Νέα από Αρκαδία. Προετοιμάζονται για τα χειρότερα

 

Το φαινόμενο των δήθεν αυθόρμητων αποδοκιμασιών και επεισοδίων εναντίον δημοσίων προσώπων λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις. Ασήμαντες μειοψηφίες  των άκρων επιμένουν στη γραμμή των δικών τους «γεγονότων». Αυτή τη φορά ήταν η παρουσία του Γραμματέα της ΝΔ και βουλευτή του νομού μας κ. Λυκουρέντζου στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπως και η παρουσία, σε ανάλογη εκδήλωση στο Ναύπλιο,  του  υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη,  που πρόσφερε  την ευκαιρία για επεισόδια και προπηλακισμούς.
Είχαν προηγηθεί ανάλογες βίαιες εκδηλώσεις κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη μας  και αλλαχού κατά πολιτικών προσώπων και αν δεν υπήρχαν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης θα είχαν περάσει απαρατήρητες. Ωστόσο, έκτοτε, τα επεισόδια επαναλαμβάνονται και δεν παύουν  να αποτελεί ένα άσχημο φαινόμενο που προετοιμάζει για άλλες βιαιότερες δράσεις στο μέλλον, με κορύφωση την εθνική εορτή της 25 Μαρτίου, όπως βεβαιώνουν οι σχετικές  αναρτήσεις σε διάφορες  ιστοσελίδες.
Φαίνεται ότι ακραίοι κύκλοι, δεν αντέχουν την προοπτική της προδιαγραφόμενης ομαλοποίησης και σταθεροποίησης των συνθηκών και επιλέγουν την γραμμή της σύγκρουσης, του μίσους και της κοινωνικής αναταραχής. Έπαιξαν  με την ιδέα της ασύνταχτης χρεοκοπίας και τώρα που δεν βγαίνουν τα σενάρια, θέλουν πάση θυσία να την  επιτύχουν δια του πολιτικού χάους.

Στη δημοκρατία, ασφαλώς,  επιτρέπονται οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Οι διάφορες, όμως, συμμορίες οι οποίες οργανώνουν επιθέσεις εναντίον πολιτικών, καλλιτεχνών και κάθε άλλου με τον οποίον διαφωνούν, συνιστούν φασιστική συμπεριφορά και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από κανενός τύπου αγανάκτηση.

Αν η κοινωνία δεν αντιδράσει σύντομα σε αυτά τα κρούσματα, ο κατήφορος στη βία και στο χάος δεν θα έχει τέλος. Η Ελλάδα πέρασε πολλές περιπέτειες στο παρελθόν και οι παλαιότεροι γνωρίζουν καλά τι θα πει εμφύλιος και ανεξέλεγκτη βία. Δεν πρέπει να επιτραπεί στους οπαδούς της τυφλής βίας και της οχλαγωγίας να μας σπρώξουν σε μια τέτοια νέα περιπέτεια.

Επιθέσεις

Φραστική επίθεση από άτομα γνωστού πολιτικού χώρου δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος  στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, που βρέθηκε για να μιλήσει σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Και παρότι σταμάτησε για να  συνομιλήσει μαζί τους τούτο  δεν κατέστη δυνατό…

Ανάλογη επίθεση κατά πολιτικών προσώπων έγινε στο Ναύπλιο σε εκδήλωση με προσκεκλημένους τον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Οι… αγανακτισμένοι δεν έχασαν ευκαιρία και αφού κατέλαβαν την αίθουσα του Βουλευτικού πήραν τα μικρόφωνα και ανακήρυξαν ανεπιθύμητο τον υφυπουργό που έχει ψηφίσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία, ενώ εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για σύσσωμο το πολιτικό σύστημα.

Μάλιστα έξω από την αίθουσα, όπου είχαν εγκατασταθεί, φώναζαν και συνθήματα που θύμιζαν… Αργεντινή! «Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί», έλεγε χαρακτηριστικά το σύνθημα.

Που θα πάνε;

Που θα συγκεντρώνονται  τελικά τα σκουπίδια της Τρίπολης, για συμπίεση και μεταφορά στα Λιόσια; Σύμφωνα με όσα είχαν ακουστεί  τις προηγούμενες μέρες στο δημοτικό συμβούλιο και επιβεβαιώνουν δημοτικοί σύμβουλοι,  έχει βρεθεί χώρος έξω από τη  Βιομηχανική Περιοχή, στην πίσω πλευρά του  Alex PaK, όχι μακριά από τις Εργατικές Κατοικίες. Η θέση αυτή, που και παλιά είχε προταθεί για τοποθέτηση δεματοποιητή, ανοίγει πληγές και μάλλον οδηγεί σε  δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων του Συνοικισμού Κολοκοτρώνη.

Θύματα βίας

Ξενώνας Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους θα δημιουργηθεί στην Τρίπολη .

Συνολικά 14 σε αριθμό ξενώνες θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν πιλοτικά στις έδρες ή στις μεγαλύτερες πληθυσμιακά πόλεις των Περιφερειών. Ο ξενώνας με έδρα την Τρίπολη θα φιλοξενεί 20 περίπου άτομα από όλη την περιφέρεια . Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ  με το ποσό των 700.000 ευρώ. Συντονιστής δικαιούχου είναι η ΕΕΤΑΑ.

Παλιό δημαρχείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, αποφάσισε να εγκρίνει την παραχώρηση χώρου, στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, ώστε να εγκατασταθούν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας, το 10ο Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Νοσηλευτών-τριων Ελλάδας και  ο  Σύλλογος ΑΜΕΑ Αρκαδίας, του παραρτήματος ΕΣΑμεΑ και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

«Συμπολιτεία» για απορρίμματα

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει σήμερα  στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ο δημοτικός σύμβουλος και επί κεφαλής της Δημοτικής Συμπολιτείας κ. Γιόκαρης,  για τα ζητήματα που αφορούν τη Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο Δήμο Τρίπολης  και για διάφορα άλλα  θέματα  της επικαιρότητας.

Είναι γνωστές οι θέσεις της εν λόγω παράταξης για τη διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου και αναφέρονται σε διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, λιπασματοποίηση / κομποστοποίηση, άμεση χωροθέτηση και κατασκευή σε σύντομο χρονικό διάστημα Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), των οποίων υπολειμμάτων οι ποσότητες και ο βαθμός επικινδυνότητας θα βαίνουν διαρκώς μειούμενες, σε επίπεδο Δήμου ή διαδημοτικής συνεργασίας εντός περιφερειακής ενότητας. Επίσης η παράταξη αυτή λέει όχι σε δεματοποιητές και σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), όχι σε ανάθεση της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων μέσω ΣΔΙΤ, όχι στη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων σε συγκεντρωτικές μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων στερεών αποβλήτων,  όχι σε εξαγωγή σκουπιδιών εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τρίπολης.

Νομαρχιακή ΔΗΜ.ΑΡ

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 στις 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη με επιτυχία και καθολική συμμετοχή των μελών η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Αρκαδίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπου έγινε  ενημέρωση για τις αποφάσεις της Κ.Ε. για την καταψήφιση του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των νέων μέτρων καθώς και τις προτάσεις του κόμματος για την έξοδο από την κρίση, από τον Γιώργο Τσόγκα, μέλος της Κ.Ε. και του Οργανωτικού Γραφείου. Ομόφωνα εξελέγη 5μελής Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας αποτελούμενη από τους : Κανέλο Κούλη,  Συντ/χο Δημόσιο Υπάλληλο, Παναγιώτη Κουτσούγερα, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό – Ελεύθερο Επαγγελματία, Στράτο Μάγκλαρη, Φοιτητή Πανεπιστημίου Πελ/σου, Τάκη Μπουλουγούρη, Συντ/χο Τραπεζικό Υπάλληλο, Άκη Χουζούρη, Καθηγητή στην Μέση Εκπαίδευση.  Με μυστική ψηφοφορία των μελών της Ν.Ε. εξελέγη ομόφωνα Γραμματέας ο Παναγιώτης Κουτσούγερας.

Η θέση Ρέππα

Ποια είναι η στάση του Δημήτρη Ρέππα στο θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή  τα διάφορα δημοσιεύματα και σχόλια;  Η απάντηση που έρχεται από το γραφείο του αναφέρει πως με  δεδομένη την οριστικοποίηση της θέσης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ο Δημήτρης Ρέππας εργάστηκε ευθύς εξ αρχής για την ομαλή μετάβαση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του Ευάγγελου Βενιζέλου. Όπως πάντα στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έτσι και τώρα τοποθετήθηκε επί του θέματος από την πρώτη στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο. Και εργάζεται με τον κ. Βενιζέλο για την πετυχημένη προοπτική του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του.

Τάδε έφη

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.».  Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παπαμήτρος Γιάννης.  Οδοντίατρος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *