Ανδρ. Λοβέρδος: Ποινικές διώξεις σε όσους υπερσυνταγογραφούν

Υπερσυνταγογράφηση και Γενόσημα Φάρμακα. Απειλές Λοβέρδου
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος
Η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά από το 2009 – που ήταν η υψηλότερη στην Ευρώπη- και θα μειωθεί περαιτέρω δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σημείωσε πως η δαπάνη του 2009 ήταν υψηλότερη έως και 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τόνισε πως σήμερα η φαρμακευτική δαπάνη έχει μειωθεί στα 900 εκατομμύρια ευρώ και θα μειωθεί άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ. Είπε επίσης πως αν οι γιατροί συνταγογραφούσαν σωστά δεν θα υπήρχε αυτή η μεγάλη σπατάλη για τα ασφαλιστικά ταμεία. Προανήγγειλε ειδικό νόμο που θα προβλέπει ποινικές διώξεις για όσους θα υπερσυνταγογραφούν. Ο υπουργός, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι τα γενόσημα έχουν δραστικές ουσίες που προέρχονται από τον τρίτο κόσμο λέγοντας ότι οι ουσίες που εισάγονται στην Ευρώπη ελέγχονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αλλά και από τους Εθνικούς Οργανισμούς Φαρμάκων των χωρών στις οποίες εισάγονται. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα γενόσημο που δεν θα έχει ελεγχθεί από τον Παγκόσμιο ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.  Προανήγγειλε αναβάθμιση και ενίσχυση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Panos76 : Άσε να λένε φίλε μου, όταν χάνονται τα χρήματα που τσέπωναν για να χτίζουν βίλες στην Μύκονο κι άφηναν τον κόσμο να ψοφάει στα ράντζα δεν είχαν ιδεολογικά διλήμματα. Μόλις είδαν να δημοσιεύονται τα νούμερα από τα φάρμακα που τριπλοσυνταγογραφούσαν και κατάλαβαν ότι αργά η γρήγορα στην Ελλάδα γιατρός δεν θα σημαίνει πλέον 25.000 χιλιάρικα το μήνα (και λίγα λέω) και μάλιστα μαύρα, θυμήθηκαν τον Τσε Γκεβάρα και τους Ναζί. Με μία διαφορά κυρία ΑΝΝΑ και λοιποί αγνοί επαναστάτες: Τόσα χρόνια κάνατε τουμπέκα για την Υγεία. Δεν σας ενοχλούσαν τα ράντζα, τα φακελάκια και τα φάρμακα χωρίς συνταγή? Τί αλλάζει τώρα και έχετε φρίξει? Μήπως τώρα το ΜΟΝΟ που αλλάζει είναι ότι κάποιος τα έβαλε με τη ΜΑΦΙΑ της Υγείας? Φιλάκια στον Τσε Γκεβάρα της Μυκόνου και της Ελβετίας γιατρουδάκια!!! Μακάρι να σας πάρουν ό,τι έχετε και δεν έχετε για κάθε ανθρωπάκι που αφήσατε να υποφέρει μέχρι να πάρετε το φάκελο απ’ τους συγγενείς. Τολμάτε και μιλάτε, εγκληματίες. Σα δε ντρέπεστε.
ΑΛΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Ανδρέα συνέχισε έτσι και σπάσε τα αποστήματα να τελειώνει αυτή η ιστορία με τις κονόμες που παιζόντουσαν στις πλάτες μας για να κονομάνε οι “ξύπνιοι”. Μπράβο και πάλι μπράβο!

ΕΟΦ: Ασφαλή τα γενόσημα
Έλεγχοι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
28/02/2012 | 15:37Τελευταία Ενημέρωση: 15:37 28/02/2012
Ασφαλή, αποτελεσματικά και υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ είναι τα γενόσημα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη Ελλάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ι. Τούντας, σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η χρήση των γενοσήμων φαρμάκων είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ποσοστό που ξεπερνά το 50% και εξήγησε ότι «όλα τα φάρμακα συμπεριλαμβανομένων και των γενοσήμων, ανεξάρτητα από τη χώρα παραγωγής τους (ΗΠΑ, Ινδία κ.ά.), για να εισαχθούν και να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα, έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και τον ΕΟΦ. Ο ΕΟΦ ανέφερε ακόμα ότι είναι απαραίτητο να αυξηθεί η χρήση των γενοσήμων στην Ελλάδα, με στόχο να φθάσει το 30% το 2012 ( σήμερα στη χώρα καταλαμβάνουν ποσοστό μόλις 18% της αγοράς), προκειμένου να γίνει εναρμόνιση με τις χώρες της ΕΕ, να εξορθολογιστεί η συνταγογράφηση, να μειωθεί η φαρμακευτική σπατάλη και να μειωθεί η σχετική δαπάνη του Έλληνα ασφαλισμένου.
www.Skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *