Λαϊκισμός χωρίς όρια

Επιμένουν κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε λαϊκίστικες τοποθετήσεις, με αφορμή την πρόταση της Επιτροπής Λιαρόπουλου για τη συγχώνευση των νοσοκομείων, την κατάργηση κάποιων εξ αυτών, όπως του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης και την υποβάθμιση κάποιων τρίτων, που η ύπαρξή τους δεν δικαιολογεί την παρουσία τους ως νοσοκομειακών μονάδων αυτής της οντότητας, σε Κέντρα Υγείας Βραχείας Νοσηλείας, όπως των Μολάων και της Κυπαρισσίας. Και με τις απόλυτες  τοποθετήσεις τους δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δικαιώνουν τη ρήση του Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε, στα πλαίσια ενός φαυλοκρατικού συστήματος».

Γιατί είναι αυτό το φαυλοκρατικό σύστημα που όλοι αποσιωπούν και το οποίο ενισχύουν  καθημερινά με λόγια και με έργα είτε ως εκλεγμένοι μας εκπρόσωποι είτε στη Βουλή είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όμως ο λαϊκισμός των ατόμων αυτών  φαίνεται πως δεν γνωρίζει όρια, ακόμα και τώρα που το καράβι βυθίζεται. Γι αυτό και πιέζουν να μην κλείσει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, όταν εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης, έπρεπε να είχε ήδη κλείσει, για το καλό των ασθενών και όχι για το καλό των υπαλλήλων.  Σε αυτή την κατεύθυνση κατέτειναν οι δράσεις όλων των διοικήσεων που διοίκησαν έως τώρα,   σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται και η σημερινή.

Αλλά τι να πει κανείς γι αυτό το φιλολαϊκό προσωπείο και το ενδιαφέρον των εκπροσώπων μας στην Περιφέρεια. Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα υιοθετούν κάθε διεκδίκηση, μπροστάρηδες σε κάθε αγώνα, για να αλιεύσουν ψήφους με τα λεφτά των άλλων. Αντάμα με κάποιους πολιτευτές και  βουλευτές, που πιέζουν και σήμερα ακόμα  να μη συνενωθεί κανένα σχολείο και  να κρατηθεί ένα γυμνάσιο με 20 μαθητές και 30 καθηγητές. Είναι αυτοί οι «φίλοι του λαού» που κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή για το μέλλον της εφορίας σε κωμοπόλεις της Κυνουρίας, της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης ή για το παράρτημα του ΙΓΜΕ το οποίο απλώς υπάρχει για να απασχολεί μερικές δεκάδες δημοσίων υπαλλήλων, είναι αυτοί που  στέκονται ενάντιοι στις συνενώσεις των νοσοκομείων, που προτιμούν να ρημάζουν οι υποδομές αντί να πουληθούν σε ιδιώτες. Και φυσικά, είναι πάντα υπέρ των προσλήψεων στο Δημόσιο, «για να καταπολεμηθεί ο βραχνάς της ανεργίας» ή «να υπάρξει ανάπτυξη». Ε’, αυτό δε  είναι σοβαρή πολιτική πρόταση.

Λοιπόν, με το λαϊκισμό κάποτε πρέπει να τελειώνουμε. Και  να κοιτάξουμε τη ρίζα του προβλήματος, ώστε να  αλλάξουμε το «φαυλοκρατικό σύστημα». Διαφορετικά,  θα συνεχίσουμε να «τα τρώμε μαζί». Μας αρέσει, δεν μας αρέσει η έκφραση.

Γ.Π. (Οδοντίατρος)

2 thoughts to “Λαϊκισμός χωρίς όρια”

  1. Ωραία συνάδελφε, αλλά γιατί ανώνυμα;
    Επι τη ευκαιρία, προτείνω να μην αποδέχεται ο ΙΣ ανώνυμα άρθρα και σχόλια.

  2. Πολυ καλά τα λέτε συνάδελφε, αλλά γιατί ανώνυμα;

    ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ: Για να διατηρηθεί ενα επίπεδο στο site, θα πρέπει να είναι τα πάντα (άρθρα και σχόλια) ΕΠΩΝΥΜΑ. Ο ΙΣΑ π.χ στο site του δεν δέχεται ανώνυμα σχόλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *