Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Το Ιατρικό Σώμα βρίσκεται υπό διωγμό

Πειραιάς, 9-3-2012

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ιατρικό Σώμα βρίσκεται υπό διωγμό
Η άσκηση της Ιατρικής στην Ελλάδα είναι υπό καθεστώς εκφοβισμού

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί το μπαράζ των αντιιατρικών αποφάσεων του Υπουργού Υγείας Κου Λοβέρδου.  Καθημερινά «χτυπάει» ανελέητα εις βάρος της περίθαλψης και του ιατρικού έργου με έκδοση αποφάσεων,  κάνοντας έγγραφες τις προφορικές του θέσεις που εκφράζει στα ΜΜΕ.

Με την απόφαση ΔΥΓ3/(α)οικ.ΓΥ/148 (ΦΕΚ548/Β/1-3-2012) αποφασίζει να παρα-κρατείται από τον μισθό των ιατρών 1 ευρώ ανά συνταγή  που δεν είναι καταχωρημένη ηλεκτρονικά,  όταν πολύ καλά γνωρίζει ότι το υπάρχον σύστημα έχει περιορισμένες δυνατότητες ημερήσιας ηλεκτρονικής καταγραφής συνταγών, ο δε ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ δεν έχει τέτοια δυνατότητα και βεβαίως θα εξακολουθήσει να μην έχει,  μέχρι να αποφασίσει η Διοίκηση να προμηθευτεί και να τοποθετήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις εγκαταστά-σεις της.

Πληροφορούμε τον Υπουργό Υγείας ότι οι πενιχροί μισθοί των ιατρών του ΕΟΠΥΥ δεν θα επαρκέσουν για να καλύψουν το 1 ευρώ για τις χιλιάδες συνταγές που καθημερινά εκδίδονται χειρόγραφα.  Ανακοινώνουμε στον Υπουργό ότι δεν θα ανεχθούμε να επωμιστεί η Ιατρική Κοινότητα τις τεράστιες ελλείψεις της Πολιτείας,  που προσπαθεί να τις καλύψει παίρνοντας μέτρα εναντίον των ιατρών και των ασφαλισμένων και θα αντιδράσουμε.

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο Υπουργός Υγείας  -και ζητάμε γι΄ αυτό την παρέμβαση του Πρωθυπουργού-  είναι να αποσύρει άμεσα και αυτή την Υπουργική απόφαση,  όπως και την απόφαση για το «φθηνό» φάρμακο, καθώς και την απόφαση για την αύξηση των ποσοστών συμμετοχής σε πολλά φάρμακα.   Συνιστούμε δε στον Υπουργό Υγείας να εξοικονομήσει από λειτουργικές ανάγκες του Υπουργείου του τα έσοδα που λείπουν και όχι από τους μαχόμενους πενιχρά αμειβόμενους ιατρούς.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                                                                ΣΑΡΩΦ  ΠΑΥΛΟΣ

NOMOS ΚΛΙΚ ΕΔΩ

One thought to “Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Το Ιατρικό Σώμα βρίσκεται υπό διωγμό”

  1. Πάρα πολύ ωραία!!! – Αφού το ΙΚΑ δεν διαθέτει ακόμα υπολογιστές για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι αναγκαστικό χαράτσι; ( 25 ραντεβού Χ 1 ευρώ Χ 20 ημέρες = 500 ευρώ το μήνα ); Η παρακράτηση θα ακολουθεί τον τιμάριθμο; Οι Ιατροί που δεν είναι στο ΙΚΑ την γλυτώνουν; – Οι συνταγογράφοι ιατροί να έχουν καθημερινώς από δύο βαζάκια βαζελίνη για να μην έχουν ερεθισμούς και τσουξίματα! – Κε Λοβέρδο, με καθαρό μισθό 1100 ευρώ οι Ιατροί τι θα κάνουν; θα σκύψουν το κεφάλι και θα γλύφουν την κατουρημένη ποδιά σας; Ή όλα τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκαβιά; Έτσι θέλετε; – Αύξήστε στο 100% την συμμετοχή στα φάρμακα και στα δύο ευρώ ανά συνταγή, για να περιορίσετε την ζημιά από το κούρεμα στα ταμεία. Οι συνταξιούχοι και οι Ιατροί αντέχουν ακόμα. – Κε Λοβέρδο, στις εκλογές καλά θα είναι να έχετε μαζί σας βαρέλια βαζελίνης! Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *