Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Συμμετοχή στην 24ωρη Πανιατρική Πανελλαδική στις 29/2/12

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας (ΙΣΛ) συμμετέχει στην 24ωρη Πανιατρική  Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ, αύριο Τετάρτη 29-2-2012, ημέρα ψήφισης του Εφαρμοστικού Νόμου για την Υγεία, που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

1.    Στις καταργήσεις 50 Νοσοκομείων της Χώρας, στην περικοπή του ωρομισθίου εφημέρευσης κατά 17%, καθώς και στις επικείμενες περικοπές κατά 20% στα ειδικά μισθολόγια των τακτικών αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών.
2.    Στην συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) με βάση την δραστική ουσία των φαρμάκων και την χορήγηση απ’ τον Φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου, γιατί αυτό οδηγεί σε αναίρεση τους γιατρούς-λειτουργούς, εκχωρεί την ιατρική και επιστημονική ευθύνη σε τρίτους, υποβαθμίζει την περίθαλψη και καθιστά τον ασφαλισμένο όμηρο της λήψης οποιουδήποτε φαρμάκου, αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης.
3.    Στο νέο «αλισβερίσι» της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με γνωστές φαρμακευτικές εταιρείες του εξωτερικού, που ακολουθούν το ΔΝΤ σε χρεοκοπημένες χώρες για να απομυζήσουν ό,τι απέμεινε από τα ήδη ναυαγισμένα Ασφαλιστικά Ταμεία.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ

1.    Στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα από διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, καθώς και αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
2.    Στην συνταγογράφηση ισοδύναμης αποτελεσματικότητας με τα πρωτότυπα γενόσημων φαρμάκων, μετά από πραγματική πιστοποίηση της βιοϊσοσδυναμίας και φαρμακοκινητικής τους από τα αντίστοιχα τμήματα των Φαρμακευτικών Σχολών της Χώρας και όχι αόριστων εργαστηριακών μελετών κατά την επίκληση του ΕΟΦ.
3.    Στην χορήγηση όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν αυστηρά μόνον με ιατρική συνταγή
4.    Στην πάταξη του φαινομένου της κατάχρησης της συνταγογράφησης και διακίνησης φαρμάκων από ορισμένους επίορκους υγειονομικούς και την παραδειγματική τιμωρία τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ

1.    Όλα τα μέλη μας, κάτω από οποιαδήποτε σχέση εργασίας κι αν βρίσκονται, σε μαζική συμμετοχή, για να βάλουμε όλοι μαζί φρένο στις τερατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο.
2.    Τα Κόμματα της Βουλής και τους Βουλευτές ατομικά, να αντιδράσουν καταψηφίζοντας αυτές τις ρυθμίσιες.
3.    Τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο και να σταματήσει να δυσφημεί γιατρούς και φαρμακοποιούς, δημόσια, για να υπερασπιστεί το μνημόνιο και τις προσωπικές του επιλογές. Δεν πρέπει να ξεχνά ο κ. Λοβέρδος ότι το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό, κύριος εκφραστής του οποίου είναι και ο ίδιος, ήταν που μιζάρονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια (π.χ. SIEMENS) φέρνοντας την Ελλάδα σ’ αυτό το χάλι και όχι συλλήβδην οι υγειονομικοί. Επίσης, του θυμίζουμε την οργή κορυφαίων και ιστορικών στελεχών του κόμματός του, με γνώση του χώρου υγείας, οι οποίοι σχετικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τονίζουν πως «κάθε άρθρο του είναι και ένα ρουσφέτι»!
4.    Όλους τους γιατρούς να προασπίσουν με πάθος την Υγεία του Ελληνικού Λαού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                    ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *