Νέα από Αρκαδία. Αναγκαία έργα

 

Όπου και να σταθεί κανείς, όπου και να γυρίσει το βλέμμα του, νιώθει την υποχώρηση, αισθάνεται την αγωνία και την απόγνωση που η παρατεταμένη οικονομική κρίση γεννά για τη χώρα γενικότερα και την πόλη μας ειδικότερα. Είναι φανερό πια, στον καθένα, ότι η οικονομία πνίγεται και η κοινωνία εξαντλεί τα όριά της. Η τοπική οικονομία έχει ανάγκη από οξυγόνο, θέλει ανάσες δημιουργίας και περιβάλλον δραστηριότητας.

Η κυβερνώσα πλειοψηφία του δήμου αλλά και  οι άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσοι πασχίζουν, λόγω και έργω, για τη διάσωση της πόλης, οφείλουν πρώτα απ’ όλα να φροντίσουν για την αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Να συμφωνήσουν και να προχωρήσουν  τάχιστα σε μια σειρά δράσεων, όπως η ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας Αρεως, που με την επαναδραστηριοποίηση του προγράμματος «Θησέας» δημιουργούνται ισχυρές ελπίδες για την ολοκλήρωσή της, αν απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η προσφυγή, η ταχεία προώθηση της δημοπράτησης της πεζοδρόμησης των δύο κεντρικών οδών της, ο τακτικός καθαρισμός των δρόμων με αυστηρή επιτήρηση του προγράμματος καθαριότητας, η ανάπτυξη σε όλη την έκταση της πόλης εκατοντάδων κάδων του προγράμματος ανακύκλωσης, σε  μια προσπάθεια καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων, η ανάπτυξη ενός επείγοντος προγράμματος  φωτισμού οδών, για την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας και η «απελευθέρωση»  δρόμων, πλατειών και πεζοδρομίων από κάθε παράνομο εμπόδιο, προκειμένου να αυξηθεί ο χώρος για τους πολίτες παράλληλα με  την πάταξη της αυθαιρεσίες κάποιων επαγγελματιών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Είναι απόλυτη ανάγκη να γίνουν όλα αυτά,  βασική  προϋπόθεση  για να επιτύχει διαφημιστική εκστρατεία του δήμου, που επιχειρείται  μέσα από τη φιλοξενία δημοσιογράφων και ανθρώπων του τουρισμού.  Πρόκειται για έργο πρώτης προτεραιότητας για την κοινωνική συνοχή και ευημερία.

 

 

 

« Το Συναξάρι …»

Η Θεατρική Σκηνή της Αθήνας παρουσιάζει τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 στις 18:30 και 21: 30 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης το έργο του Θανάση Βαλτινού « Το Συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη». Το έργο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Ανδρέα  Κορδοπάτη από το χωριό Δάρα Μαντινείας και μας μιλάει για τις περιπέτειες που πέρασε όταν το 1903 αποφάσισε να φύγει μετανάστης για την Αμερική, ακολουθώντας τους χιλιάδες μετανάστες από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Πελοπόννησο. Σε μια ταραγμένη Ελλάδα -πόλεμος του 1897- στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ο ξενιτεμός στη «γη της επαγγελίας» ήταν ένα όνειρο που κυνηγούσαν όλοι με κάθε θυσία. Έτσι ο Κορδοπάτης, βγήκε παράνομα στην Αμερική και έζησε κυνηγημένος λαθρομετανάστης σε πολλές πολιτείες. Το έργο ανεβαίνει σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Αντώνη Αντωνίου που κρατάει και το βασικό ρόλο ενώ η μουσική είναι της Ευανθίας Ρεμπούτσικα

Στο ενδιάμεσο  των παραστάσεων θα τιμηθεί ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός  Θανάσης Βαλτινός από το Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.

Παναρκαδικό νοσοκομείο

Το αίτημα  της παραχώρησης τμήματος του στρατιωτικού νοσοκομείου στο Παναρκαδικό, φαίνεται πως οδηγείται σε αίσιο τέλος. Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τμήμα του 2ου ορόφου του στρατιωτικού Νοσοκομείου εντάσσεται οριστικά στο δυναμικό του Παναρκαδικού νοσοκομείου  και σύντομα  πρόκειται να  ξεκινήσουν οι αναγκαίες εργασίες για τη διαρρύθμιση των χώρων  ώστε να  λειτουργήσουν τμήματα της καρδιολογικής, παθολογικής και νεφρολογικής κλινικής.

Όσον αφορά το θέμα της επαναλειτουργίας του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας, που ανήκει στο νοσοκομείο και ύστερα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 29-2-2012 μεταξύ του Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρου και της Διοικήτριας κ. Σιουρούνη, συμφωνήθηκε όπως λειτουργήσει ο Ναός, κατά την 2η Μαρτίου 2012, ημέρα των Α΄ Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Χημική Υπηρεσία

Την αντίθεσή του εκφράζει με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας, σχετικά με την κατάργηση της Χημικής Υπηρεσίας Τρίπολης, επιστολή που κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, στους βουλευτές Αρκαδίας, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στο Δήμαρχο Τρίπολης Ιωάννη Σμυρνιώτη.  Στην επιστολή εκφράζεται η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου της Αρκαδίας από τη φημολογούμενη κατάργηση της εν λόγω υπηρεσίας διότι: « αν και είναι μία υπηρεσία με μικρό αριθμό υπαλλήλων, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Αρκάδων επιχειρηματιών, να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες απαραίτητες για κάποιους ευαίσθητους και απαιτητικούς τομείς της τοπικής παραγωγής, όπως είναι η οινοποιία, η παραγωγή ελαιολάδου, τυροκομικών προϊόντων κ.ά.. Η υπηρεσία εξυπηρετεί κλάδους κατεξοχήν παραγωγικούς και με εξαγωγική δραστηριότητα, που αποτελεί το ζητούμενο στην κρίση που περνά σήμερα η οικονομία μας». Στους κλάδους αυτούς αναγράφονται  μεταξύ άλλων και ο οινοπαραγωγικός, στον οποίο έχουν επενδυθεί « τεράστια ποσά σε εγκαταστάσεις, προϊόντα και ανθρώπινο δυναμικό και έχουν μία συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή που υπερβαίνει ετησίως τα 3.400.000 λίτρα οίνου. Αυτή η παραγωγική δραστηριότητα έχει ανάγκη από την απαραίτητη στήριξη από τις δομές του κράτους και τις υπηρεσίες και αυτή η στήριξη πραγματικά προσφέρεται από τη Χημική Υπηρεσία Τρίπολης.

Τρέχουσες Οικονομικές Εξελίξεις

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου πραγματοποιούν ημερίδα με θέμα «Ελληνική Οικονομία Τρέχουσες Οικονομικές Εξελίξεις», την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο. Μεταξύ των ομιλητών και οι:
Ομιλητές:  Πελοπίδας Καλλίρης, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας,  Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γραμματέας Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Αρκαδίας,  Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Διοικητής του Ι.Κ.Α,  Νίκος Χουντής, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Που θα πάνε

Εκτός απροόπτου την Τετάρτη το βράδυ πρόκειται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, η προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων σε χώρο εκτός Τριπόλεως, πιθανότατα στο χώρο της Φυλής, στα Λιόσια – αν και αυτό θεωρείται παράνομο – μέχρις ότου τελεσφορήσουν οι διαδικασίες αγοράς οικοπέδου για την τοποθέτηση δεματοποιητή και για τη δημιουργία ΚΔΑΥ και κομπόστ. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται η παραμονή τους στο δρόμο, με όλα τα επακόλουθα στον τομέα της υγείας.

Χαμογελάτε

Σε καθωσπρέπει εστιατόριο μπαίνει ένας κύριος, κάθεται στο τραπέζι, φοράει μια πετσέτα στο λαιμό και περιμένει την παραγγελία του.

Τον βλέπει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, παραξενεύεται  και λέει στον σερβιτόρο νευριασμένος:

-Πήγαινε στον κύριο που έχει βάλει την πετσέτα στο λαιμό και δείξε του με ευγενικό τρόπο πως εδώ δεν κάνουμε τέτοια πράγματα.

Πηγαίνει λοιπόν ο σερβιτόρος και λέει ευγενικά στον κύριο με την πετσέτα:

-Τι θα θέλατε, κύριε; Ξύρισμα ή κούρεμα;

Πηγή. Παπαμήτρος Γιάννης Οδοντίατρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *