ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Xρέωσει για κάθε χειρόγραφη συνταγή

Αθήνα, 9/3/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ. ΓΥ/148 Υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης  (ΦΕΚ 545/1-3-2012), με την οποία χρεώνει για κάθε χειρόγραφη συνταγή από 1ης Μαρτίου 2012 1€, που θα παρακρατείται από τον μισθό του γιατρού του ΕΟΠΥΥ.
Η απόφαση αυτή αποτελεί κίνηση ακραίου αυταρχισμού και πρωτοφανή απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκράτησης.
Προσπαθεί να καλύψει τις αστοχίες και αδυναμίες της πολιτικής του, την στιγμή που ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική υποδομή είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Δύο χρόνια τώρα, δεν έχει κατορθώσει να εγκαταστήσει στα πολυϊατρεία αξιόπιστο ηλεκτρονικό σύστημα μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι γιατροί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Τις τεράστιες ευθύνες για την πλήρη αποδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος υγείας, προσπαθεί να τις μετατοπίσει στις πλάτες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι πρακτικές τρομοκράτησης και επιβολής δεν θα περάσουν. Με ψυχραιμία η Εκτελεστική Γραμματεία θα μελετήσει όλα τα δεδομένα και πέρα από κάθε συνδικαλιστική αντίδραση, είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, για να ακυρώσει στην πράξη τις απαράδεκτες αποφάσεις, που υποβαθμίζουν τη θεραπευτική πρακτική στις μονάδες υγείας.
Άμεσα θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση μας για τις ενέργειες της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
M. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                                                         Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *