Ηχηρή και Ισχυρή η παρέμβαση του Ι.Σ.Α. στη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Σ.Α.Υ.

Αθήνα 16-3-2012

Επίσκεψη διαμαρτυρίας στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΑΥ πραγματοποίησε το ΔΣ του ΙΣΑ, συνοδευόμενο από πλήθος γιατρών με αίτημα τη συζήτηση για τα θέματα που αφορούν την απαράδεκτη ασυνέπεια του Ταμείου προς τους γιατρούς μέλη του.
«Δε θα αφήσουμε τους γιατρούς μας στην τύχη του Ασφαλιστικού τους Φορέα. Δεν είναι δυνατό να συνεχίσει να αγνοείται κατ αυτόν τον τρόπο ο κάθε συνάδελφος από το ίδιο το Ταμείο του» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνοδευόμενος από μέλη του ΔΣ και πλήθος γιατρών μελών του ΙΣΑ, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΤΣΑΥ, παρατηρώντας την προχειρότητα λειτουργίας του Ταμείου στα καίρια ιατρικά θέματα, ενώ παράλληλα ζήτησε να αποδοθεί λογαριασμός για τα χρήματα του Χρηματιστηρίου. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην έλλειψη πρόθεσης εξυπηρέτησης απέναντι στους γιατρούς-μέλη του και η δυσχέρεια που προκαλεί το ίδιο το Ταμείο στην επίλυση των προβλημάτων των γιατρών.
Κατά την επίσκεψή του, το ΔΣ του ΙΣΑ κατέθεσε τα αιτήματα των γιατρών που αφορούν την καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων, η οποία φτάνει συχνά το ένα έτος από την υποβολή της αίτησης, την καθυστέρηση στην καταβολή των οφειλομένων ιατρικών αμοιβών τους για ιατρικές πράξεις, τις οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει στα πλαίσια της σύμβασής τους για την παροχή υπηρεσιών τους στους ασφαλισμένους σας, η οποία ξεπερνά το οχτάμηνο. Πρόκειται για δεδουλευμένα και η εκκαθάριση θα πρέπει να γίνει άμεσα. Επιπλέον ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης έθεσε το θέμα της προμήθειας φαρμάκων χωρίς την καταβολή ολόκληρου του αντιτίμου, δεδομένης της διακοπής πίστωσης από τα φαρμακεία προς το ΤΣΑΥ. Τέλος, ανέφερε το καίριο πρόβλημα  με το «κούρεμα» των ομολόγων και ζήτησε από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΑΥ να λάβει θέση.
Ως ΙΣΑ ζητούμε ευθύνες από την Πολιτεία και το ΤΣΑΥ για το ό,τι οι γιατροί μας πένονται, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δε μπορούν να πάρουν σύνταξη. Αυτά είναι πρωτάκουστα συμβάματα για τον Ιατρικό Κόσμο στην Ευρώπη του 2012 και δε μπορούμε να τα ανεχθούμε άλλο.
Θεωρούμε ότι σε μία εποχή που το ιατρικό επάγγελμα δοκιμάζεται, τα παραπάνω ζητήματα δημιουργούν συνθήκες ιδιαίτερα επιβαρυντικές για όλους τους γιατρούς μέλη μας από το ίδιο το ασφαλιστικό τους ταμείο, στη στήριξη του οποίου δικαιολογημένα αποβλέπουν.
Στην επίσκεψη διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, κο Γιώργο Πατούλη, ο Γεν Γραμματέας, κος Στάθης Τσούκαλος, ο Ταμείας κος Φώτιος Πατσουράκος, τα μέλη του ΔΣ, κκ Σωτήριος Δρίτσας και Σωτήριος Καλιαμπάκος, ο επίτιμος Πρόεδρος κος Ρηγάκης και πλήθος γιατρών μελών του ΙΣΑ. Το ΤΣΑΥ εκπροσώπησε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, ο κος Σταμάτιος Πίνης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

One thought to “Ηχηρή και Ισχυρή η παρέμβαση του Ι.Σ.Α. στη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Σ.Α.Υ.”

  1. Κε Πατουλη ολα πολυ καλα οσα επισημανατε αλλα σας παρακαλω λαβετε πολυ σοβαρα & δυο επιπλεον .1.Το ταμειο μας ας συμψηφισει τις εισφορες μας με αυτα που μας οφειλει.2.Ειμαι Βιοπαθολογος.Αυτο νομιζω τα λεει ολα!!Ειδικα επισημαινω,και μην μας ξεχνατε καθε φορα που μιλατε με τους αρμοδιους-υπευθυνους. Πλεον το 90-95% της δουλειας μας ειναι με ταμεια.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.Με τιμες του 1991,αρα λειτουργουμε με ζημια.Οι τραπεζες δεν μας δανειζουν,τα τεως ταμεια δεν μας πληρωνουν,οι προμηθευτες μας-δικαιως και αυτοι-χωρις πληρωμη δεν μας δινουν υλικα.Εχετε καμμια καλη προταση,τι να κανουμε;-Κραυγη απογνωσης:Μπορειτε να βοηθησετε; Με τιμη & εκτιμηση στο προσωπο σας Κικη Κακκαβα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *