Νέα από Αρκαδία. Επίορκοι φαρμακοποιοί

Επίορκοι φαρμακοποιοί

Υπάρχουν επίορκοι γιατροί και επίορκοι φαρμακοποιοί. Υπάρχουν βολεμένοι γιατροί και βολεμένοι φαρμακοποιοί. Υπάρχουν ηθικά ακέραιοι γιατροί και ηθικά ακέραιοι φαρμακοποιοί. Οι τελευταίοι αποτελούν και την πλειοψηφία του σώματος των φαρμακοποιών  και κάθε προσπάθεια σπίλωσης από την ανάμειξή τους   σε πλαστές συνταγογραφήσεις  με αποσπάσεις των πλαστών  barcode από τα φάρμακα που υποτίθεται ότι χορηγούντο σε ασθενείς ενώ στην πράξη παρέμεναν στα συρτάρια τους και  στη συνέχεια πωλούντο με το αζημίωτο, είναι απαράδεκτη. Και όλος ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε για ένα ή περισσότερα  φαρμακεία της Τρίπολης, μπορεί να είναι δικαιολογημένος,  ως ένα σημείο όμως, γιατί η δεοντολογία επιτάσσει και ο οικείος Φαρμακευτικό Σύλλογος απαιτεί, να  δοθούν τα στοιχεία της έρευνας με τα ονόματα των εμπλεκομένων, προκειμένου να προχωρήσει στα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία πειθαρχικά και διοικητικά μέτρα σε βάρος τους.  Και να μην καίγονται μέσα από διαδόσεις και ύποπτες φημολογίες  κοντά στα ξερά και τα χλωρά. Και είναι πολλά αυτά τα χλωρά που ρίπτονται στο καμίνι της σκόπιμης και υποβολιμιαίας καταδίκης.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που κυρίως χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία, είναι η αρετή της φρόνησης όπως την έχει προσδιορίσει ο Αριστοτέλης, δηλαδή η πρακτική σοφία που επιτάσσει στους ενάρετους ανθρώπους να θέλουν να κάνουν το σωστό. Φαίνεται όμως πως αυτή η φρόνηση είχε εκλείψει τα τελευταία χρόνια. Μαζί με τη λογική και με το αυτονόητο. Γιατί, με αφορμή την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τον έλεγχο των δαπανών στον τομέα του φαρμάκου πρέπει να σημειώσουμε πως   το υπουργείο έρχεται  με 35 χρόνια καθυστέρηση σε σχέση με τις τράπεζες να κάνει αυτό στο οποίο πέτυχαν καθαρά οι τράπεζες, δηλαδή τη   μηχανογράφηση, όταν  τα χρήματα των ταμείων ήταν πολύ περισσότερα από εκείνα  των τραπεζών.  Έτσι όλα αυτά τα χρόνια, κάποιοι ασύδοτοι, αφήνονταν να αλωνίζουν ασύστολα υπεξαιρώντας τεράστια χρηματικά ποσά, ελέγχου μη υπάρχοντος. Αυτού του συστήματος μέλος είναι προφανώς και ο φαρμακοποιός των πλαστών συνταγογραφήσεων. Που ελπίζουμε να είναι και ο τελευταίος.  Αφού προηγουμένως το όνομά του δημοσιοποιηθεί και τιμωρηθεί παραδειγματικά.

 

 

 

Συνεργασία πανεπιστημίων

Συνεργασία θα έχουν από κοινού το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με το  Jiao Tong University, της Σαγκάης.  Το Πανεπιστήμιο Jiao Tong συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχαιοτέρων και πλέον διάσημων της Κίνας. Καλύπτει όλο το φάσμα των ανθρωπιστικών, καθώς και των τεχνολογικών και φυσικών επιστημών. Ήδη έχει υπάρξει η πρώτη ανταλλαγή επιστολών εκδήλωσης ενδιαφέροντος μεταξύ των Πρυτανικών αρχών των δύο Πανεπιστημίων, έχει προσκληθεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να επισκεφθεί το Jiao Tong University στις 17-23 Μαρτίου 2012  και να κάνει διάλεξη στο Institute for Advanced Study  in European Culture. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης θα συζητηθούν με τους Κινέζους συναδέλφους οι προϋποθέσεις υπογραφής προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων. Στη συνέχεια, στα τέλη Απριλίου 2012 αντιπροσωπεία καθηγητών του Shanghai Jiao Tong University θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Φιλανθρωπική κίνηση

«Το καλάθι του φτωχού αδελφού», της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, τίθεται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012. Θα ξεκινήσει με αγιασμό το απόγευμα της μέρας αυτής, που  θα τελεστεί  στον ιερό ναό του  Αγίου Βασιλείου από το   Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο και τους κληρικούς της Μητρόπολης, γεγονός που θα σηματοδοτήσει  την έναρξη της φιλανθρωπικής κίνησης η  οποία θα στεγάζεται κάτω από το  ναό, στην οδό  Κύπρου 6 και θα  έχει σαν σκοπό την στήριξη των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας με τρόφιμα, ρουχισμό και κάθε άλλου είδους προσφορά που θα προσφέρουν τόσο η  Εκκλησία όσο και οι συμπολίτες μας.

Δημοτική βιβλιοθήκη

Μεταφέρεται,  με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το σύνολο των βιβλίων της δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου Τρίπολης από το Πνευματικό Κέντρο, όπου σήμερα βρίσκεται χωρίς να λειτουργεί, στη δημόσια βιβλιοθήκη, επί της οδού Ερμού και σε ειδική αίθουσα με την αναγραφή  της ένδειξης «Δημοτική βιβλιοθήκη». Θα γίνει απογραφή των βιβλίων και όλων των περιουσιακών στοιχείων της ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να χαθεί ό,τιδήποτε.

Θέση στάθμευσης

Σκεπτικισμός από πολλούς στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση μιας θέσης στάθμευσης σε αυτοκίνητο της Τράπεζας Ελλάδας , επί της οδού 28ης Οκτωβρίου. Το ζήτησε η τράπεζα  για λόγους  ασφαλείας καθώς,  όπως ελέχθη,  τίθεται θέμα ασφάλειας για τις χρηματαποστολές και κυρίως για τα μικρά παιδιά που βρίσκονται στην παιδική χαρά, της στοάς Αθανασιάδη, από όπου και η διεκπεραίωση της μεταφοράς των χρημάτων. Η απόφαση αναβλήθηκε για να ζητηθεί η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Νεστανιώτικα δρώμενα

Ο Νεστανιώτικος Όμιλος στήριξης τοπικών εθίμων και αναζήτησης ΝΟΣΤΕΑ, κόντρα στους δύσκολους καιρούς προσκαλεί όλους σε ένα διάλειμμα χαράς και κεφιού, με αποκριάτικα δρώμενα, χορούς και τραγούδια το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο Κοινοτικό Μέγαρο Νεστάνης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 8 θα ανάψουν οι φωτιές και θα στηθεί ξεφάντωμα με αποκριάτικα τραγούδια και χορούς της Νεστάνης. Θα ακολουθήσει ξέφρενο γλέντι με δρώμενα, σκωπτικά τραγούδια και χορούς που θα παίζουν ζωντανά πολλοί οργανοπαίχτες και τραγουδιστές. Το κρασί θα ρέει άφθονο ενώ θα προσφερθούν σπιτικά γλυκά από τις κυρίες του Συλλόγου.

Χαμογελάτε

Ένα ζευγάρι από την Αλάσκα, αποφάσισε να πάει στη Φλόριντα για διακοπές τον Δεκέμβρη για να ξεφύγουν λίγο από το πολύ χιόνι και το ψοφόκρυο. Είχαν κανονίσει να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο που πέρασαν και τον μήνα του μέλιτος.  Επειδή και οι δύο είχαν δουλειές, κανόνισαν ο άντρας να φτάσει Τετάρτη και η γυναίκα Πέμπτη. Ο άντρας φτάνει λοιπόν στο ξενοδοχείο, πηγαίνει στο δωμάτιο και βλέπει πως υπάρχει laptop με σύνδεση στο Internet. Αποφασίζει να στείλει mail στη γυναίκα του. Κατά λάθος ξεχνάει ένα γράμμα από το e-mail και το στέλνει αλλού, χωρίς να καταλάβει τι έκανε.
Στο Χιούστον μια χήρα έχει γυρίσει μόλις από την κηδεία του άντρα της και τσεκάρει για mail από φίλους και συγγενείς. Μόλις διαβάζει το πρώτο, πέφτει λιπόθυμη. Ο γιος της μπαίνει στο δωμάτιο, βρίσκει τη μητέρα του στο πάτωμα και κοιτάζει την οθόνη του υπολογιστή.  Το mail έγραφε:
Προς: την αγαπημένη μου γυναίκα
Θέμα: Έφτασα
Ξέρω πως εκπλήσσεσαι που παίρνεις mail από μένα. Έχουν laptop πλέον εδώ και μπορείς να στείλεις όπου θέλεις. Μόλις έφτασα και μπήκα μέσα. Όλα είναι έτοιμα και για σένα που θα έρθεις αύριο. Ανυπομονώ να σε δω. Ελπίζω να έχεις το ίδιο καλό ταξίδι με μένα.
Y.Γ: Πολλή ζέστη εδώ κάτω

Πηγή Παπαμήτρος Γιάννης οδοντίατρος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *