Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας. Ανακοίνωση Ενημέρωση Συμπαράσταση σε βιοπαθολόγους

Πύργος  20 Μαρτίου 2012                                       Αριθμ. Πρωτ: 411

Σε πανελλήνιες κινητοποιήσεις αναγκάζονται να προχωρήσουν οι Έλληνες Βιοπαθόγοι (Μικροβιολόγοι) Ιατροί με διαμαρτυρία παρουσία στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, για χρήματα οφειλομένων σε αυτούς που έπρεπε να δοθούν στον Ε.Ο.ΠΥ.Υ και τα έλαβαν άλλοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της «Πανελλήνιας Ένωσης των Εργαστηριακών Ιατρών Βιοπαθολόγων» που δημοσιοποιήθηκε την 19 Μαρτίου 2012..
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση του Συλλόγου τους 350.000.000 ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές κρατήθηκαν από τα ταμεία. 50.000.000 ευρώ από χρηματοδότηση του κρατικού προϋπολογισμού ακόμα τα περιμένουν. 500.000.000 ευρώ από το συνολικό προϋπολογισμό του Οργανισμού έχουν περικοπεί. Και αυτοί περιμένουν να πληρωθούν για οφειλόμενα που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα δυο χρόνια.
Όλοι οι Βιοπαθολόγοι (που υποχρεώνονται να πληρώνουν σχεδόν άμεσα όλα τα αναλώσιμα και τα αντιδραστήρια προς τις προμηθεύτριες εταιρείες) ευρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και επαγγελματική απαξίωση με τη νέα μορφή παροχής υπηρεσιών στην Πρωτοβάθμια φροντίδα που δεν πληρώνει αλλά φτιάχνει βιομηχανία παραπεμπτικών προς υποβολή, και που φοβούμαστε με άγνωστη ημερομηνία εξόφλησης.
Με την πρόταση απόφαση και από το ψήφισμα της συνάντησης του Π.Ι.Σ. και των Προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας την 17 Μαρτίου του 2012, για «άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων προς όλους τους γιατρούς από τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς εκπτώσεις» οι Έλληνες Βιοπαθολόγοι εί ναι αποφασισμένοι, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, να δώσουν σε όλους ένα δείγμα της αποφασιστικότητάς τους και της θέλησής τους για να διατηρήσουν την επαγγελματική
τους αξιοπρέπεια, και για να λάβουν τα χρήματα που τους χρωστούν, εδώ και δυο χρόνια κοντά.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας συμπαρίσταται στον αγώνα και στις κινητοποιήσεις τους, όπως συμπαρίσταται και στον αγώνα όλων των απλήρωτων Ελλήνων Ιατρών που προσφέρουν υπηρεσίες προς το Δημόσιο μέσα από κρατικές ή ιδιωτικές δομές Ιατρικής φροντίδας.
Για το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
Νίκος Σπ. Γαλανόπουλος                                              Ιωάννης Δάρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *