ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

26/3/2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ν. Αρκαδίας
Πλ. Κολοκοτρώνη 7 Τρίπολη
Τηλ. 2710234-235

Προς
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ , κο Βουδούρη Γεράσιμο
Πειριφερειακή  Υπηρεσία ΕΟΠΥΥ Αρκαδίας
Ελ. Βενιζέλου 4 Τρίπολη

Κοινοποίηση
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφερειάρχη  κο Τατούλη
Αντιπεριφερειάρχη  κο Γιαννακούρα
Βουλευτές Ν. Αρκαδίας

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή  του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών [ΠΣΦ]  στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 15/3/12 , εξέτασε λεπτομερώς τα προβλήματα των εργαστηριούχων  φυσικοθεραπευτών  και αποφάσισε Πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.
Απο 1/1/12 έχει συσταθεί ο ΕΟΠΥΥ  , ο οποίος καλύπτει υγειονομικά τους ασφαλισμένους των ταμείων ΙΚΑ , ΟΓΑ , ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ. Για το λόγο αυτό ο ΠΣΦ υπέγραψε σχετικό συμφωνητικό συνεργασίας και αποδοχής του σχεδίου σύμβασης για την παροχή φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών απο τις 13/1/12 σύμφωνα με τον ενιαίο κανονισμό παροχών υγείας.
Έχουν περάσει περίπου τρείς μήνες απ’ την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ  και ενω οι φυσικοθεραπευτές  εκτελούν παραπεμπτικά φυσικοθεραπείας των ασφαλισμένων  , ο ΕΟΠΥΥ  συστηματικά κωλυσιεργεί , ακολουθώντας την τακτική των ταμείων που εκπροσωπεί  , αφήνωντας τους παρόχους υγείας  ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ.
Οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές είναι όμηροι πολύμηνης στάσης πληρωμών , η οποία καθυστά αδύνατη τη συνέχιση εξυπυρέτησης ασθενών, αφού τα δεδουλευμένα καθυστερούν να εξοφληθούν και τα έξοδα συνεχίζονται και συσσωρεύοννται.Υπάρχουν ταμεία που έχουν να πληρώσουν από το 2010 και οι φυσικοθεραπευτές είναι σε απόγνωση , αδυνατώντας να πληρώσουν πάγιες δαπάνες όπως δάνεια και ασφαλιστικές εισφορές.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατόπιν απόφασης του ΠΣΦ , να δεχόμαστε από 1ης Απριλίου 2012 τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με πληρωμή  και απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
Οι εργαστηριούχοι του Ν, Αρκαδίας όπως και Πανελλαδικά άλλωστε , απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων ΧΩΡΙΣ εκπτώσεις και περικοπές.Σε περίπτωση που δεν γίνει άμεσα η πληρωμή των οφειλομένων ,θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μας επ’ αόριστον μέχρι την πληρωμή απ’ τον ΕΟΠΥΥ.

Τη Δευτέρα 26/3/12 οι φυσικοθεραπευτές θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα αλλά και στις κατά τόπους περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ [ πρώην ΥΠΑΔ ]
Την Πέμπτη 29/3/12 έχει κυρηχθεί 24η απεργία των εργαζομένων φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία  , ΚΑΠΗ και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς , σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ , την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠΟΠΚ ενάντια στην εξαίρεση των φυσικοθεραπευτών απ’ το ανθυγιεινό επίδομα μετά την έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Η προσφορά ΔΩΡΕΑΝ υγείας για το λαό και η κοινωνική πολιτική δεν γίνονται με απλήρωτους φυσικοθεραπευτές οι οποίοι τιμούν τις συμβάσεις τους. Πόσο ακόμα θα μπορέσουμε να αντέξουμε ενώ είμαστε 20 ΜΗΝΕΣ απλήρωτοι και ρωτάμε …..
Εσείς πόσο θα αντέχατε ακόμα τη στάση  πληρωμών?
Και όλα αυτά ενώ το κράτος συνεχίζει να μας φορολογεί και να απαιτεί να πληρώσουμε  έκτακτη εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, ασφαλιστικές εισφορές  και χωρίς ο ΟΑΕΕ να δέχεται συμψηφισμό με αυτά που μας οφείλει!
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια χρόνου και αναμονής

απαιτούμε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας

όπως και την άμεση κατάθεση των παραπεμπτικών φυσικοθεραπείας που εκτελούνται απ’ την αρχή του 2012 και την εξόφλησή τους εντός των 45 ημερών που έχετε δεσμευτεί.

Η φυσικοθεραπεία δεν είναι ΔΑΠΑΝΗ  είναι  ΑΝΑΓΚΗ!

ΝΙΚΗ Β. ΔΙΚΑΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΔΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *