νέα λίστα, γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2011 

ANAKΟΙΝΩΣΗ 

Αναρτάται σήμερα 8.7.2011 στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ www.ika.gr η ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ, γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης του μεγαλύτερου πλήθους των γιατρών που αποδέχτηκαν τους όρους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , με βάση τον Ν3918/.2011/ΦΕΚ 31 και την ΚΥΑ .Φ40021/οικ 4856/397/ΦΕΚ 478//29.3.2011. Η νέα λίστα θα ισχύσει από 11.7.2011

Όσοι γιατροί πιστοποιήθηκαν αλλά δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανάρτηση των στοιχείων τους στο διαδίκτυο και τη γνωστοποίηση του ονόματος τους από το τηλεφωνικό κέντρο 184, τα στοιχεία τους έχουν αποσταλεί μόνο στις μονάδες υγείας και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Το σύνολο των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που πιστοποιήθηκαν και μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σήμερα (ΙΟΥΛΙΟΣ του 2011), κατανέμονται ως εξής:

Ιατροί ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ                              4395
Ιατροί ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ       1928
ΣΥΝΟΛΟ ΙΑΤΡΩΝ                               6323

Η λίστα των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ πού ως πιστοποιημένοι γιατροί μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι δυναμική και ενεργός. Η λίστα αυτή μπορεί να διευρύνεται στο βαθμό που γιατροί ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ έχουν εκφράσει από 10.6.11 και μετά και θα εκφράσουν στο μέλλον τη βούληση τους για την εθελουσία ένταξη τους στη λίστα των ιατρών που επιθυμούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης τα νέα ονόματα των γιατρών θα αναρτηθούν στη λίστα των συνεργαζόμενων ιατρών με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ την 1Η Σεπτεμβρίου του 2011.

Πρέπει όμως να γίνει σαφές ότι από σήμερα οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που δεν πιστοποιηθήκαν, με δική τους ευθύνη μέσα από την διαδικασία που έχουμε ορίσει ως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν μπορούν να παρέχουν από 11.7.2011 υπηρεσίες και να αποζημιώνονται από το Ίδρυμα.

Εφιστούμε την προσοχή στους γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί ως γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ότι η ακριβής τήρηση των όρων συνεργασίας που έχουμε καθορίσει είναι προϋπόθεση για την εξόφληση από το Ίδρυμα των αμοιβών που τους αντιστοιχούν και συνακόλουθα βασικός όρος παραμονής τους στη λίστα των συνεργαζόμενων με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γιατρών.

Οι βασικοί όροι συνεργασίας είναι οι παρακάτω: 

  • Οι γιατροί μπορούν:
    • Να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
    • Να συνταγογραφούν
    • Να παραπέμπουν για παρακλινικές εξετάσεις, θεραπείες κ.λ.π.
  • Τα ανώτατα όρια επισκέψεων και συνταγών που ισχύουν έχουν ως εξής:
    • Γιατροί ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ: 80 επισκέψεις – 100 συνταγές
    • Γιατροί ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ που είναι παράλληλα και γιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: 50 επισκέψεις – 65 συνταγές.

    Υπενθυμίζεται ότι οι 100 και οι 65 συνταγές αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους αντίστοιχους 80 και 50 ασθενείς.

    Λεπτομερείς οδηγίες (για την αναγραφή εξετάσεων, τη συνταγογράφηση, τη διαδικασία πληρωμής κ.α) έχουν δοθεί με εγκυκλίους και γενικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Γιατροί που παραβαίνουν τους παραπάνω όρους συνεργασίας με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα αφαιρούνται από τη λίστα των συνεργαζόμενων με το Ίδρυμα γιατρών.

    • Γιατρός που είναι στη λίστα εάν επιθυμεί να βγεί θα το δηλώνει με αποστολή email opsygeia@modernikamng.gr ή με Fax στο 2103823974 και θα αφαιρείται μετά την πάροδο 1 μήνα
    • Εάν ο ίδιος γιατρός θελήσει να επανενταχθεί θα αποστέλλει νέα δήλωση και θα εντάσσεται μετά την πάροδο 3 μηνών από την ημερομηνία εξαίρεσης

    Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση που παύει να ισχύει η σύμβαση γιατρού με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, ο γιατρός θα αφαιρείται από τη λίστα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Τέλος θέλουμε να κάνουμε γνωστό προς το σύνολο των συνεργαζόμενων γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ότι, η εύρυθμη και κυρίως ενάρετη και υπεύθυνη συνεργασία τους με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σήμερα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση της συνεργασίας τους και με τον ΕΟΠΥΥ, με την έναρξη λειτουργίας του το Σεπτέμβριο του 2011.

    One thought to “νέα λίστα, γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ”

    1. Βλέπουμε ότι 35 συνάδελφοι έκαναν “δήλωση”. Τη στιγμή υτή των μεγσλων αγώνων ειναι λυπηρό να βλέπουμε 35 συναδέλφους δηλωσίες να υποβαθμίζουν την αξιοπρέπεια του λειτουργήματός μας, αποδεχόμενοι τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας του ΙΚΑ και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους… Ιδιαίτερα λυπάμαι που ανάμεσά τους είναι άτομα που ψηφίστηκαν για να υπερσπίσουν τους αγώνες μας…

      Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση του ΙΣ…

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *