Νέα από Αρκαδία. Παραδειγματική τιμωρία

 

Τώρα που η υπόθεση διαφθοράς στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο οδηγήθηκε στην κάθαρση, με την τιμωρία της κοινωνικής λειτουργού από το δικαστήριο, και ενώ πολλά ακούγονται και λέγονται για ανάλογες περιπτώσεις, θα ήταν χρήσιμο να αναλογιστούμε όλοι αν η κατάσταση αυτή είχε ελεγχθεί ευθύς εξ αρχής και το απόστημα δεν είχε αφεθεί να κακοφορμίσει. Είναι πλέον ή βέβαιο ότι τα χρήματα αυτά που προορίζονταν για μια ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα συνανθρώπων μας   δεν θα είχαν λεηλατηθεί αν  το σύστημα διανομής των χρημάτων λειτουργούσε στοιχειωδώς αξιόπιστα και δεν επέτρεπε στη  κάθε υπάλληλο να διανοηθεί καν ότι μπορεί να υπεξαιρέσει έστω και κατ ελάχιστο μέρος αυτών. Αν η τότε διοίκηση και οι υπάλληλοι επιδείκνυαν την επιβαλλόμενη συνέπεια στις υποχρεώσεις τους, σήμερα θα βρισκόμασταν σε ασύγκριτα καλύτερη κατάσταση και δεν θα ολοφυρόμεθα επί των ερειπίων ενός συστήματος.

Αλλά το κακό έχει ήδη συντελεστεί  και δεν ωφελεί να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Εκείνο που επιβάλλεται είναι να κλείσουμε τις τρύπες που έχουν εντοπιστεί, ν’ αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν άλλες, να επιδιωχθεί να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα καταχρασθέντα μέχρι σήμερα χρήματα και  να τιμωρηθεί παραδειγματικά, όπως ο  νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας επιτάσσει, η καταδικασθείσα κοινωνική λειτουργός. Και όταν λέμε παραδειγματικά το εννοούμε, διαφορετικά οποιαδήποτε αμέλεια θα αποτελέσει μεγαλύτερο έγκλημα κι από την ίδια την πράξη που δυναμιτίζει  την όποια αξιοπιστία του συστήματος.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι καμία από τις προαναφερθείσες αυτονόητες παρεμβάσεις δεν θα αγνοηθεί. Και πως όλα θα ρυθμιστούν δεόντως. Επειδή, μάλιστα,  δεν είναι μοναδική περίπτωση διαφθοράς  , ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσει κύρια προτεραιότητα για τους υπευθύνους  η οργάνωση και η λειτουργία των υπηρεσιών που προίστανται,  με τρόπο που θα διασφαλίζει την απόλυτα  χρηστή διαχείριση του χρήματος των ασθενών και  θα αποτρέπει κάθετα τους οποιουσδήποτε επίδοξους «διαχειριστές»  των χρημάτων αυτών. Διαφορετικά, αν εξακολουθήσουμε να κινούμαστε στην  ίδια ρότα της αδιαφορίας και του δεν βαριέσαι, πολύ σύντομα το ανωτέρω περιστατικό θα αποτελέσει ένα απλό «συμβάν» και όλα θα κυλίσουν στις ίδιες ράγες που οδηγούν στο γκρεμό. Και τότε έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης.

 

 

Πεζοδρομείται το κέντρο

Ξεκινά οσονούπω  η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης που περιλαμβάνει τις οδούς Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη. Τούτο ανακοίνωσε στο προχθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο ο  Δήμαρχος Τρίπολης, με την υπενθύμιση ότι  η δημοπρασία που έγινε, ανέδειξε ως ανάδοχο του έργου τον    ίδιο εργολάβο που εκτελεί και το τμήμα ανάπλασης της Πλατείας Πετρινού.  Γεγονός που θεώρησε ως  θετικό, διότι θα διευκολύνει την κατάσταση, καθώς έχει ήδη το εργοτάξιό του στην πόλη και μπορούν να συνδεθούν τα δύο έργα. Το έργο δόθηκε με έκπτωση 34,08% ενώ  απομένει να υπογραφεί το συμφωνητικό και να εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Παράσταση δικηγόρων

Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο, συζητήθηκε το θέμα των προσφυγών στο ΣΤΕ που έχει κάνει ο πρώην Δήμος Λεβιδίου, κατά των αποφάσεων αδειοδότησης της υπό ίδρυση μονάδας παραγωγής μπετόν στην είσοδο της Βλαχέρνας. Μετά από τοποθετήσεις συμβούλων και  κατοίκων της περιοχής Βλαχέρνας  το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε  να παραστούν  τελικά ι δικηγόροι υπεράσπισης του Δήμου στο ΣτΕ και μάλιστα να μην  αντικατασταθούν αλλά να είναι οι ίδιοι.

Ταινίες μικρού μήκους

Τις ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας 2011, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε, στο Ιδρυμα Ζαφείρη στο Αστρος,27-28/3/2012. Το Φεστιβάλ της Δράμας, εδώ και χρόνια, ταξιδεύει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και μέσα σε αυτές είναι και το Αστρος. Μετά την Αθήνα το Φεστιβάλ έχει βρεθεί φέτος στο Μόναχο, στη Μυτιλήνη, στη Μύκονο, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Νάξο και στην Πάρο, την Άνδρο, τη Σαντορίνη, τη Ζάκυνθο, τη Σάμο, τη Σαλαμίνα, τη Χίο, την Κομοτηνή, την Αστυπάλαια, το Ηράκλειο Κρήτης, Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Χανιά, Ξάνθη, Χαλκίδα, Φιλιατρά, Τρίκαλα, Ηλιούπολη, Λαμία, Καρδίτσα, Λεμεσός, Λευκωσία, Πάφος, Κέρκυρα, Ιωάννινα και Σπάρτη. Οι προβολές και τις δύο ημέρες θα ξεκινούν στις 19.30. Πηγή: Astrosnews.gr

Προστασία περιβάλλοντος

Για το ίδιο θέμα με το πιο πάνω και σε  δελτίο τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας επισημαίνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης ορεινής περιοχής του Μαίναλου από παρεμβάσεις που απειλούν την οικολογική ισορροπία της, με “επιχειρηματικό – αναπτυξιακό” μανδύα. Δημιουργούνται βιοτεχνικές, βιομηχανικές ή τουριστικές μονάδες ή και αυθαίρετα που περιφρονούν οποιαδήποτε ανάγκη χωροθέτησης, παραβιάζουν τους ελάχιστους κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας, καταστρέφουν το δάσος, απαξιώνουν εκτάσεις υψηλής γεωργικής αξίας, ρυπαίνουν ποτάμια και υπόγεια ύδατα, βιάζουν την αισθητική του τοπίου και των παραδοσιακών “παραμαινάλιων” οικισμών. Τέτοιας φύσης ζητήματα και με σημαντικές επιπτώσεις, είναι και τα συζητούμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης θέματα τόσο για τη δημιουργία μονάδας σκυροδέματος (μπετόν) στην είσοδο της Βλαχέρνας όσο και για την τυροκομική επιχείρηση στην Παναγίτσα. Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει μακρύ ιστορικό διαμάχης οικονομικών συμφερόντων με τις τοπικές κοινωνίες. Προκαλεί απορία η πολιτική της Δημοτικής αρχής της Τρίπολης που αμφισβητεί, χρόνια μετά, αποφάσεις προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων (πρώην Δήμου Λεβιδίου) για το ίδιο θέμα, που στο όνομα της επιχειρηματικότητας αρνείται να σταθμίσει τους κινδύνους για το περιβάλλον και την αγροτοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής…».

Εργασιακές σχέσεις

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, θα λάβει χώρα εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις μετά την ψήφιση του μνημονίου 1 – μνημονίου 2». Εισηγητές θα είναι: ο Σάββας Ρομπόλης, επιστημονικός σύμβουλος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ.

Μέριμνα για τηναγορά

Στις διαμαρτυρίες καταστηματαρχών για μείωση της εμπορικής τους δραστηριότητας από το κλείσιμο της οδού Εθνικής Αντίστασης και με αφορμή τα έργα που γίνονται στην πλατεία Πετρινού,  η απάντηση του δημάρχου, σε σχετική ερώτηση του κ. Παυλή στο ΔΣ  είναι πως: «Σε λίγες ημέρες ο εργολάβος θα μεριμνήσει ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση στην αγορά εν’ όψει και της εορταστικής περιόδου».

Ποδηλασία

Η ομάδα «Ζωή Ποδήλατο» οργανώνει μία ποδηλατική βόλτα, το προσεχές Σάββατο το μεσημέρι, μέχρι τη λίμνη Τάκα. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, με δυο – τρεις μικρές ανηφόρες. Η απόσταση είναι 24 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 4 χιλιόμετρα περίπου, είναι χωματόδρομος. Όποιος θέλει να ακολουθήσει, πρέπει να είναι στις 15.00 το μεσημέρι, μπροστά απ το κτήριο του ΟΣΕ.

Χαμογελάτε

– Πώς θα λεγόταν ο Παναθηναϊκός, αν ήταν αγγλική ομάδα;
– Αστον Τίτλον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *