Νέα από Αρκαδία. Μαθητές και αλκοόλ

 

Μπορεί η τιμή των αλκοολούχων να έχει αυξηθεί, αυτό όμως δεν εμποδίζει μεγάλο ποσοστό των εφήβων να καταβάλλουν κομμάτι του «χαρτζιλικιού τους» για να καταναλώσουν οινοπνευματώδες ποτό  της αρεσκείας τους και μάλιστα, πολλές φορές,  σε συχνότητα ανησυχητική. Οι   σχολικές μονάδες της πόλης μας έχουν πολλά να διηγηθούν για ανάλογα περιστατικά όπου νταήδες μαθητές, παρουσία συμμαθητών τους, κάνουν χρήση αλκοολούχων ποτών στα διαλείμματα,  δίχως να  υποψιάζονται τη σχέση αυτών που κάνουν σήμερα με τις συνέπειες που πιθανόν να προκύψουν στο μέλλον. Βλέπετε, στην ηλικία αυτή, με τις προκλήσεις που τους περιβάλλουν, απειλούνται ανά πάσα στιγμή να βυθιστούν στη νοσηρότητα, της κατάθλιψης, της εξάρτισης και της μοναξιάς

Γι αυτό και ο πειραματισμός με το αλκοόλ και τα άλλα ναρκωτικά, πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί, μέσα στο ίδιο το σχολείο,  ώστε  να μην  καταντήσει  μάστιγα στην υπόλοιπη ζωή τους. Το  σχολείο αποτελεί έναν χώρο κατάλληλο για παρεμβάσεις πρόληψης, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν το σύνολο των παιδιών, να εντοπίσουν όσα  «φλερτάρουν» με τη χρήση και ίσως βρίσκονται σε κίνδυνο, να διαμορφώσουν συντηρητικές αντιλήψεις για τη χρήση ουσιών και να επηρεάσουν ήδη διαμορφωμένες αντιλήψεις, εφαρμόζοντας  συστηματικά, μακρόχρονα προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας, που εκπαιδεύουν τα παιδιά σε δεξιότητες ζωής.
Είναι γνωστό πως οι νέοι που πάσχουν από κατάθλιψη, έντονο άγχος ή άλλες ψυχιατρικές διαταραχές θεωρούνται πιο ευάλωτοι στις καταχρήσεις και τις εξαρτήσεις. Και πολλοί από αυτούς, που   δεν μπορούν να διαχειριστούν το άγχος τους για τις επερχόμενες πανελλήνιες, το κατευνάζουν  με την χρήση αλκοόλ.  Η ομάδα των συνομηλίκων στην οποία ανήκουν  και ο βαθμός της πίεσης που μπορεί να δέχονται,  επιδρούν πολλάκις αρνητικά. Η χρήση αλκοόλ δυστυχώς φαντάζει στα μάτια ενός νέου ως σύμβολο δύναμης και αυτονομίας.

Ας στραφεί προς τα εκεί, λοιπόν,  η φροντίδα των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Ας προσπαθήσουν να μιλήσουν μαζί τους για τους κινδύνους του αλκοόλ στην υγεία τους και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους, διασφαλίζοντας ένα θετικό και σταθερό εκπαιδευτικό πλαίσιο, το οποίο μαζί με το οικογενειακό, θα προάγει την αποδοχή και την επικοινωνία και όχι τις αυτοκαταστροφικές διεξόδους. Δεν υπάρχει καλύτερος δρόμος προστασίας.

Φιλανθρωπία

Για το  πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως έκανε λόγο, προσκληθείς χθες στο Δημοτικό ραδιόφωνο, ο Μητροπολίτης της επαρχίας μας κ. Ιερεμίας. Κυρίως εστίασε στη συγκέντρωση  τροφίμων και ρουχισμού, που πραγματοποιείται αυτή την  Κυριακή,  σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, ενώ δε παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι στη Μεγαλόπολη καθημερινά μαγειρεύονται και διανέμονται  100 περίπου μερίδες φαγητού στην πόλη και στα χωριά  της επαρχίας.

Υποψηφιότητες

Έξι άτομα κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Βαλλασσόπουλο, Κώστα Βλάσση, Παναγιώτη Καρβελά, Μαρίνο Τσίρμπα και Κώστα Αυγερινό. Ο νυν Γραμματέας του κόμματος  Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν υποβάλλει αίτηση, γιατί ως βουλευτής αυτοδίκαια συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο. Εξ αυτών, ο ένας δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, δεδομένου ότι ο αριθμός των υποψηφίων για το νομό μας είναι πέντε.

Η πρώτη επίσημη πολιτική εκδήλωση, καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα,  διοργανώνεται από τη ΝΟΔΕ Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, όπου θα παραστεί και θα μιλήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Νίκος Δένδιας και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος..

ΛΑΟΣ

Από πλευράς ΛΑΟΣ ανακοινώνεται πως ο βουλευτής του Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος θα βρεθεί στην πόλη μας σήμερα Σάββατο και θα μιλήσει στις 5:30 το απόγευμα σε φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος, ενώ θα παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.

Ιστοριογραφικές διαμάχες

Με θέμα «(Επ)ανακαλύπτοντας την Ελληνική Επανάσταση: Ιστοριογραφικές διαμάχες και Δημόσια Ιστορία» ο Όμιλος  Μελέτης Ιστορίας και Κοινωνίας διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα των Γενικών Αρχείων του Κράτους, (Σ. Καρύδη & Ομήρων – πρώην LIDO). Ομιλητές της εκδήλωσης οι:  Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, ιστορικός, που θα αναπτύξει την ενότητα:

«Η Εκκλησιαστική πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια, όπως αυτή διαφαίνεται στο πόνημα του Υπουργού επί του Δικαίου Ιωάννη Γεννατά (1830)»,  Χρήστος Χρυσανθόπουλος, ιστορικός, που θα εστιάσει στο θέμα: «Το ’21 στον 21ο αιώνα: ιστορική κουλτούρα και ΜΜΕ».

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει  η Κατερίνα Ζωγράφου, αρχειονόμος.

«Διαχρονικές μνήμες…».

O Δήμος Τρίπολης και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου διοργανώνουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο: «Διαχρονικές μνήμες μουσικών απανθισμάτων», την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:30 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Στη μουσική εκδήλωση συμμετέχουν: Ο Αρχιμουσικός στα « Μουσικά Σύνορα» της ΕΡΤ Ανδρέας Πυλαρινός, ο Τενόρος με διεθνή καριέρα Ιωάννης Φράγκος, η Βιολονίστα Εξάρχουσα Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, η νεανική και μεικτή χορωδία του Ορφέα Τρίπολης και η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Γαλακτοκομικές επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΕΤ Πελοποννήσου, την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ο.Ε.Β.Α. – Καλαμάτας 113 στην Τρίπολη, ενημερωτική εκδήλωση για την Ασφαλή Παραγωγή των Προϊόντων από μικρές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις.

Λακκούβες

Ξεκίνησε η επούλωση των λακκουβών στο δήμο Τρίπολης και καιρού επιτρέποντος θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, ώστε η βατότητα των δρόμων να είναι η καλύτερη δυνατή. Έτσι από σήμερα  Σάββατο 17 Μαρτίου, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Μπισιούλη,  η αρχή θα γίνει από τις λακκούβες που υπάρχουν στο  εσωτερικό  της πόλης της Τρίπολης ενώ έχουν δοθεί στον εργολάβο 35 περίπου δρόμοι για να συνεχιστεί η δράση σε πρώτη φάση . Βεβαίως και οι ενέργειες θα συνεχιστούν μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλους τους δρόμους της πόλης.

Χαμογελάτε

Ε: Πόσοι δημόσιοι (κλασσικοί) υπάλληλοι χρειάζονται να αλλάξουν μία λάμπα;
Α: Το υπουργείο εσωτερικών προκηρύσσει διαγωνισμό, ενώ  3000 συμπληρώνουν
αιτήσεις για πρόσληψη.
Φεύγουν οι 2500 που δεν είχαν μέσο. Μένουν 500.
Από τους 500 οι 100 έχουν ιδιαίτερα καλό μέσο και κάθονται σπίτι τους. Μένουν 400.
Από τους 400 οι 100 κάνουν καπάκι απεργία για να προσληφθούν άλλοι 1000 εποχιακοί επειδή δεν μπορούν να κάνουν τέτοια βαριά δουλειά μόνοι τους. Μένουν 300.
Από τους 300 οι 150 είναι γυναίκες και παίρνουν αμέσως άδεια γέννας. (Τόσο καιρό περίμεναν)
Μένουν 150.
Οι 149 ανακαλύπτουν ότι η προκήρυξη από γραμματικό λάθος ανέφερε αλλαγή “μπάλας” αντί “λάμπας” Δηλώνουν αμέσως αναρμόδιοι και αράζουν μέχρι να τους φέρουν μπάλες να αλλάξουν.
Ο τελευταίος τα έχει πάρει που έμεινε μόνος του και την κάνει με αναρρωτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *