ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- Ενοποίηση δύο νοσοκομείων(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Του ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΑνησυχούν οι γιατροί στην Αρκαδία, όπου προβλέπεται ενοποίηση του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της πόλης, του μοναδικού στη δυτική Ελλάδα που καλύπτει όλη την Πελοπόννησο, τη Στερεά και την Ηπειρο, ενώ φιλοξενεί και ψυχικά ασθενείς και από άλλες, εκτός των παραπάνω, περιοχές της χώρας, και έχει αναπτύξει τις απαραίτητες γι” αυτή του τη λειτουργία περιφερειακές δομές.

Στο Παναρκαδικό

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο οι μέχρι τώρα προσδοκίες απέβλεπαν στην αύξηση των κρεβατιών του σε 334, από 206 που διαθέτει, και με τις νέες προοπτικές θα υπάρξει και νέα μείωση κατά 12, ενώ του «Ψυχιατρικού», που διαθέτει 242, θα παραμείνουν τα ίδια, ενώ η προσδοκία ήταν για αύξηση στα 360, ώστε να ανταποκριθεί περισσότερο στις αυξημένες ανάγκες του.

Στο «Παναρκαδικό» προβλέπεται να καταργηθούν 6 κλινικές -όλες «δεύτερες»-, ενώ θα δοθούν στον ιδιωτικό τομέα Υγείας 6 θέσεις-κρεβάτια.

«Ο υπουργός Υγείας πρώτα είχε στο μυαλό του το πώς θα εξοικονομήσει τα 75 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 και μετά προσάρμοσε τις αλλαγές στην Υγεία που προτείνει, ώστε να εξυπηρετήσουν το στόχο του». Ετσι απάντησε ο Κώστας Ζαχαριάς, εκπρόσωπος των γιατρών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης στην Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, όταν του θέσαμε το ερώτημα πώς βλέπει και τι εκτιμά για το μέλλον του «Παναρκαδικού», σε συνδυασμό με αυτό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Πάντως, επιφυλάχθηκε να απαντήσει για τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων των δύο νοσοκομείων, αλλά τοποθετήθηκε με σαφήνεια, τόσο ενάντια στη μείωση των κλινών όσο και στην ενοποίησή τους υπό ενιαία διοίκηση, αφού «δεν μπορεί να συλλειτουργούν, λόγω των διαφορετικών δομών Υγείας που προσφέρουν», όσο και εκ του γεγονότος ότι το «Ψυχιατρικό» διαθέτει και περιφερειακές δομές και υπηρεσίες, αφού δεν καλύπτει μόνο την Αρκαδία, αλλά όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, της Στερεάς και Ιονίων και της Ηπείρου, ως μοναδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο της δυτικής Ελλάδας!

Ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Πελοποννήσου, Στερεάς, Ιονίου και Ηπείρου, Γιάννης Λαουδιάς, που ως γιατρός κατέχει θέση διευθυντή της Α” Γυναικολογικής Κλινικής του «Παναρκαδικού», αντιθέτως, μας μίλησε για θετική εξέλιξη στην αναδιοργάνωση της Υγείας, αφού με την προοπτική της διοικητικής ένταξης του «Παναρκαδικού» και του «Ψυχιατρικού» υπό ενιαία διοίκηση, θα γίνει συγχώνευση όμοιων κλινικών, θα υπάρξει μείωση διπλών εφημεριών και εξόδων, θα περιοριστούν σπατάλες, που γίνονται σήμερα και στις προμήθειες, αφού θα λειτουργεί μία, κοινή, υπηρεσία καθαριότητας, μαγειρείων, κ.ά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *