλά, η φιλοσοφία της ανακοίνωσης είναι  να μη αλλάξει τίποτα στο δημόσιο. Ο δημόσιος υπάλληλος να μην αξιολογείται, να μη δουλεύει και να μην το ενοχλεί κανείς στο ραχάτι του. Έλεος, πια.

Υποψηφιότητες

Από τη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας ανακοινώνεται ότι τα   μέλη και οι φίλοι του Κινήματος, αλλά και οι πολίτες, που θέλουν να είναι  υποψήφιοι για τις επερχόμενες εκλογές, μπορούν καταθέτουν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου (ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στη Γραμματεία της  Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας μέσω Διαδικτύου (nearkad@pasok.gr  και στο fax 2710-232822 ). Με τον ίδιο τρόπο τα μέλη και οι φίλοι υποβάλλουν προτάσεις για υποψηφιότητες τρίτων, με σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία.                                                                                                                    Όσοι  υποβάλλουν υποψηφιότητα στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων, ενημερώνουν σχετικά για τυχόν θέματα δεοντολογίας την Επιτροπή Διαφάνειας. Κάθε υποψήφιος καταθέτει στην Επιτροπή Διαφάνειας δήλωση ” πόθεν έσχες ” κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας

Δημοτικά

Τη Δευτέρα, 2 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ συγκαλείται το δημοτικό συμβούλιο  προκειμένου να συζητήσει  πάνω 42  θέματα που είναι  στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων : Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής και οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αναστήλωση και επαναλειτουργία του Μαλλιαροπούλειου θεάτρου». Κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης. Αποδοχή χρηματοδότησης από πρόστιμα ΚΟΚ. Πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας. Διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων Πάσχα 2012.

Οικόπεδα για απορρίμματα

Με την λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, για ενοικίαση ή αγορά οικοπεδικής έκτασης  προκειμένου να τοποθετηθεί ο δεματοποιητής και να αναπτυχθεί η  μονάδα  ΚΔΑΥ και κομποστοποίησης,  έγινε γνωστό ότι κατατέθηκαν   τρεις προτάσεις. Αυτές  θα αξιολογηθούν από ειδική  επιτροπή, σύντομα, ώστε   να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπορέσει πλέον ο Δήμος να διαχειρίζεται μόνος του τα σκουπίδια , θέτοντας τέλος στη μεταφορά τους εκτός δήμου, με δυσβάστακτη  οικονομική αιμορραγία.

Χαμογελάτε

Περπατάει ένας παππούς  στον δρόμο όταν βλέπει ένα μικρό αγοράκι να προσπαθεί να χτυπήσει το κουδούνι σε μία πόρτα. Το αγοράκι όμως είναι πολύ μικρό και το κουδούνι πολύ ψηλά για να το φτάσει. Καθώς το παρατηρεί  ο παππούς να προσπαθεί και να ξαναπροσπαθεί, το πλησιάζει, το παίρνει στα χέρια του και το σηκώνει για να μπορέσει να χτυπήσει το κουδούνι.
Εκείνο  πιέζει το κουμπί, και ενώ το αφήνει μαλακά κάτω ο γέροντας  χαμογελάει και το ρωτάει:
– Και τι λέμε τώρα, μικρέ μου;
Το  αγοράκι απαντά:
– Τώρα τρέχουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε!…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *