Νέα από Αρκαδία.Επικίνδυνη κουλτούρα ανομίας

 

Ο φόβος και η αγωνία που κυριαρχούσαν τις προηγούμενες μέρες στους κυβερνήτες του νομού και της πόλης μας για το ενδεχόμενο εκτρόπων κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν επιβεβαιώθηκαν. Τουλάχιστον στο μέγεθος που αναμένονταν. Και αυτά που  συνέβησαν  αποτελούν απλώς παρωνυχίδα στα όσα συνταρακτικά λαμβάνουν χώρα  στην πατρίδα μας.  Ασφαλώς αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη είναι η διαφωνία και η διαμαρτυρία για τα όποια μέτρα κρίνει υπερβολικά ή άδικα. Όμως, αδιαμφισβήτητη υποχρέωσή του είναι η απόδοση τιμής σε όσους συνέβαλαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους για να είμαστε ελεύθεροι και ν’ απολαμβάνουμε τα δικαιώματα που διασφαλίζει η ελευθερία αυτή. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό ποτέ.

Και η στάση των μαθητών που δεν γύρισαν το κεφάλι τους προς την εξέδρα των επισήμων, όπως και οι διαδηλώσεις κάποιων συμπολιτών μας την ώρα της παρέλασης  δεν νομίζουμε πως κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση ούτε αλλάζουν την πολιτική κατάσταση. Τούτο γιατί η πολιτική είναι δράση και αποτελέσματα, όπως δεχόταν πάντοτε και η μαρξιστική σχολή σκέψης, συνεπώς όλες οι παραπάνω κινήσεις είναι ανίσχυρες ψυχολογικές εκτονώσεις, που παράγουν όμως μια επικίνδυνη κουλτούρα ανομίας και χάους (και καταβαραθρώνουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό).

Χωρίς αμφιβολία, η πολιτεία και η κοινωνία οφείλουν να αμυνθούν, αν ξέρουν τι τους γίνεται. Και οφείλουν επίσης να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές τα κόμματα, πράγμα δύσκολο, αφού κάποια από αυτά πρωτοστατούν σε ανάλογες συμπεριφορές, τις καλύπτουν ιδεολογικά και πυροδοτούν το κλίμα απειλώντας όσους έχουν αντίθετη άποψη, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς
Ποιο είναι το συμπέρασμα και ποιο το δέον γεννέσθαι; Η ποικιλόμορφη βία και οι απολίτικες πρακτικές της μούντζας και του βρισίματος βυθίζουν τη χώρα μας στο χάος και το αδιέξοδο.
Γι αυτό και  πρέπει να απομονώσουμε τις αποκρουστικές εκείνες λογικές , που μας οδηγούν σε δύσβατο μονοπάτι!
Πριν είναι πολύ αργά!

 

 

 

Εκδηλώσεις επιπέδου

Χωράει η επανάσταση του ’21  σε μια μουσική εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου; Σίγουρα όχι, αλλά η εκδήλωση του Νομικού Προσώπου του Δήμου, «διαχρονικές μνήμες μουσικών απανθισμάτων» της περασμένης Κυριακής όπως και αυτή της Μητρόπολης του περασμένου Σαββάτου «με το  να χέρι στο σπαθί και τ’ άλλο στο βαγγέλιο..»,  που επιχείρησαν  να ταξιδέψουν τους ακροατές τους στο χώρο και το χρόνο της ιστορικής εκείνης περιόδου, αναδεικνύοντας καθοριστικές φάσεις της και εμφυσώντας  πνεύμα αισιοδοξίας σε μια εποχή που τόσο έχουμε ανάγκη, το κατόρθωσαν σε σημαντικό βαθμό. Αποδεικνύοντας την αναγκαιότητά τους, σε μια κρίσιμη καμπή του τόπου μας, που σταθερές και δεδομένα, όπως οι παρελάσεις, τίθενται υπό διαρκή αμφισβήτηση.

Παρεξήγηση

Τηλεφωνική παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega έκανε ο βουλευτής της Ν.Δ., Α. Λυκουρέντζος, το βράδυ της εορτής της 25ης Μαρτίου, με αφορμή την αναφορά του σταθμού  ότι υπήρξε αποδέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
«Δε με αποδοκίμασαν στην Τρίπολη. Ήταν κακής ποιότητας το ρεπορτάζ που παρουσιάσατε», είπε ο γραμματέας της Κ.Ε. ΝΔ, ζητώντας από το κανάλι να είναι πιο προσεκτικό στο τι ειδήσεις μεταδίδουν.

Ο παρουσιαστής Ν. Στραβελάκης αντέδρασε, λέγοντας «μη μου μιλάτε με ύφος ανακριτή».
Τελικά δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και τα πνεύματα ηρέμησαν…

Δημοσκοπήσεις

Σχετικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών  ο κ. Λυκουρέντζος ερωτώμενος δήλωσε σχετικά: Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογές. Τη μεγάλη και σημαντική δημοσκόπηση θα την κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν την επομένη των εκλογών ασφάλεια, σιγουριά, σταθερότητα και κυρίως ανάπτυξη, ανάπτυξη για δουλειά , για εργασία, για δημιουργία και πλούτο.

Ο Κούλης με Καμένο

Ο πρώην Δήμαρχος Λαγκαδίων Ευστάθιος Κούλης, θα είναι υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με τον Πάνο Καμμένο. Η “μεταγραφή” αυτή μάλιστα έχει συζητηθεί έντονα στο Νομό καθώς ο Κούλης θεωρείται ένα από τα καλά στελέχη της ΝΔ στον Νομό, καθώς είχε εκλεγεί δύο φορές Δήμαρχος στα Λαγκάδια, με υψηλά ποσοστά και το 2002 και το 2006. Το αξιοσημείωτο πάντως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, είχε “μονομαχήσει” με τον επί σειρά ετών Δήμαρχο Κοντοβάζαινας, Ηλία Αποσκίτη, για το ποιος θα πάρει το χρίσμα από την ΝΔ και τώρα πλέον με το γιο του Μπάμπη Αποσκίτη έχουν συστρατευτεί με τον Πάνο Καμμένο… Χαρακτηριστικό και αυτό πως ο πολιτικός χάρτης μέσα σε δύο χρόνια έχει ανακατευτεί για τα καλά…Πηγή: Parapolitika.gr

Αξιολόγηση σχολείων

Εκδήλωση –  συζήτηση  οργανώνει η επιτροπή εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ την Τετάρτη 28 Μάρτη στις 7.00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας. Θέμα: «Αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών: μέσον για σχολείο ΑΕ και απολύσεις». Τη βασική εισήγηση θα κάνει ο Μάνος Δούκας  μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ.

Εργαστήρι Πολιτικής

Στα πλαίσια της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (Καλλικράτης)», ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει την ολοκλήρωση σύνταξης του σχεδίου δράσης από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το «Εργαστήρι Πολιτικής» είναι ένα ερευνητικό έργο που έχει ως στόχο την ανάδειξη ενός μοντέλου συμμετοχής των νέων στην τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως διαμορφώνονται πλέον με τον «Καλλικράτη». Η δράση υποστηρίχτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και το Ινστιτούτο Νεολαίας.

Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια της ερευνητικής ομάδας «Πολιτική Τεχνολογία» που εδρεύει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αφορά σε δράσεις διαβούλευσης που συντονίστηκαν από πολιτικούς επιστήμονες και είχαν ως στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων δράσης που είναι εξειδικευμένα στις προτεραιότητες  που θέτουν οι δημότες και τις δυνατότητες που έχει τόσο ο Δήμος όσο και οι φορείς του. Το σχέδιο δράσης, όπως παραδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αναφέρεται στα τρία προβλήματα που επισημάνθηκαν μέσα από τις διαβουλεύσεις και αναδείχθηκαν ως τα σημαντικότερα από πλευράς προτεραιότητας.

Συνεργασία

O Δήμος Τρίπολης, στα πλαίσια της συνεργασίας του με  την τράπεζα Eurobank EFG και σε εφαρμογή της συμφωνίας για ετήσια χορηγία από την τράπεζα, ύψους 12.000 ευρώ, προκειμένου να χρησιμοποιείται από το Δήμο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ή /και το προσωπικό του Δήμου Τρίπολης ανακοινώνει ότι στις 29/02/2012, η τράπεζα  Εurobank EFG απέδωσε στον τραπεζικό  λογαριασμό του Δήμου, τις πρώτες 12.000 ευρώ, τις οποίες και ο Δήμος θα αποδεχθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και θα  αξιοποιήσει, με στόχο την προαγωγή της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου μας.

Τάδε έφη:

Τα επτά που δεν πρέπει να έχεις:

Πλούτο χωρίς μόχθο

Πολιτική χωρίς αρχές.

Απόλαυση χωρίς συναίσθημα.

Γνώση χωρίς χαρακτήρα.

Εμπόριο χωρίς ήθος.

Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά.

Λατρεία χωρίς θυσία. (Μαχάτμα Γκάντι)

Παπαμήτρος Γιάννης Οδοντίατρος

One thought to “Νέα από Αρκαδία.Επικίνδυνη κουλτούρα ανομίας”

  1. Για ποια εννομη ταξη μιλαει το κειμενο που διαβασα,δεν καταλαβαινω…
    Σε μια χωρα που απο την στιγμη της δημιουργιας της βαδιζει στα χναρια της ανομιας,της απατης και της ατιμωρησιας !
    Ποτε, καλοι μου ανθρωποι ,εφαρμοστηκε ο παραμικρος κανονας,σε αυτον τον τοπο !;!
    Τον νομο για το καπνισμα μονο να σκεφτω,με πιανουν τα γελια ! Αυτην την απαγορευση προσπαθουμε να την εφαρμοσουμε εδω και δεκαετιες και παντα σκονταφτει στον Ελληναρα που θα σου απαντησει :”…και ποιος εισαι εσυ,ΡΕ,που θα μου πεις οτι δε θα καπνισω ;!”
    Αντιστοιχως θα ακουσεις να σε βριζουν και να σε αποκαλουν απο γελοιο,φασιστα,ρουφιανο μεχρι καραγκιοζη,τιποτενιο και αλλα τετοια κοσμητικα επιθετα,αν τολμησεις και κανεις παρατηρηση σε καποιον που παρκαρε πανω στο πεζοδρομιο,που αδειασε το τασακι του αυτ/του στο δρομο,που σου πηρε τη θεση στην ουρα,που εκανε απατη με καποια επιδοτηση,που οδηγει kompressor ενω δουλευει στην υπηρεσια καθαριοτητας και αλλα,πολλα…
    Η χωρες που θελουν να σεβονται τον εαυτο τους και να τις σεβονται και οι υπολοιποι, ξεκινουν απο την Παιδεια,αγαπητοι φιλοι.Μετα ερχεται η αναπτυξη,η ευημερια,η καταξιωση και ολα αυτα που καθιερωνουν μια χωρα στο διεθνες στερεωμα.
    Στη χωρα μας η Παιδεια θεωρειται η μεγαλυτερη πορνη που επανω της ασελγει ο εκαστοτε κυβερνητης,διοτι μετατραπηκε σε Εκπαιδευση,το μεσον δηλαδη που θα σου μαθει πως να επιβιωσεις μεσα σε ενα αρρωστημενο περιβαλλον,οπως το Ελληνικο…
    Την φραση του Μακρυγιαννη :”ειμαστε στο εμεις και οχι στο εγω…”,του μεγαλου αυτου αγωνιστη της επαναστασης,δυστυχως την γραψαμε στα παλια μας τα τσαρουχια(διοτι εκει παραμειναμε,στην Τουρκιά,οπου ο καθενας για να επιβιωσει,κοιταγε το τομαρακι του και μονο,αγνοωντας το γενικο καλο),παραμενοντας επαιτες και οχι απαιτητες της θεσης που μας αξιζε στο παγκοσμιο στερεωμα.
    Ειναι αργα,πολυ αργα για δακρυα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *