Φαρμακεία: Από 1η Μαρτίου σταματούν την πίστωση στα φάρμακα

Σταματούν τα φαρμακεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Αχαΐας την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, εξαιτίας των ανεξόφλητων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων. Στο μεταξύ με απόφαση του ΣτΕ αναστέλλεται η υπουργική απόφαση που δίνει το «πράσινο φως» για την απελευθέρωση του ωραρίου του κλάδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) «σύμφωνα με την εν λόγω δικαστική απόφαση ο λόγος ακυρώσεως που προβάλαμε, ότι η ρύθμιση που αφορά την ένταξη των Φαρμακείων στο νέο ωράριο λειτουργίας με απλή δήλωση του Φαρμακοποιού κείται εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, είναι προδήλως βάσιμος».

Και συνεχίζει: «Για τον λόγο αυτό, διατάσσεται η αναστολή εκτελέσεως της ως άνω Υπουργικής Απόφασης, έως της εκδόσεως της αποφάσεως επί της αιτήσεως ακυρώσεως».

Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά και της Αχαΐας ανακοίνωσαν ότι από 1η Μαρτίου οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα τους, καθώς σταματούν να χορηγούν επί πιστώσει.

Όπως υπογραμμίζουν, «τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό ενώ οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο, έπεσαν στο κενό».

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=14275&la=1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *