ΠΙΣ. Πανελλαδική Απεργία την 29-2-2012

Απεργούμε Πανελλαδικά 29-2-2012
Αντιδρούμε στην επικίνδυνη πολιτική του Υπουργού Υγείας – Κοιν. Αλληλεγγύης, με τις μεγάλες περικοπές των παροχών Υγείας, την υποβάθμιση της περίθαλψης του Ελληνικού λαού, τον ευτελισμό και την απαξίωση του Ιατρικού επαγγέλματος και την μετακύλιση της θεραπείας των ασθενών από τους ιατρούς σε τρίτους.
Οι ρυθμίσεις που ψηφίζονται την Τετάρτη 29-2-2012 στη Βουλή, με τον «εφαρμοστικό νόμο και τις ρυθμίσεις για θέματα του ΕΣΥ, δραστική ουσία, φάρμακα γενόσημα και άλλες διατάξεις», καταδικάζουν ιατρούς και ασθενείς σε αποδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης, που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία ανθρώπινης και αξιοπρεπούς περίθαλψης.
–        Η συγχώνευση των νοσοκομείων από 130 σε 82, θα προκαλέσει το κλείσιμο πολλών από αυτά, με αποτέλεσμα η νοσοκομειακή περίθαλψη των πολιτών να οδηγηθεί σε περιπέτεια.
–        Η μείωση του ημερομισθίου των εφημεριών κατά 17% των γιατρών του ΕΣΥ, πέραν των άλλων μειώσεων των αποδοχών τους, αποδυναμώνει τις ανθρώπινες προσπάθειες που καταβάλλουν για προσφορά Υπηρεσιών των πολιτών, που όλο και περισσότεροι το τελευταίο διάστημα προσέρχονται στα νοσοκομεία.
–        Η αναγραφή από 1η Μαρτίου της χημικής ουσίας (δραστικής) από τους ιατρούς και η μετακύλιση της θεραπείας στους φαρμακοποιούς με το φθηνότερο γενόσημο, πέραν της αντιποίησης της ιατρικής ιδιότητας και των άλλων ευθυνών, καταργεί την ιατρική λειτουργία και την υπευθυνότητα του ιατρού έναντι του ασθενούς και της πορείας της νόσου του.
Καλούμε τα κόμματα της βουλής και τους βουλευτές ατομικά, να αντιδράσουν καταψηφίζοντας αυτές τις ρυθμίσεις.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας – Κοιν. Αλληλεγγύης, να αποσύρει τις απαράδεκτες αυτές
ρυθμίσεις και να εργασθεί από κοινού με όλους τους φορείς, για να παράσχουμε ασφαλή
περίθαλψη στον λαό, με σεβασμό στην ιατρική λειτουργία και την προσωπικότητα του κάθε ατόμου.
Καλούμε όλους τους ιατρούς να προασπίσουν την Υγεία και την Περίθαλψη του Ελληνικού λαού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *