ΕΝΕ Και ύστερα ήρθε η δικαίωση

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ…

Με την προώθηση της κοινής υπουργικής απόφασης και την έκδοση σε ΦΕΚ (465/24-2-12), που αφορά στον καθορισμό χορήγησης του μηνιαίου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, δικαιώνονται οι αγώνες της Ένωσής μας. Καταλυτική ήταν η παρουσία του προεδρείου της ΕΝΕ στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, όπου και απέσπασε την υπόσχεση της υπογραφής της εν λόγω απόφασης. Θεωρούμε ότι για πρώτη φορά κατίσχυσε, τόσο κραυγαλέα, ‘‘το περί δικαίου αίσθημα’’ για τη νοσηλευτική κοινότητα, μετά την λαίλαπα των ανάλγητων, ισοπεδωτικών και εξοντωτικών μέτρων της κυβέρνησης και της πολιτικής ισοπέδωσης όλων των δικαιωμάτων μας. Σε ό,τι παρέχεις την εξουσία να σε ανεβάσει το εξουσιοδοτείς ταυτόχρονα και να σε ρίξει. Δυστυχώς οι περικοπές δεν άφησαν ακέραια ούτε τη δημοκρατία μας.

 

Με μια προσεκτική ματιά διαπιστώνει κανείς, ότι το επίδομα διαφοροποιείται  για τρεις κατηγορίες υπαλλήλων. Στην κατηγορία Α΄ όπου εντάσσεται   και το  προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας, το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στα 150 ευρώ από 1/5/2012. Εμπλοκή παρατηρήθηκε  στους κόλπους της ΠΟΕΔΗΝ-αποτυπώθηκε αυτό στις άδειες αίθουσες του πρόσφατου συνεδρίου της-απ’ αυτόν τον  κόλαφο. Παραλείποντας τεχνηέντως τόσα χρόνια  τον επαγγελματικό μας τίτλο, μας ενέτασσε στους ‘‘υγειονομικούς’’, κατά τον προσφιλή, ψευδεπίγραφο χαρακτηρισμό της, επιχειρώντας ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων ομάδων εργαζομένων στα νοσοκομεία. Με την  υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης καταλύεται περίτρανα  ο προκλητικός  ισχυρισμός, ότι ‘‘όλοι είμαστε το ίδιο’’ και λύεται η τροχοπέδη  τόσων ετών  από  μέρους της ΠΟΕΔΗΝ, που ήθελε  την  a priori  υπαγωγή όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων στο καθεστώς των ΒΑΕ. Έτσι αποδεικνύεται ατράνταχτα  ότι οι νοσηλευτές μπορούν να παλεύουν-χωρίς την βοήθεια απρόσκλητων  πατρώνων- και να  δικαιώνονται ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες, αρκεί να είναι ενωμένοι. Κάθε φορά που είναι ενωμένοι κάνουν θαύματα.

Αυτή η περίοδος είναι  κρίσιμη για τη χώρα, αλλά και την Ένωσή μας. Κάθε δημιουργική προσπάθεια απειλείται από  το δυσμενές περιβάλλον. Υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες απαιτείται απ’ όλους μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Χρέος αλλά και αυτονόητη υποχρέωση όλων μας  είναι,  να σταθούμε δίπλα στην αποστολή της ΕΝΕ. Μόνο με συνεπή προσπάθεια θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, αλλά και στις διεκδικήσεις μας.

 

Με εκτίμηση

Δημήτριος Σκουτέλης

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε.

κάντε κλικ εδώ για την ΚΥΑ που αφορά τη χορήγηση του επιδόματος

 

και εδώ και εδώ για τις παρεμβάσεις της Ε.Ν.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *