Συμμετοχή του ΙΣΑ στην σύσκεψη προέδρων Ιατρικών Συλλόγων στον ΠΙΣ

Αθήνα, 19/3/23012

Στη σύσκεψη Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,  έλαβε μέρος ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012.
Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της αλόγιστης περικοπής των δαπανών της υγείας και των μέτρων κατάρρευσης του ιατρικού συστήματος που προωθούν  το ΥΥΚΑ και η διοίκησης του ΕΟΠΥΥ
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην προχειρότητα με την οποία λειτουργεί ο «θνησιγενής» ΕΟΠΥΥ καθώς  οι μήνες περνούν και χρήματα δεν υπάρχουν στο Ταμείο για την αμοιβή των γιατρών του.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Πρόεδρος στην εξώδικη δήλωση που κατέθεσε ο ΙΣΑ προς τον Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κο Γεράσιμο Βουδούρη για τη συκοφαντική δυσφήμιση του ιατρικού κόσμου, με τη δικαιολογία της υπερσυνταγογραφίας. Ο κος Πατούλης τόνισε ότι αν δεν κατονομάσει ο κος Βουδούρης συγκεκριμένα τους γιατρούς στους οποίους αναφέρεται και συνεχίσει τη διαπόμπευση του ιατρικού σώματος, τότε ο ΙΣΑ θα προβεί σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.
Όσον αφορά στη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, τόνισε ότι για την εκχώρηση της ιατρικής πράξης σε μη γιατρούς, ο ΙΣΑ προσφεύγει στο ΣτΕ διότι η συνταγογράφηση είναι συνταγματικά και νομικά αναφαίρετο δικαίωμα του θεράποντος ιατρού.
Στο καίριο πρόβλημα που απασχολεί τον ιατρικό κόσμο, το ΤΣΑΥ,  ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι δε θα αφήσουμε τους γιατρούς μας στην τύχη του Ασφαλιστικού τους Φορέα, ζητώντας από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΑΥ να λάβει θέση για τις  καθυστερήσεις 1,5 χρόνου στην καταβολή των συντάξεων, για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των δεδουλευμένων, στα χρήματα που χάθηκαν στο Χρηματιστήριο, και στο «κούρεμα» των ομολόγων.
Για το μείζον θέμα του Υγειονομικού Χάρτη, ανέφερε την παρέμβαση του ΙΣΑ με τη Συντονιστική Επιτροπή των Νέων Γιατρών του, ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι πρέπει να αποδειχθεί η αποδοτικότητα σε σχέση με το κόστος του υγειονομικού χάρτη που πρόσφατα συστάθηκε από το ΥΥΚΑ και το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο ΙΣΑ προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι το μέλλον των γιατρών προβλέπεται δυσοίωνο. Θεωρούμε ότι σε μία εποχή που το ιατρικό επάγγελμα δοκιμάζεται, τα παραπάνω ζητήματα δημιουργούν συνθήκες ιδιαίτερα επιβαρυντικές τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του ιατρικού κόσμου.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                     ΕΥΣΤΑΘ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *