Γιάννης Μπασκόζος Α΄αντιπρόεδρος του ΠΙΣ. Δήλωση

Χαιρετίζω όλους τους συναδέλφους/σες που με την ψήφο τους και την υποστήριξη τους, έδωσαν δύναμη στο ΜΕΤΩΠΟ για να διαδραματίσει ισχυρό ρόλο στο ΔΣ του ΠΙΣ.
Εμείς αντιλαμβανόμαστε αυτή την υποστήριξη σαν εντολή να επιμείνουμε στην απόρριψη των απαράδεκτων μνημονιακών πολιτικών στον τομέα της υγείας, να συνεχίσουμε την αντίσταση στα σχέδια για τον  ΕΟΠΥΥ που σχεδιάσανε με μοναδικό σκοπό την καταστροφική  μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία, να επιβάλουμε συλλογική σύμβαση για τη δυνατότητα κάθε γιατρού να συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές, να υπερασπιστούμε τα δημόσια νοσοκομεία και τις δημόσιες κοινωνικοασφαλιστικές δομές και τα μισθολογικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των μισθωτών συναδέλφων,  να αποτρέψουμε την καταστροφή των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των πολιτών σε ποιοτικές, δωρεάν υπηρεσίες υγείας.
Με αυτή τη λογική συμβάλαμε στην άμεση εκλογή προεδρείου στο ΔΣ του ΠΙΣ, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή, αντιπροσωπευτικότητα, λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα σε όφελος του αγώνα που δίνει ο ιατρικός κόσμος. Οι φαινομενικά αγεφύρωτες αντιθέσεις ανάμεσα σε παρατάξεις και πρόσωπα αλλά και οι υπέρμετρες προσωπικές φιλοδοξίες και οι μνήμες της ανώμαλης κατάστασης προ τριετίας, δεν επέτρεψαν την πλήρη αντιπροσωπευτικότητα .Εμείς τη θέση που καταλάβαμε στο ΔΣ θα την αξιοποιήσουμε για ενίσχυση της ενότητας όλων των κλάδων των γιατρών και για τον αγωνιστικό προσανατολισμό του ΠΙΣ, όπως κάναμε και όλο το προηγούμενο διάστημα.
Δεν είναι αρμοδιότητα μας να εμπλακούμε στις ενδοπαραταξιακές διαμάχες  της παράταξης της ΝΔ, αλλά δεν επιθυμούσαμε την(ουσιαστικά) μονοπαραταξιακή κατάληψη όλων των θέσεων στο προεδρείο του ΔΣ. Αυτό το κριτήριο επικράτησε στις επιλογές μας. Θυμίζουμε μόνο πως αυτοί που διαμαρτύρονται τώρα είναι οι ίδιοι που οδήγησαν στη διαλυτική κρίση προ τριετίας διαμαρτυρόμενοι για τον εντελώς αντίθετο λόγο! Εκτιμούμε θετικά πως συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ έκαναν την αυτοκριτική τους για τη στάση τους τότε. Αυτό θα βοηθήσει στην εποικοδομητική λειτουργία του ΔΣ αλλά και στις καλές διαπροσωπικές σχέσεις των μελών του.
Είναι σαφές πως οι διαφορές ανάμεσα στις παρατάξεις υπάρχουν και δεν εννοούμε αυτές που εδράζονται μόνο σε προσωπικές φιλοδοξίες και αντιθέσεις. Υπάρχει όμως ένα πλαίσιο θέσεων και αιτημάτων από τα 12 σημεία του πανιατρικού μετώπου και αποφάσεις των ΓΣ του ΠΙΣ που βοηθούν στην ανάπτυξη των ενωτικών αγώνων του ιατρικού κόσμου για να αντισταθεί στην καταστροφή της δημόσιας υγείας και του μέλλοντος μας.
Έχουμε μπροστά μας δύσκολους και σκληρούς αγώνες, θα είμαστε σταθερά στην πρώτη γραμμή σταθεροί στις αρχές και τις θέσεις μας . Η πολιτική της μνημονιακής  συγκυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί, η συνέπεια και αγωνιστικότητα του καθενός κρίνεται καθημερινά.
ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
http://stokokkino.gr/fakeloi/ergasia/meiosi-dapanon-ygeias-nees-epibarynseis-kai-peraitero-eksathliosi-gia-toys-ergazomenoys/view Συνέντευξη στο Ρ/Σ στο Κόκκινο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *