ΙΣΑ.Ενημέρωση του Προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (Λ.Α.Ο.Σ.)

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση του Προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (Λ.Α.Ο.Σ.) από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Τον Πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος Πατούλης με μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α., στα πλαίσια απόφασης του Δ.Σ. για ενημέρωση όλων των Αρχηγών των Κομμάτων πάνω στα καίρια θέματα στο χώρο της Υγείας, για την πολιτική του Φαρμάκου και τα νέα μέτρα, τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και την επιβαλλόμενη αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών υγείας.
Η ενημέρωση αυτή έγινε  στο  πλαίσιο προγραμματισμένης  συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 12-3-2012, στα γραφεία του κόμματος  του Λ.Α.Ο.Σ.
Ο κος Πατούλης τόνισε τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις του Ι.Σ.Α. σχετικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, την ελεύθερη επιλογή γιατρού και την ιατρική αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση. Επίσης ανέλυσε τις προτάσεις του Ι.Σ.Α. σχετικά με την πολιτική Φαρμάκου και για τους τρόπους μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η οικονομία στο χώρο της Υγείας πρέπει να δρομολογηθεί αφενός μέσα από την ορθολογική άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, όπως η περικοπή περιττών απεικονιστικών εξετάσεων, σημειωτέον ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό αξονικών και μαγνητικών εξετάσεων, αφετέρου μέσα από μια Εθνική Πολιτική Πρόληψης, που αποτελεί πυλώνα της Π.Φ.Υ., διασφαλίζονται σημαντικές μειώσεις των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο κος Καρατζαφέρης άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τα ζητήματα που τέθηκαν από τον ΙΣΑ και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει εξορθολογισμός των δαπανών υγείας, μέσα από σωστές δομές. Ιδιαίτερα για την Πολιτική Φαρμάκου τόνισε την ανάγκη στήριξης της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας και της Ελληνικής Φαρμακοποιίας, ώστε το Ελληνικό Φάρμακο να έχει το προβάδισμα έναντι όλων.
Αναφορικά με την ιατρική πράξη στο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, είπε χαρακτηριστικά ότι σήμερα ο έλληνας γιατρός αμείβεται κατά ασθενή λιγότερο από ό,τι ο παρκαδόρος κατά αυτοκίνητο.
Η συζήτηση εκτυλίχτηκε σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας προς την ευόδωση μέτρων που θα διαφυλάσσουν τη Δημόσια Υγείας μέσα από το Ιατρικό Λειτούργημα

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Α. τα μέλη του ΔΣ, κος Νικόλαος Μπατάκης και Γεώργιος Μαρίνος, καθώς και από το Λ.Α.Ο.Σ., ο Αν.Γεν. Γραμματέας, κος Ανδρέας Παπαμιχαήλ και ο Γραμματέας Υγείας, κος Βασίλειος Αρμόνης

Για το Δ.Σ. του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *