Νέα από Αρκαδία. Στον … κόσμο τους

Στον … κόσμο τους

Το χειρότερο που μας συμβαίνει σήμερα δεν είναι αυτή καθεαυτή η οικονομική κρίση. Το χειρότερο είναι ότι το σύνδρομο των μωρών παρθένων με το οποίο υποδεχθήκαμε την κρίση, ως εάν επρόκειτο για ακραίο, μη προβλέψιμο φυσικό φαινόμενο που ενέσκηψε αιφνιδίως και με το οποίο συνεχίζουμε να πορευόμαστε ακόμα και σήμερα, χωρίς να μπορούμε με αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς να σχεδιάσουμε την έξοδο από τη ζοφερή σημερινή συγκυρία, ή τουλάχιστον να συμμετέχουμε στο μέτρο του δυνατού σε αυτήν την έξοδο.

Γι αυτό και παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για τη ΔΕΥΑ Τρίπολης αν έχει συνειδητοποιήσει την οικονομική συγκυρία που διάγουμε και αν κάνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε να περισώσει όσα το μονοπωλιακό της επιχείρησης της εξασφαλίζει.  Τούτο γιατί τελευταία η εν λόγω επιχείρηση φαίνεται πολύ γαλαντόμος στις συμπεριφορές της και πολύ προκλητική έναντι των συμπολιτών από τους οποίους αντλεί ανταποδοτικά οικονομικά οφέλη, καθώς δεν φείδεται υπερβολικών διαφημίσεων για το έργο της στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, δεν στέργει στην  τοποθέτηση άχρηστων υποδιευθυντών που αμείβονται πλουσιοπάροχα,  αλλά και δεν ορωδεί στη διοργάνωση συνάξεων για τα μέλη και τις οικογένειές τους, καταβάλλουσα εξ ολοκλήρου το τίμημα.  Για να μην αναφερθούμε  στην  τιμωρία – χάδι υπαλλήλου  της που συνελήφθη κλέπτουσα … οπώρας.

Φαίνεται πως στην επιχείρηση ο χρόνος έχει σταματήσει  στην εποχή της  ελαφρότητας του «λεφτά υπάρχουν», που προκάλεσε ρίγη ευφορίας το 2009, και μετέπεσε βαθμιαία στην κυνική παραδοχή τού «μαζί τα φάγαμε», οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι σ’ αυτή τη χώρα ούτε γεννήθηκαν αλλά ούτε και διδάχθηκαν ο Ομηρος, ο Ηρόδοτος και ο Θουκυδίδης. Ο μόνος που φαίνεται πράγματι να δικαιώνεται είναι ο Αριστοφάνης….

Βλέποντας αυτά τα πράγματα ο απεγνωσμένος άνεργος, ο βουλιαγμένος οικογενειάρχης, ο αποκλεισμένος νέος, που είναι απορροφημένος από τον δικό του διαρκή πόνο και την έλλειψη προοπτικής, εξεγείρεται και αδυνατεί να λειτουργήσει εξομαλυντικά, ούτε καν σαν ανάχωμα. Το ορμέμφυτο ατομικής επιβίωσης κονιορτοποιεί τη συλλογικότητα και το αίσθημα του συνανήκειν. Η μνησικακία, η μοχθηρία, η οργή, η απόγνωση εδραιώνονται σαν κοινωνικές συμπεριφορές, με καταστροφικά για την  κοινωνία αποτελέσματα. Το είδαμε στην  Αθήνα κάποιες μέρες. Μήπως εκεί θέλετε να φθάσουμε κύριοι της ΔΕΥΑ Τρίπολης;

 

 

Υποθέσεις διαφθοράς

Δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς στην Πελοπόννησο βρίσκονται στο «στόχαστρο» των αρμόδιων διωκτικών αρχών. Το ΣΔΟΕ ελέγχει τρεις υπαλλήλους Πολεοδομιών της Περιφέρειας με καταθέσεις εκατομμυρίων σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με αποκλειστική συνέντευξη στον ALPHA και τον Γιώργο Κουρδή του επικεφαλής του ΣΔΟΕ στην Πελοπόννησο Νικόλαο Κολετζάκη, οι πολεοδόμοι καλούνται να δικαιολογήσουν αυτά τα υπέρογκα ποσά. Όπως λέει, μόνο ο ένας από τους τρεις «έχει κάνει διαχρονικά καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες, οι οποίες ανέρχονται συνολικά περίπου στο 1,7 με 2 εκατομμύρια ευρώ».

Συνολικά το ποσό που βρέθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τριών υπαλλήλων ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ! Τώρα καλούνται να εξηγήσουν, πως βρεθήκαν τόσα χρήματα στους λογαριασμούς τους, την ώρα που ο μισθός τους δεν ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Στα ίχνη των επίορκων υπαλλήλων έφεραν την έρευνα οι υψηλές τους τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και ο πολυτελής τρόπος ζωής τους που δεν περνούσε απαρατήρητος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά και υπάλληλο της Πολεοδομίας  Κορίνθου υπάλληλος που φέρεται να εντοπίσθηκε να έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό του 1 εκατομμυρίου με καταθέσεις τρίτων προσώπων και σε αυτήν την περίπτωση. Η έρευνα του ΣΔΟΕ θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς του δημοσίου τομέα, όπου η διαφθορά συνεχίζει να ανθεί, αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες. Πηγή:http://korinthianews.blogspot.com

Κάτω Αγορά

Κινητικότητα παρατηρείται στην Κάτω Αγορά, με περίφραξη του χώρου, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης  και μετατροπή της, προσωρινά, σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, έναντι συμβολικού αντιτίμου. Τελικός προορισμός η δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής για όλους.

Ορειβασία

Εξόρμηση προγραμματίζει για την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, στο Όρος Κτενιά (1634μ). Μέσα σε ένα πανέμορφο χιονισμένο πεδίο οι ορειβάτες θα ξεκινήσουν από τη Νεστάνη   θα βγουν στο διάσελο του Αρτεμισίου και από εκεί προς την κορυφή Αγία Τριάδα και επιστροφή από τα ίδια. Η πορεία θα είναι περίπου 4:30 ωρών κατηγορίας Α+. Απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός.

«Σχέσεις στοργής»

Το  κοινωνικό έργο «Σχέσεις στοργής» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο Τριανόν του Ναυπλίου. Πρωταγωνιστούν  η Άννα Βαγενά και ο Πασχάλης Τσαρούχας. Θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 6.30 και 9.30, με τιμές εισιτηρίων 15 και 20 ευρώ. Κρατήσεις γίνονται στο τηλέφωνο του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου            27520-26461      

Δημοτική ραδιοφωνία

Πυρκαγιά, πιθανόν από βραχυκύκλωμα, εκδηλώθηκε, λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ, της  περασμένης Τρίτης (28.2.2012), στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, επί της οδού «Ισαάκ Σολωμού 18». Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα και οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ήταν περιορισμένες, καθώς το  στούντιο του σταθμού και ο βασικός τεχνικός εξοπλισμός, δεν υπέστησαν ζημιές.

Αναβολή

Ανέβαλε το Περιφερειακό Συμβούλιο τη συζήτηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μονάδα βιοαερίου στην περιοχή Μπέλμπερη προκειμένου  να διευκρινιστούν και απαντηθούν  ορισμένα ερωτήματα που αναφύονται μέσα και από ειδική μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Χαμογελάτε

Σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Καρδίτσα χορηγός ήταν το αναψυκτικό “ΕΨΑ”.
Ο χορηγός συμβουλεύει τους παίκτες να διαφημίσουν το αναψυκτικό.
Βάζει ένας παίκτης γκολ και φωνάζει δυνατά:
– ΕΨΑΑΑΑ!!!
Και οι φίλαθλοι:
– Χτύπσες;!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *