Ο ΙΣΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΙΣΧΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΥΥΚΑ

Αθήνα 22-3-2012

Στην πανελλαδική κινητοποίηση των εργαστηριακών γιατρών για την άμεση εξόφλησή των  χρωστούμενων προς τους ελευθεροεπαγγελματίες συμμετείχε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σήμερα Πέμπτη 22/3/2012 στο Υπουργείο Υγείας

Ο ΙΣΑ, έδωσε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΥΚΑ ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός και να μη χρεοκοπήσουν τα εργαστήρια. Αίτημα σύσσωμου του ιατρικού σώματος ήταν ένα ειλικρινές  χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών των εργαστηριακών γιατρών και η διατήρηση της επαγγελματικής αξιοπρέπειας του ιατρικού σώματος.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν εκκρεμότητες οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών ,γεγονός που  έχει προκαλέσει στους εργαστηριακούς γιατρούς οικονομική ασφυξία  .Μάλιστα  για τα χρήματα που τους οφείλονται έχουν φορολογηθεί και έχουν πληρώσει 60% προκαταβολή για το εισόδημα του 2012.

Στο αμφιθέατρο του ΥΥΚΑ, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης τόνισε την αναξιοπιστία της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ που δεσμεύτηκε πολλάκις δημόσια  την εξόφληση των δεδουλευμένων ως 17/3/2012.
Ο κος Πατούλης μίλησε για τη γενική προχειρότητα της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας ότι οι ανακολουθίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα στον ΕΟΠΥΥ, με αλληλοσυγκρουόμενες εγκυκλίους και ανακοινώσεις σχετικά με την αμοιβή των ιατρικών επισκέψεων και των ιατρικών πράξεων. Εκτός από τη σημαντική καθυστέρηση καθυστέρηση στην κατάθεση και πληρωμή των παραπεμπτικών, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στο πλαφόν που οφείλει να ορίσει ο ΕΟΠΥΥ ανά εργαστηριακό τομέα,  πέραν του οποίου δεν θα δικαιολογείται καμία δαπάνη προς το εργαστήριο ή τον ασθενή.

«Χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς δε μπορεί να λειτουργήσει κανένας ασφαλιστικός Φορέας σε κανένα ευνομούμενο» κατέληξε ο κος Πατούλης, ανακοινώνοντας  επίσημα ότι ο ΙΣΑ δε θα επιτρέψει την περαιτέρω διαπόμπευση του ιατρικού σώματος και θα προβεί σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη, εάν δεν κατονομαστούν τα άτομα που κατηγορούνται για υπερσυνταγογράφηση.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας κος Μιχάλης Τιμοσίδης υποσχέθηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθούν στους εργαστηριακούς γιατρούς σαν πρώτη δόση 100  εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, στο ΥΥΚΑ, εκτός από τον Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλης παρευρέθησαν τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ Φώτης Πατσουράκος, Ταμίας ΙΣΑ, η Πρόεδρος του ΙΣΠ, κα Βάνα Ανεμοδουρά, ο Πρόεδρος του ΙΣ Κορίνθου κος Παναγιώτης Παπαναγιώτου, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΠΙ κος Λεωνίδας Αναγνώστου και ο Γεν Γραμματέας κος Γιάννης Κλεινάκης, ο Πρόεδρος ΠΕΕΒΙ Αργύρης Πλακιώτης και ο Γεν Γραμματέας Σπύρος Κραμποβίτης, ο Πρόεδρος Ένωσης Βιοπαθολόγων Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας κος Κων/νος Μπεντεβής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *