Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Προς Εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Πειραιάς, 23-3-2012
Προς

Εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά διαμαρτύρεται εντόνως και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος εξ ονόματος και για λογαριασμό των ιατρών,  τους οποίους κατά νόμο εκπροσωπεί,  κατ΄ αρχήν για δημοσίευμα στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ της 23ης/3/2012 με τίτλο «Γιατροί και Νομάρχες μέλη της μαφίας Επιδοματούχου ΑΕ» και υπότιτλο «Γιατροί ψαράδες των ¨μαϊμού¨ αναπήρων με ταρίφα 1500-3000 ευρώ,  αλλά και εκβιαστές πραγματικών αναπήρων»,  το οποίο επισυνάπτουμε.  Κατά δεύτερον,  τα στοιχεία που αναφέρονται στο δημοσίευμα,  τα οποία βασίζονται σε δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Μάρκου Μπόλαρη,  είναι ανώνυμα όσον αφορά στους εμπλεκόμενους ιατρούς,  είναι ατεκμηρίωτα όσον αφορά στα περιστατικά και εξευτελίζουν την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής Ιατρικής Κοινότητας.
Χαρακτηρισμοί όπως οι ανωτέρω και η ξαφνική ανακάλυψη και διόγκωση θεμάτων,  που ανακοινώνονται σε συνεντεύξεις τύπου και γίνονται πρωτοσέλιδα,  ενώ οι ίδιοι οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι δεν έχουν καν ξεκινήσει καταγραφή ή έλεγχο των καταγγελλομένων,  υποψίες μόνο δημιουργούν για την ώρα που ανακοινώνονται.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά πάντα πήρε θέση και πρότεινε μέτρα για τη σύνθεση και λειτουργία των επιτροπών,  που λειτουργούν στις Νομαρχίες ή στις Περιφέρειες,  τα οποία παντελώς αγνοήθηκαν από την Πολιτεία.
Εν κατακλείδι,  ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά δεν μπορεί να ανεχτεί καμμία διαπόμπευση του Ιατρικού Σώματος,  εάν δεν αποδοθούν πράξεις σε ιατρούς επίσημα και αποδεδειγμένα,  που ξεκάθαρα και επώνυμα  θα αποδίδουν ευθύνες.
Η υπομονή μας τελείωσε ! Η προστασία του κύρους της Ιατρικής Κοινότητας είναι υποχρέωση του Ιατρικού Συλλόγου,  όπως επίσης υποχρέωση είναι και η τιμωρία αποδεδειγμένων πράξεων συγκεκριμένων ιατρών.  Η τακτική  «πετάω λάσπη με τον ανεμιστήρα»  στην Ιατρική Κοινότητα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή !
Ζητάμε από την εφημερίδα την άμεση αποκατάσταση του τίτλου του δημοσιεύματος κατά νόμο και από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μπόλαρη να ανακαλέσει άμεσα το περιεχόμενο του δημοσιεύματος,  εφόσον είναι γενικόλογο και αόριστο όσον αφορά στους εμπλεκόμενους ιατρούς και στα αναφερόμενα περιστατικά και να επανέλθει με στοιχεία,  που σαφώς θα ορίζουν ιατρούς-νοσήματα-επιδοματούχους κλπ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                                                             ΣΑΡΩΦ  ΠΑΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *