Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας. Σχετικά με την συνταγογράφηση

Αρ. Πρωτ.    506                Χαλκίδα  12/3/2012

Προς : Τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Αριστοτέλους 17-10187 Αθήνα
Κοινοποίηση:
1.ΕΟΠΥΥ
Κηφισίας 39-15123 Αθήνα
2.ΟΠΑΔ
Μακεδονίας  8-10433 Αθήνα
3..Ι.Κ.Α
Αγίου Κωνσταντίνου 8-10241 Αθήνα
4.ΝΑΤ
Κ.Παλαιολόγου 15-18535 Πειραιάς
5.Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πλουτάρχου 3 και Υψηλάντου -10675 Αθήνα
6.Ολους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ ,

Προφανώς δεν γνωρίζετε ότι τα Περιφερειακά και τα Αγροτικά ιατρεία της Εύβοιας και πιστεύω και όλης της χώρας, δεν διαθέτουν υπολογιστή και εκτυπωτή , γιατί δεν τους τα προμηθεύσατε. Σε πολλά δε Αγροτικά ιατρεία ,αν ο γιατρός κουβαλήσει μαζί του laptop και εκτυπωτή , δεν υπάρχει γραμμή.
Επι πλέον και τα δύο συστήματα , e-syntagografisi και  e-diagnosi πότε δουλεύουν και πότε δε δουλεύουν. Τώρα δε που θα μπούν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το ΝΑΤ , το ΤΑΥΤΕΚΩ και το ΕΤΑΑ  δε θέλω να φανταστώ τι θα γίνει.
Και βάζετε πρόστιμο 1 € στο γιατρό που γράφει χειρόγραφη συνταγή;Αν αυτός ο γιατρός γράφει 20 – 30 συνταγές σε έν Αγροτικό ιατρείο τι θα του μείνει από το μεροκάματο; Να ταλαιπωρήσει τους ασφαλισμένους στέλνοντάς τους στα Κέντρα Υγείας για ηλεκτρονική συνταγογράφηση; Μα μετά θα παραπέμψετε το γιατρό του Κέντρου Υγείας για υπερσυνταγογραφία.
Κύριε Υπουργέ ,
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ευβοίας δεν μπορεί να αφήσει τους συναδέλφους που αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή απροστάτευτους. Σήμερα γίνονται συγκεντρώσεις της ΕΙΝΕ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.Εμείς θα καλύψουμε όποιον συνάδελφο δεν έχει τη δυνατότητα , γιατί εσείς δεν  του τη δώσατε , να κάνει ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Και αν επιβληθούν πρόστιμα στα μέλη μας θα αναγκαστούμε να κινηθούμε νομικά.
Επ΄ευκαιρία σας υπενθυμίζουμε ότι παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και τις ρητές σας τηλεοπτικές δεσμεύσεις, ο ΟΠΑΔ χρωστά δεδουλευμένα 14 μηνών ,το ΙΚΑ ,το ΝΑΤ και ο ΟΑΕΕ ενός έτους. Εχουμε στεγνώσει τελείως , όπως εξ΄ άλλου και οι συνάδελφοι Νοσοκομειακοί , που με ελλείψεις προσωπικού και υλικών αγωνίζονται και στους οποίους καθυστερούν δεδουλευμένες υπερωρίες μηνών, αφού εχουν υποστεί και μείωση μισθού.
Κύριε Υπουργέ ,
Εμείς σαν Σύλλογος , είμαστε υπέρ της ενοποίησης των ταμείων, υπέρ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και υπέρ της πάταξης των κυκλωμάτων στο χώρο της Υγείας. Αλλά όχι με αυτές τις συνθήκες. Βοηθείστε μας , αντί να μας καταδιώκετε ,γιατί σύστημα Υγείας χωρίς γιατρούς δεν γίνεται.

Μετά της προσηκούσης tιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γεώργιος Β.Κοντούλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *