ΙΣΑ. Καταγγελεία της περικοπής ασθενειών από την μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή 10% στην χορήγηση φαρμάκων

ΑΘΗΝΑ, 9-3-2012

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την Ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Κοι. Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης για την υπογραφή πρόσφατης υπουργικής απόφασης  στην οποία καθορίζονται οι παθήσεις για τις οποίες θα αναγράφονται φάρμακα μηδενικής ή μειωμένης συμμετοχής 10% .
Από αυτή την απόφαση δεν έχουν συμπεριληφθεί παθήσεις που χρήζουν χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής όπως στεφανιαία νόσο, υπερλιπιδαιμία κ.α. και τις κατατάσει σε ποσοστό 25%.
Με δεδομένο τη σημερινή οικονομική κατάσταση με τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων οι άνθρωποι αυτοί που χρήζουν χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής  αδυνατούν να πληρώσουν τις υψηλές συμμετοχής στα φάρμακά τους.
Εάν θέλουν να αυξήσουν τα ποσοστά συμμετοχής στη χορήγηση φαρμάκων τότε ας το κάνουν με οικονομικά κριτήρια και να πληρώνουν οι « έχοντες και κατέχοντες ».
Η πάγια θέση του ΙΣΑ είναι ξεκάθαρη, είμαστε ΥΠΕΡ της περιστολής της δαπάνης και της μείωσης των δαπανών στο χώρο της Υγείας   ΑΛΛΑ όχι σε βάρος των ασθενών και μάλιστα των χρονίως πασχόντων.

Ζητάμε άμεσα να συμπεριληφθούν  και οι σημαντικές χρόνιες παθήσεις όπως στεφανιαία νόσο, υπερλιπιδαιμία στο ποσοστό συμμετοχής 10% της χορήγησης των φαρμάκων, όπως άλλωστε γίνονταν και μέχρι σήμερα.

Για το Δ.Σ. του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ κλικ εδώ

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΕΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *