Νέα από Αρκαδία. Να τους ξυπνήσουμε

Να τους ξυπνήσουμε

Αδυνατούμε, ομολογουμένως, να καταλάβουμε γιατί χειροκροτούσαν σε κλίμα ιλαρότητας και ευθυμίας τα τοπικά στελέχη και οι φίλοι των δύο μεγάλων κομμάτων, προχθές Σαββατοκύριακο, με ομιλίες  των κ.κ Διαμαντοπούλου και Δένδια. Επειδή η ανεργία, υπαιτιότητι και των δύο που κυβέρνησαν τη χώρα  διαδοχικά, αυξήθηκε κατακόρυφα, διαλύθηκαν οι εργασιακές σχέσεις, κόπηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, έκλεισαν επιχειρήσεις, το βιοτικό μας επίπεδο κατρακύλησε στα τάρταρα, ξαναγυρίζοντάς μας στην εποχή του ’50;

Αλήθεια, μήπως συνέβη κάτι το συνταρακτικό επί κυβερνητικής  τους θητείας για το οποίο θα πρέπει να τους  χρωστούμε αιώνια ευγνωμοσύνη; Μήπως η χώρα προχώρησε κατά ένα μικρό βήμα μπροστά σε οποιοδήποτε τομέα της δημόσιας ζωής. Μήπως νοιώσαμε με τα έργα τους κάποια στιγμή εθνικά υπερήφανοι;

Αδιάφοροι  και αμετανόητοι, ούτε καν αναρωτήθηκαν γιατί έπεσαν από την κυβέρνηση, γιατί διαλύθηκε η χώρα και γιατί και τα δύο κόμματα, δημοσκοπικά,  πασχίζουν σήμερα  να πιάσουν αξιοπρεπή ποσοστά.

Ακούσαμε  ένα «συγγνώμη» από τον κ. Διαμαντοπούλου, με βουρκωμένα τα μάτια.  Καλοδεχούμενο, έστω και καθυστερημένο,  αλλά δεν είναι αρκετό. Ο κ. Δένδιας δεν έπραξε ανάλογα. Αρκέστηκε στο δριμύ κατηγορώ των αντιπάλων του.   Ένα λειψό «συγγνώμη» περιμέναμε και από αυτόν  και ας χανόταν  μέσα στα χειροκροτήματα  για την επικείμενη νίκη του κόμματός του. Τουναντίον προτίμησε το ανάθεμα των αντιπάλων του κόμματός του, λησμονώντας τη δική τους συμμετοχή στη χρεοκοπία, οι άμωμοι και αθώοι του αίματος τούτου,  που ετοιμάζονται εφορμώντας για να καταλάβουν  τις Βερσαλλίες!

Όμως πρέπει κάποτε επειγόντως να τους ξυπνήσουμε. Πρέπει  να βάλουμε όλοι τις φωνές για να ξυπνήσουν. Για να  αντικρίσουν  κατάματα και γενναία τα λάθη τους (ορισμένα από τα οποία εγκληματικά…), τις παραλείψεις και τις ευθύνες τους. Για να  προσγειωθούν  στη χώρα που κυβέρνησαν τα τελευταία  χρόνια με τραγική ανεπάρκεια.

Και για να  συνειδητοποιήσουν  ότι την παραδίδουν χειρότερη, φτωχότερη και δυστυχέστερη απ’ όσο την παρέλαβαν. Όλοι τους.

 

 

Διαφθορά

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για την κοινωνική λειτουργό Τζωρτζοπούλου Μαρία  που ιδιοποιείτο  συντάξεις ασθενών του Ψυχιατρικού  νοσοκομείου  για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρελθόν. Ποινή φυλάκισης δυο ετών, με τριετή αναστολή,  είναι βαριά  καταδίκη σε ένα χώρο όπου η ευαισθησία και η συμπόνια έπρεπε να περισσεύουν.  Εντύπωση, ωστόσο,  αλγεινή προκάλεσε, αν αληθεύει η πληροφορία, η κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη κάποιων συνδικαλιστών του νοσοκομείου,  οι οποίοι ξεπερνώντας  κάθε όριο σοβαρότητας και υπευθυνότητας, έφθασαν στο σημείο να προτείνουν, μέσω μελών του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων,  την καταβολή  εξ ολοκλήρου  των εξόδων  του δικηγόρου, από το ταμείο του σωματείου. Όπως, επίσης,  εντύπωση προκάλεσε και η υπεράσπιση που πρόσφεραν κάποιοι  εκ των εργαζομένων, οι οποίοι όμως έπεσαν από τα σύννεφα, λες και ζούσαν σε άλλο χώρο,  όταν είδαν  να ξετυλίγεται  εμπρός τους ωμή η αλήθεια, την οποία μέχρι  χθες θεωρούσαν ως σκευωρία.   Είναι να μην αρχίσουν οι αποκαλύψεις, γιατί πολλά έχουν να διαδραματιστούν ακόμα στο χώρο αυτό.  Και θα κλάψουν μανούλες.

Πεζόδρομος

Με τον ερχομό της άνοιξης ο πεζόδρομος αποκτά τη χαμένη του ζωντάνια, ύστερα από μια μακρά χειμέρια νάρκη. Όμως τα προβλήματα που ποτέ δεν έλειψαν, κυρίως αυτό της άνετης και ελεύθερης διάβασης των πεζών, επανέρχονται με μεγαλύτερη ένταση και πιεστικότητα. Η ευκαιρία που πρόσφερε ο χειμώνας για την επίλυσή τους πήγε χαμένη. Φέτος η ασφυξία προβλέπεται μεγαλύτερη και ο κίνδυνος ατυχήματος περισσότερο ορατός παρά ποτέ. Ο θεός να βάλει το χέρι του.

Λαχανόκηπος

Βιολογικό λαχανόκηπο για τους δημότες που επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτόν, έχει στα σκαριά ο δήμος Τρίπολης. Θα διατεθούν τεμάχια  75-100 τ.μ. το καθένα, έναντι συμβολικού τιμήματος, σε μία συνολική έκταση 20.000 τ.μ. στην ευρύτερη περιοχή  του Δήμου Τρίπολης και πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης , με διαδρόμους προσέγγισης, παροχή νερού και πλήρη επιστημονική υποστήριξη από γεωπόνους του Δήμου . Δικαίωμα θα έχουν όλοι οι δημότες του Νέου Δήμου Τρίπολης , ιδιαίτερα οι άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και διάφορες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που δεν θα επιβαρυνθούν  οικονομικά,   με την προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι, να μην χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα ή λιπάσματα και να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο για αποκλειστικά ατομική χρήση. Επίσης θα έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν το 10% της παραγωγής τους στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. Γι αυτό και προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον για συμμετοχή στη δραστηριότητα αυτή, ο Δήμος Τρίπολης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου, που βρίσκεται στο Νέο Δημαρχείο και στην οδό Λαγοπάτη και Αταλάντης από 21/03/2012 έως 10/04/2012.

«  Με το ‘να χέρι στο σπαθί..»

Η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα πραγματοποιήσει εορταστική εκδήλωση στη μνήμη των προγόνων μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία,  με τίτλο: « … με το ‘να χέρι στο σπαθί και τ’ άλλο στο ‘βαγγέλιο», το ερχόμενο Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου.

Τι θα δούμε

Ή προεκλογική περίοδος  μας επιφυλάσσει ως φαίνεται σημαντικές  εκπλήξεις. Ιδιαίτερα , λόγω  ανωνυμίας  οι bloggers αναμένεται να ξεπεράσουν τα εσκαμμένα  σε ύβρεις και μαχαιρώματα κάθε είδους. Απ’ ότι βλέπουμε,  τους δικούς μας Αρκάδες υποψήφιους τους έχουν βάλει για τα καλά στο σκόπευτρο οι anonymous  κάθε είδους. Τελευταίο  θύμα ο βουλευτής και Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος που δέχεται τα πυρά κάποιας «γαλάζιας σουπιάς» από το fimotro.blogspot. η οποία  δεν βρίσκει καμιά του ενέργεια και κίνηση κανονική. Ακόμα και το κοστούμι που φορά  ή και  η γραβάτα, φαίνεται πως την ενοχλεί. Όπως  και το φυλλάδιο: «Λόγος και Πράξη ευθύνης – Απέναντι στη Κρίση», προκαλεί απορίες για το που βρήκε τα λεφτά να το εκδώσει. Λες και ξόδεψε τα εκατομμύρια για την εκτύπωσή του. Είπαμε: Ακόμα είμαστε στην αρχή. Έχουμε πολλά να δούμε στη συνέχεια.

Χαμογελάτε

Η παραγωγικότητα του ελληνικού κράτους.
Συνολικός πληθυσμός της χώρας 9.000.000
Ατομα με ηλικία μεγαλύτερη των 65 ετών 2.000.000  Απομένουν να εργαστούν 7.000.000
Ατομα μικρότερα των 18 ετών 3.000.000  Απομένουν να εργαστούν 4.000.000
Δημόσιοι υπάλληλοι 1.500.000  Απομένουν να εργαστούν 2.500.000
Στρατιωτικοί και κληρικοί 500.000  Απομένουν να εργαστούν 2.000.000
Κυβερνητικοί και άλλοι επίσημοι 800.000  Απομένουν να εργαστούν 1.200.000
Τεμπέληδες που δεν επιθυμούν εργασία 1.188.000  Απομένουν να εργαστούν 12.000
Φυλακισμένοι 11.988  Απομένουν να εργαστούν 2
Επομένως εσύ και εγώ πρέπει να εργαζόμαστε σκληρά.  Ειδικά εσύ, γιατί εγώ έχω κουραστεί να τα κάνω όλα.

Παπαμήτρος Γιάννης.Οδοντιατρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *