Νέα από Αρκαδία. Ανήμποροι να συνεννοηθούν στα δύσκολα

Το μέλλον αβέβαιον, η ανασφάλεια στα ύψη και το αυτοδιοικητικό μας  σύστημα αδυνατεί να αλλάξει και να επωμιστεί τον νέο ρόλο του. Στην  πολύ δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε  έχουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση, όσον αφορά το δήμο Τρίπολης,  η οποία αδυνατεί να αναλάβει τις ευθύνες της και να παίξει σωστά τον ρόλο της, να ηγεμονεύσει, να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει. Το αντίθετο μάλιστα. Μετά τις τελευταίες κινήσεις αναξιοπιστίας που προκλήθηκαν από τη συζήτηση για τη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός νομού, όπου πολλά ακούστηκαν και  άλλα τόσα υπονοήθηκαν από τις ομιλίες κάποιων δημοτικών συμβούλων,  απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα πάνω σε δράσεις σχετικές με την  οικονομία του δήμου μας.

Τούτο γιατί  η κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα. Και όσο η ανεργία μεγαλώνει και η απελπισία παγιώνεται τόσο θα αυξάνει ο κίνδυνος να βρεθεί όμηρος λαϊκισμών, τακτικισμών και επικίνδυνων δημεγερτών. Ο λαός αναζητά διέξοδο στην κρίση. Αναζητά ελπίδα πως τα χειρότερα αρχίζουμε να τα αφήνουμε πίσω, ξεκινώντας από τα πιο κοντινά, αυτά που έχουν σχέση με τα του οίκου μας.

Πριν από ενάμισι χρόνο οι δημότες  υποδέχθηκαν την εκλογή Σμυρνιώτη με ανακούφιση, δείγμα της ανάγκης που είχε ο τόπος να απαλλαγεί από τις μακροχρόνιες έριδες των προκατόχων του, οι οποίοι, όντας δέσμιοι μιας μικροκομματικής λογικής σε φόντο «άσπρο» και «μαύρο», είχαν καθηλώσει  την πόλη  σε μια οιωνεί ακινησία. Σήμερα, που  το καινούργιο δημοτικό συμβούλιο απαρτίζεται από νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες και λογικές, κάποιες παλιές καραβάνες προσπαθούν να επιβάλλουν τη δική τους  νοοτροπία  και να χαράξουν τη δική τους ρότα στο καράβι του δήμου, με αποτέλεσμα το σκάφος  να αρχίζει να μπάζει σε λιγοστά σημεία, όσον αφορά  την αξιοπιστία του , η οποία  μεγαλώνει και από κάποιες περίεργες συμπλεύσεις.  Αληθινές ή όχι δεν γνωρίζουμε ακόμα, όμως σημαντικά καταλυτικές για τον δημότη, εάν υφίστανται,  που βλέπει μπροστά του μόνο μαύρα σύννεφα και τον πολιτικό Προκρούστη σε δράση.

Ας προσέξουν λοιπόν οι αρμόδιοι, για ξεκάθαρες λύσεις  μέσα από διαφανείς δημοπρασίες την ώρα που πρέπει και όχι μετά παρέλευση ικανού χρόνου, που οδηγεί αναπόφευκτα στη λύση   της ανάθεσης.

 

 

 

Με ανάθεση

Εκνευρισμός, ένταση και υπονοούμενα για ύποπτες συναλλαγές, που δεν συνάδουν με πολιτισμένο δημοτικό συμβούλιο, ήταν η εικόνα που παρουσίαζε προχθές το βράδυ  το δημοτικό συμβούλιο εξ αιτίας της συζήτησης για την τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης. Η προηγηθείσα πρωινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου για απευθείας ανάθεση στην εταιρεία ΠΕ.ΛΑΝ Α.Ε της μεταφοράς των σκουπιδιών στο Λιόσια, έναντι του τιμήματος των 90 ευρώ ανά τόνο, ήταν η θρυαλλίδα που παρά λίγο να τινάξει στον αέρα το δημοτικό συμβούλιο. Επίσης ο διαφαινόμενος δισταγμός του δημάρχου να ενημερώσει το σώμα  για τα συμβάντα μάλλον όξυναν παρά απέτρεψαν τα γεγονότα, εξ ου και η πρωτοφανής ένταση που οδήγησε το Πρόεδρο του ΔΣ σε διακοπή της συνεδρίασης για 10 περίπου λεπτά.

Ζήτησε διαβεβαιώσεις

Με  την απόφαση του δημάρχου και της πλειοψηφίας συντάχθηκε ουσιαστικά  ο επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παυλής, λόγω του κατεπείγοντος,  καυτηριάζοντας κάποιους, χωρίς να κατονομάσει, πως με τη συμπεριφορά τους αυτή  «θέλουν να κάνουν πολιτική. Και εντός και εκτός συμβουλίου. Γιατί νομίζουν όλοι αυτοί ότι έχουν κάποιο λαβράκι και πετάνε διάφορα πράγματα και αιωρούνται». Γι αυτό και ζήτησε από το δήμαρχο τη διαβεβαίωση πως όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση της μεταφοράς των απορριμμάτων νομιμοποιούνταν προς τούτο βάσει των στοιχείων που κατέθεσαν.

Για τους άστεγους

Δεν πρόκειται να δημιουργηθεί χώρος αστέγων στο 11ο ΣΠ, όπως είχε πληροφορηθεί ο κ. Παυλής και γι αυτό είχε ζητήσει από το δήμαρχο πληρέστερη ενημέρωση. Ο τελευταίος ενημέρωσε το σώμα πως κατόπιν επικοινωνίας του με το Διοικητή της εδώ Μεραρχίας, αλλά και με το πολιτικό  γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, που είχε επισκεφθεί την πόλη μας δεν συζήτησε καν τέτοιο θέμα, άρα τούτο δεν υφίσταται. Και το στρατόπεδο της Τρίπολης όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται αλλά τουναντίον παίρνει επί πλέον οπλίτες άλλης ειδικότητας, όπως οδηγούς ερπυστριοφόρων κλπ.

Επιχείρηση «ΡΟΚΑΣ ΑΕ»

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας διοργανώνει σύσκεψη, το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ, στα γραφεία του στην Τρίπολη (Ελευθ. Βενιζέλου 39), προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για κοινή δράση, για να παραμείνει η επιχείρηση «ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ» και οι 85 εργαζόμενοι στην Τρίπολη, μετά το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που κατέθεσε στους εργαζόμενους η επιχείρηση.

Έκθεση

Η αίθουσα Τέχνης Κούρος και η Titanium Yiayiannos Gallery διοργανώνουν εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης του Κωνσταντίνου Βαλαή, με τίτλο: «Ανάμεσα στις φυλλωσιές», την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ., στο χώρο της αίθουσας Τέχνης, Δημητρακοπούλου 3, στην Τρίπολη. Την έκθεση του γλύπτη θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Τρίπολης, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 έως 30 Μαρτίου 2012..

Καταστροφές

Μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για τις συνεχόμενες καταστροφές των κορυνών σε σημεία της οδού Έλληνος Στρατιώτου, κατέθεσε προ ημερών  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πατρών καθώς  είχε προειδοποιήσει πως εάν συνεχιζόταν η καταστροφή των κορυνών που έχει τοποθετήσει ο δήμος για αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, θα προέβαινε σε μηνύσεις κατά αγνώστων. Οι άγνωστοι συνέχισαν να καταστρέφουν τις κορύνες σε ορισμένα σημεία και τώρα καλείται η Αστυνομία να τους εντοπίσει. Σαν λέει τίποτα η περίπτωση αυτή σε σχέση με τα δικά μας;

Γεμάτο κλασσική  μουσική είναι το ερχόμενο διήμερο του Σαββατοκύριακου, με τις συναυλίες που διοργανώνουν  στο Πνευματικό Κέντρο  ο Δήμος Τρίπολης, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος και το Αττικό Ωδείο Τρίπολης υπό το γενικό τίτλο: «Η αληθινή εκδοχή μιας κατά φαντασία “ανωτερότητας”». Παίρνουν μέρος καθηγητές, απόφοιτοι και σπουδαστές του Αττικού Ωδείου Τρίπολης. Το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ θα ακούσουμε  «Ρομαντικούς συνθέτες από τα Ουράλια έως την Ιβηρία» και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 «Το κύκνειο άσμα της γερμανικής ηγεμονίας. Εθνικές Σχολές». . Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Χαμογελάτε

Ο παππούς βαριά άρρωστος στο κρεβάτι..
Σκοτάδι…
Ακούει βήματα στο δωμάτιο και νομίζοντας πως είναι ο εγγονός του :
– Χάρηηηηη; εσύ είσαι;
– Όχι… αλλά κοντά έπεσες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *