Νέα από Αρκαδία. Η επιβολή της αυθαιρεσίας

 

Τα πετσοκομένα διαχωριστικά κολονάκια της Ερυθρού Σταυρού και Β. Γεωργίου για πολλούς δεν είναι παρά μια λεπτομέρεια αισθητικής τάξεως. Όπως και η έρημη, μετά τη δύση του ηλίου, πλατεία Αρεως, με το τεράστιο κιόσκι που στέγαζε το χριστουγεννιάτικο πατινάζ και το οποίο βρίθει σκουπιδιών, με ίχνη εγκατάλειψης. Όπως και οι μαυρισμένες προσόψεις των νεοκλασικών αλλά και των προσόψεων διαφόρων πολυκατοικιών από τα γκράφιτι. Κάποτε πρέπει  να αναρωτηθούμε όλοι μαζί πόσα και πόσο μπορεί ακόμη να αντέξει η Τρίπολη. Πόσες καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, πόση ανυπαρξία; Γιατί κάθε καταστροφή είναι και ένα κομμάτι ανυπαρξίας που φυτρώνει ανάμεσά μας.

Όπως και σημασία έχει να αποφασίσουμε τι έχει απομείνει ζωντανό σ’ αυτήν την πόλη, τι από την Τρίπολη είναι ακόμη Τρίπολη για να μπορέσουμε να το προστατεύσουμε. Και δεν μιλάμε για την αδυναμία της Αστυνομίας να προστατέψει τις περιουσίες μας και το δημόσιο χώρο που καθημερινά δηώνεται. Ούτε για την ανικανότητα της δημοτικής πλειοψηφίας να επιβάλλει όρους και κανόνες λειτουργίας του πεζόδρομου, αφήνοντας τους καταστηματάρχες να αποθρασύνονται ασυστόλως. Εκεί το παιχνίδι έχει χαθεί και δυστυχώς πρέπει να το πάρουμε απόφαση.

Μιλάμε για την ενεργοποίηση των κατοίκων αυτής της πόλης, όσων ακόμη έχουν απομείνει, όσων δεν θέλουν να κυκλοφορούν σε ένα άδειο καύκαλο από αδρανή υλικά, όσων ακόμη αισθάνονται πολίτες και όχι ερημίτες. Όσων ακόμη μπορούν να αγανακτήσουν για την κυνική αδιαφορία με την οποία όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε την καταστροφή της εδώ και δεκαετίες.

Το πετσοκομένο κολονάκι δείχνει αδυναμία κυκλοφορίας, χαοτική κίνηση, στάση κοινωνίας, βίαιη, ετσιθελική επιβολή της θέλησης κάποιων απερίσκεπτων επαγγελματιών που επιμένουν στα ψώνια των πελατών τους με τα alarm εν δράσει. Δείχνει επέλαση του ανορθολογισμού, του μηδενισμού, της αδιαφορίας.

«Στις πολύ δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν, η πόλη είναι ο χώρος υποδοχής της αλληλεγγύης μας, αν και όποτε αυτή ξεπεράσει τα περιορισμένα όρια της φιλανθρωπίας. Και αν δεν της ξαναδώσουμε τη ζωή που της πήραμε, τότε η ίδια η πόλη θα μας εκδικηθεί, θα μας αφήσει μόνους στον ασφυκτικά στενό χώρο της καταθλιπτικής μας μοναξιάς». (Τ. Θεοδωρόπουλος)

 

 

Διαφωνίες

Ανεξαρτητοποιείται και αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την  παράταξη Τρίπολη Νέα εποχή,  ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λεβιδίου κ. Αθανάσιος Σιάννης. Σε επιστολή του που δημοσιοποίησε χθες αναφέρει ότι  η καταγγελία του εναντίον της αντιδημάρχου κ. Εικοσιδέκα, για εξυβριστική της συμπεριφορά προς το πρόσωπό του που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου και αφορούσε την προσωρινή αποκατάσταση ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία, αγνοήθηκε παντελώς  στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, γεγονός απαράδεκτο για τον ίδιο. Παρόλα αυτά και παρότι πιστεύει ότι « η αντιπαράθεσή του με την εν λόγω αντιδήμαρχο είναι θεσμική και επί των αρχών λειτουργίας του Δήμου και όχι προσωπική», δηλώνει ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλό αυτού του τόπου, ανεξάρτητος πλέον από παρατάξεις και συνδυασμούς, από σκοπιμότητες και μικροπρέπειες και ότι η κίνησή του αυτή, δεν έχει σκοπό να βλάψει την παράταξη, αλλά να την αφυπνίσει» .

Καλλιέργεια σαλιγκαριών

Από βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών επιχειρηματίας στην καλλιέργεια σαλιγκαριών. Εντυπωσιάζει η ενασχόλησή του με αυτό, καθότι ασυνήθιστο, παρόλα αυτά δείχνει το δρόμο σε όσους έχουν τη θέληση και την υπομονή να ασχοληθούν με δραστηριότητες άγνωστες στο ευρύ κοινό, που αποδίδουν ικανοποιητικά και χωρίς επιδοτήσεις, όπως αναφέρει. Ο Θ. Κασίμης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ του περασμένου Σαββάτου, «πριν από δύο χρόνια άρχισε να βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό για τη μετά την πολιτική ζωή του. Αρχισε να ψάχνει στην Αττική, οι τιμές όμως ήταν απλησίαστες. Με το εφάπαξ που πήρε κατά τη συνταξιοδότησή του ως δημοσιογράφος βρήκε μια έκταση 8,5 στρεμμάτων στην ορεινή Νεστάνη της Αρκαδίας. Εκεί εγκατέστησε τους γεννήτορες που αγόρασε από τα Γιάννινα και την Κύπρο. Απέκτησε όλο τον εξοπλισμό, έβαλε πασσάλους, κλουβιά συλλογής, ανεμιστήρες και ό,τι άλλο απαιτούνταν για να αρχίσει να πειραματίζεται με την εκτροφή».  Εκείνο που επισημαίνει άλλωστε είναι πως «καμιά παραγωγή δεν θα σου αποδώσει αν εσύ ο ίδιος δεν την φροντίσεις, δεν τη νοιαστείς». Η αφοσίωση και επιμέλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ σε λίγους μήνες θα… καρποφορήσει, αφού υπολογίζει να βγάλει περίπου 12 τόνους σαλιγκαριών – helix aspersa είναι η ποικιλία. Αυτό σε χρήματα μεταφράζεται σε 48.000 ευρώ.
Διαμαρτύρονται

Εντονότατη η διαμαρτυρία των υπαλλήλων του ΟΕΚ Τρίπολης στο κλείσιμο του Οργανισμού, που αποφασίστηκε και ψηφίστηκε με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. Σε κείμενο διαμαρτυρίας  που δημοσιοποίησαν και ζητούν τη συμπαράσταση όλων, καθότι  «κοινή η τύχη και το μέλλον αόρατον», αναφέρουν μεταξύ άλλων πως:  «η ανταποδοτικότητα στην κοινωνία ήταν τεράστια, μέσω των διαφόρων προγραμμάτων τους υπήρξε πολύ μεγάλη ανάπτυξη στην εσωτερική αγορά γιατί
1. Με τα χαμηλότοκα και άτοκα δάνεια καθώς και με την παροχή έτοιμης κατοικίας, υπήρξε μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση εργασίας σε πολλούς συμπολίτες μας, που είχαν την αγοραστική δύναμη για να ενισχύσουν την ντόπια αγορά.
2. Με το πρόγραμμα Επιδότησης Επιτοκίου σε άνεργους και χαμηλόμισθους, περίπου 800.000,00 € – 1.000.000,00 € κάθε χρόνο κατέληγαν στην ντόπια αγορά της Αρκαδίας.
3. Με το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού ενισχύονταν, κάθε χρόνο, χιλιάδες επιχειρήσεις Ξενοδοχείων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων πανελλαδικά.

Αγρυπνία

Την Τετάρτη 22  Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ.  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως  θα τελεσθεί Αγρυπνία από τον Καθηγούμενο π. Μελχισεδέκ  και τους αδελφούς της μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών, στη μνήμη του αγίου νέου ιερομάρτυρα  Λαζάρου «του εν Τριπόλει αθλήσαντος».

Χαμογελάτε
Απλοϊκά ερωτήματα:
Αφού το κολύμπι αδυνατίζει, τί λάθος κάνουν οι φάλαινες ;
Γιατί πριν επισκεφτούμε ένα μέντιουμ πρέπει να κλείσουμε ραντεβού ;
Αν σήμερα έχει 0 βαθμούς Κελσίου και αύριο κάνει δύο φορές περισσότερο κρύο, πόσο κρύο θα κάνει αύριο ;
Γιατί η λέξη “μονοσύλλαβη” είναι πεντασύλλαβη ;
Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν αμέσως κάποιον που τους λέει ότι ο ουρανός έχει 400 δις αστέρια, ενώ όταν τους πει ότι το παγκάκι είναι φρεσκοβαμμένο πάνε και το ελέγχουν με το δάχτυλο ;
Αν ένας σχιζοφρενής απειλεί να αυτοκτονήσει, μπορεί να κατηγορηθεί για ομηρία του εαυτού του ;
Πώς θα ήταν οι καρέκλες αν τα γόνατά μας λύγιζαν ανάποδα ;
Γιατί ένα βενζινάδικο που είναι 24 ώρες ανοιχτό έχει κλειδαριά στην πόρτα ;
Γιατί κατά την θανάτωση των βαρυποινιτών στις ΗΠΑ με ένεση απολυμαίνουν τις βελόνες ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *