Νέα από Αρκαδία.Οι ψηφοφόροι περιμένουν πολλά

 

Οι εκλογές του επόμενου μήνα κινητοποιούν και στην πόλη μας τους κομματικούς σχηματισμούς, που τρέχουν για να προλάβουν τα χειρότερα και να ανυψώσουν το πεπτωκός ηθικό των ψηφοφόρων. Τούτο γιατί οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών αποτυπώνουν ανάγλυφα τη δικαιολογημένη οργή της κοινής γνώμης προς τα δυο κυρίως κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Έτσι η έντονη κομματική δραστηριότητα του περασμένου Σαββατοκύριακου στην πόλη μας με την παρουσία και προεκλογικού τύπου ομιλία του κ. Δένδια από πλευράς ΝΔ, την παρουσία και συνάντηση με κομματικά στελέχη και φίλους του κυβερνώντος κόμματος  της υπουργού Ανάπτυξης κ. Διαμαντοπούλου αλλά και την εκλογική διαδικασία για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αρχίζουν να δημιουργούν «κλίμα» που θα διαποτίσει το πολιτικό σκηνικό τους επόμενους δυο μήνες. Ωστόσο, παρότι η προσπάθεια που κατεβλήθη από πλευράς κομματικών μηχανισμών για σημαντική  παρουσία και συμμετοχή στελεχών στις διεργασίες αυτές, τα τελευταία δεν ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά και μάλλον έστρεψαν τα νώτα στο κάλεσμα. Γιατί δεν νομίζουμε να είναι άξιο λόγου το γέμισμα της αίθουσας του Μαϊθανάση ή του Αγιώργη από κόμματα εξουσίας που κάποτε πληρούσαν ολόκληρες πλατείες. Και είναι αυτό ένα σαφές μήνυμα για την πολιτική τους και τα πρόσωπα που θα  τα εκπροσωπήσουν ως υποψήφιοι για το Κοινοβούλιο.

Ο κόσμος είναι εξαιρετικά καχύποπτος και διστακτικός ως προς τον ποιον ή ποιους θα εμπιστευθεί για να τον κυβερνήσει. Δεν ξέρουμε αν αυτό αντιλαμβάνονται και τα κόμματα που θεωρούν τους ψηφοφόρους τους δεδομένους. Γιατί εάν νομίζουν ότι θα… ξαναπείσουν τον ελληνικό λαό να τα εμπιστευθεί χωρίς απολύτως συγκεκριμένα προγράμματα και με τα ίδια φθαρμένα πολιτικά υλικά, πλανώνται πλάνην οικτράν. Οι ψηφοφόροι περιμένουν νέα πρόσωπα που να έχουν δουλέψει στη ζωή τους, να έχουν ψηθεί στην κοινωνία, να ξέρουν το αντικείμενό τους και να μπορούν να διαχειρισθούν τα δύσκολα που έρχονται. Πού είναι αυτά τα σχέδια, πού βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι; Έχουν πρώτιστο χρέος τα κόμματα να τα βρουν. Αν δεν πεισθεί σύντομα ο ελληνικός λαός ότι υπάρχουν, η ψήφος του θα πάει σε κόμματα διαμαρτυρίας και στην αποχή. Τα μεγάλα κόμματα θα μείνουν με τους κομματικούς τους στρατούς και μόνον, ενώ η χώρα θα μπει σε μια μακρά περίοδο αστάθειας. Και τότε, έσται η εσχάτη πλάνη  μείζων της πρώτης.

 

 

 

Εκλογικά ΠΑΣΟΚ

Τελικά 1822 άτομα προσήλθαν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου.   Ο μοναδικός υποψήφιος Βαγγέλης Βενιζέλος  έλαβε 1729 ψηφοδέλτια ενώ υπήρχαν  69 άκυρα και 24 λευκά. Παρά…έναν θα αναβίωναν το ιστορικό 1821. Ειδικότερα  τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Τρίπολη: ψήφισαν 839,   Ευάγγελος Βενιζέλος 780,   άκυρα 10,   λευκά 49.  Μεγαλόπολη: ψήφισαν 298, Ευάγγελος Βενιζέλος 284, άκυρα 10, λευκά 4. Αστρος: ψήφισαν 263 Ευάγγελος Βενιζέλος 253 λευκά 8 και 2 άκυρα. Λεωνίδιο: ψήφισαν 111, Ευάγγελος Βενιζέλος 106,   5 λευκά . Τρόπαια: ψήφισαν 168, Ευάγγελος Βενιζέλος 166, 2 λευκά.  Τυρός: ψήφισαν 74, Ευάγγελος Βενιζέλος 74.

Δημητσάνα: ψήφισαν 69, Ευάγγελος Βενιζέλος 66, 1 λευκό και 2 άκυρα.

Τέλος για Ρέππα

Αρκαδία τέλος για το βουλευτή και υπουργό μας Δ. Ρέππα. Το δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους του Μεγάλου Καναλιού, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» όπου μίλησε το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Αποκαλυπτικός  ο διάλογος που διημείφθη:
Ι. Χασαπόπουλος: Δεν θα μας δώσετε τώρα είδηση;
Μ. Αναγνωστάκης: Τιμημένη Β’ Αθηνών;
Δ. Ρέππας: Η Αρκαδία η οποία με τίμησε και ευχαριστώ τους Αρκάδες -θα το κάνω και με ένα πολύ πιο έμπρακτο τρόπο- έκλεισε έναν κύκλο. Η Αρκαδία δεν είναι εκλογική Περιφέρεια, είναι η πατρίδα μου, την αγαπώ πολύ, τη στήριξα όσο μπορούσα και τη στηρίζω. Αυτό που έχει αξία όμως, είναι τώρα να δούμε που ένας πολιτικός μπορεί να βοηθήσει. Μήπως βοηθήσει καλύτερα αν πάει σπίτι του -και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αν όμως πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμής μάχης για να κριθεί από τον ελληνικό λαό, θα είναι στην πρώτη γραμμή μάχης για να κριθεί από τον ελληνικό λαό.
Ι. Χασαπόπουλος: Άρα τι κατάλαβες; Β’;
Μ. Αναγνωστάκης: Ότι θα κατέβει στη Β’ Αθηνών. Θα κατέβετε στη Β’ Αθηνών κ. Ρέππα;
Δ. Ρέππας: Αν είμαι υποψήφιος, θα αποφασίσει το Κίνημα πού μπορεί να είμαι υποψήφιος. Θα είμαι οπουδήποτε μου ζητηθεί.

Ποιος ο αντικαταστάτης;

Και στη θέση του Ρέππα ποιος άραγε; Ο Τσιλιβής είναι το ένα πρόσωπο που παίζει. Υπάρχει όμως και ο ικανότατος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος, το όνομα του οποίου ακούγεται μετ επιτάσεως το τελευταίο διάστημα.

Έκθεση κοσμήματος

Οι μαθητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοϊας Στεμνίτσας παρουσιάζουν για δεύτερη φορά φέτος τα έργα τους σε μία έκθεση χειροποίητου κοσμήματος που θα γίνει στη Βυτίνα. Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Βυτίνας (στο κτίριο του Δημαρχείου) και θα διαρκέσει  από την Παρασκευή 23 Μαρτίου έως και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή: 17.00 με 22.00, Σάββατο και Κυριακή: 10.00 με 22.00

«Όλοι μαζί…».

Ικανοποιητικό κρίνεται το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης ειδών ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων και τροφίμων, στα πλαίσια  του κοινωνικού προγράμματος  με την επωνυμία «Όλοι μαζί μπορούμε», που έγινε με τη συνεργασία του τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ, της Μητρόπολης και του δημοτικού ραδιοφώνου.  Η  κίνηση έλαβε χώρα στον  Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται θετικά. Το παρόν έδωσαν ο Μητροπολίτης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι  προγραμματίζεται από τη   Μητρόπολη πρόγραμμα συσσιτίων για 500 άτομα,  το προσωπικό του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου και  οι εθελοντές και εθελόντριες της Ενορίας, οι οποίοι   παραλάμβαναν  το τις προσφορές  των συμπολιτών  μας.  Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα εξέφρασαν τόσο ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος, όσο και η δημοσιογράφος του δημοτικού ραδιοφώνου κ. Ντόρα Παπαϊωάννου, αλλά και ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββάκης, που παρευρίσκετο ως εκπρόσωπος του δήμου.

Μακάβριο

Μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Δημινιό άφησε την τελευταία της πνοή αργά το βράδυ του Σαββάτου, στο νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο το μεσημέρι. Η 79χρονη κατέληξε από σηψαιμία, και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες στο Νοσοκομείο Κορίνθου, το γραφείο τελετών ανέλαβε να την ντύσει και να την ετοιμάσει για την ταφή. Οι υπάλληλοι του γραφείου οδήγησαν το φέρετρο στο σπίτι της οικογένειας στο Διμηνιό όπου την περίμεναν συγγενείς και φίλοι.

Μόλις άνοιξαν όμως το φέρετρο διαπίστωσαν πως μέσα σε αυτό δεν βρισκόταν η μάνα και η γιαγιά τους, αλλά το πτώμα μιας άλλης γυναίκας! Οι συγγενείς τηλεφώνησαν αγανακτισμένοι στο νοσοκομείο για να διαμαρτυρηθούν για το μακάβριο λάθος, ωστόσο σύμφωνα με το sfedona.gr η απάντηση των… υπευθύνων φαίνεται να ήταν απλώς: “Στείλτε μας πίσω την άλλη νεκρή, να σας δώσουμε τη δική σας!” Πηγή: NewsIt.gr

Τάδε έφη

Όταν οι πατεράδες συνηθίζουν να αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν ό,τι θέλουν.

Όταν τα παιδιά δεν δίνουν καμιά σημασία στα λόγια των γονέων.

Όταν οι δάσκαλοι φοβούνται τους μαθητές τους και προτιμούν να τους κολακεύουν.

Όταν τελικά οι νέοι περιφρονούν τους νόμους γιατί δεν αναγνωρίζουν καμία αρχή και κανένα πάνω από αυτούς.

Τότε είναι η αρχή της τυραννίας.  ( Πλάτων)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *