ΙΣΑ. Συνάντηση εθελοντών Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Αθήνα, 20/3/2012

Την πρώτη του συνάντηση πραγματοποίησε χθες 19/3/2012 στα γραφεία του ΙΣΑ, το μεγάλο δίκτυο των 200 εθελοντών γιατρών και των 38 εθελοντών πολιτών που στελεχώνουν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ΙΣΑ από την 1η Φεβρουαρίου 2012, δημιουργήθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για να περιθάλψει όλους τους ανασφάλιστους πολίτες της Αθήνας, ενήλικες και παιδιά. Στον 1,5 μήνα λειτουργίας του, έχουν εξετασθεί 430 ασθενείς, οι περισσότεροι από 3-4 γιατρούς εθελοντές διαφορετικών ειδικοτήτων.
Το Ιατρείο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, με γιατρούς μέλη του ΙΣΑ 24 διαφορετικών ειδικοτήτων και εξυπηρετεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Επίσης, ένα τεράστιο δίκτυο ελευθεροεπαγγελματιών βιοπαθολόγων του ΙΣΑ καλύπτουν εθελοντικά τις ανάγκες των ασθενών σε εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ στα πλαίσια του Ιατρείου έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης με την υποστήριξη του ΣΦΕΕ και πολλών φαρμακευτικών εταιρειών, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Μαιευτικής –Γυναικολογικής  Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Κυτταρολογικού  Εργαστηρίου του Αρεταίειου Νοσοκομείου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, το Συνεταιρισμό Βιοπαθολόγων  MEDISYN, τα Κέντρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης  GENESIS και MEDIMALL , το ακτινολογικό Κέντρο IATROPOLIS, το Οφθαλμολογικό κέντρο OMMA, του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Φυσικοθεραπευτών και της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριούχων Φυσιοθεραπευτών και πολλών άλλων φορέων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την καθημερινή διαχείριση των περιστατικών του Ιατρείου. Ιδιαίτερη είναι η προσπάθεια της διοίκησης του ΙΣΑ και του δικτύου εθελοντών για τη φροντίδα ασθενών, που χρήζουν ανάγκης δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας νοσοκομειακής φροντίδας και που λόγω έλλειψης χρημάτων, αδυνατούν να πληρώσουν τη νοσηλεία που απαιτείται. Πρόκειται για δυνητικά απειλητικά για τη ζωή προβλήματα υγείας, για τα οποία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ενημερώσει γραπτώς την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ και προσωπικά τον Υπουργό, ώστε να λάβει θέση για την άμεση επίλυση της ιατρικής περίθαλψης αυτών των ασθενών, πριν είναι πολύ αργά για την ίδια τους τη ζωή.

Κατά τη συνάντηση παρευρέθησαν, εκτός από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, κο Γιώργο Πατούλη, ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρείου, κος Σωτήρης Δρίτσας, μέλος ΔΣ ΙΣΑ και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, κος Φώτης Πατσουράκος, Ταμίας ΙΣΑ.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                     ΕΥΣΤΑΘ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *