Ιατρικός Σύλλογος Χανίων. Πρός Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ. κ. Γεράσιμο Βουδούρη

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε.

Σύμφωνα με την αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά της διετούς σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με ιατρούς, τα οποία έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα σας, παρατηρούμε ότι οι νέοι συνάδελφοί μας, για τους οποίους εσείς αναφέρετε ότι βρίσκονται στις προτεραιότητές σας όσον αφορά την συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ, αποκλείονται από αυτή την συνεργασία. Εν προκειμένω, ως προϋπόθεση για την σύναψη σύμβασης θέτετε την προηγούμενη συνεργασία των ιατρών σε ένα από τα ταμεία που συνενώθηκαν (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ). Αυτό αποκλείει αυτόματα νέους ιατρούς που δεν πρόλαβαν να συνάψουν σύμβαση με κανένα ταμείο.
Η κατάσταση που με πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητά σας διαμορφώνεται είναι απαράδεκτη και δημιουργεί αδικία και ανισότητα. Πλήττει το πλέον ευαίσθητο τμήμα των συναδέλφων μας που είναι όσοι βγήκαν πρόσφατα στην αγορά εργασίας (μην έχοντας τη δυνατότητα καμμίας άλλης επαγγελματικής επιλογής) λειτουργώντας ιδιωτικό ιατρείο με όλα τα έξοδα εγκατάστασης και λειτουργίας που αυτό συνεπάγεται. Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας η άρση αυτής της αδικίας, την οποία υφίστανται οι συνάδελφοί μας χωρίς αποχρώντα λόγο.
Σας καλούμε να συμπεριλάβετε στις αιτήσεις συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ το πλέον ευαίσθητο τμήμα των συναδέλφων μας, αφαιρώντας από τις προαπαιτούμενες συνθήκες για την σύναψή τους την προϋπηρεσία με τον ΟΠΑΔ ή τον ΟΑΕΕ.

Για το Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μ . ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ                                     Μ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *