ΕΝΕ. 5ο Πανελλήνιο και 4ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο

Κέρκυρα 10-13 Μαΐου 2012
Και φέτος, Κυρίες και Κύριοι, σε πείσμα των καιρών, πιστεύουμε ότι, το «5ο Πανελλήνιο και 4ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο» που θα διεξαχθεί στη Κέρκυρα από τις 10 έως και 13 Μαΐου στο «Corfu Holiday Palace Ηοtel», θα αποτελέσει μια νέα ευκαιρία για μια επωφελή και εποικοδομητική επιστημονική συνάντηση που θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας.Στόχος του Συνεδρίου μας είναι, οι συμμετέχοντες να διαμορφώσουν πληρέστερη εικόνα των θεμάτων που θα αναπτυχθούν, αφού η επιστήμη μας δέχεται συνεχείς προκλήσεις. Η τεχνολογική εξέλιξη και η ραγδαία παραγωγή της γνώσης είναι δύο στοιχεία που ο νοσηλευτής οφείλει να παρακολουθεί παράλληλα για να ασκήσει αποτελεσματικά τη Νοσηλευτική επιστήμη. Καλούμαστε να δημιουργήσουμε, πάνω απ’ όλα, νοσηλευτές με ισχυρή αυτοεκτίμηση, κριτική και συμμετοχική διάθεση, για να προστατευτεί και να προαχθεί το νοσηλευτικό επάγγελμα.Αδήριτη ανάγκη λοιπόν, η ενεργή συμμετοχή όλων στο Συνέδριό μας, ώστε να αναδειχθεί το εξαιρετικά μεγάλο και υψηλοτάτης στάθμης διδακτικό, ερευνητικό, κλινικό και κοινωνικό έργο το οποίο όντως παράγεται και προσφέρεται στον ελληνικό λαό. Το οφείλουμε, σ’ όλους εκείνους που μέχρι σήμερα αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια και όραμα για να μπορεί η Ένωσή μας να ανταποκρίνεται στη μεγάλη αποστολή της.

Φιλοδοξούμε, ότι και το 5ο συνέδριό μας, θα έχει την ίδια επιτυχία και θα συμβάλλει τόσο στην επιμόρφωση όσο και στην ανάδειξη σημαντικών πτυχών και λύσεων των θεμάτων που ενδιαφέρουν όλους μας, αλλά και τη Νοσηλευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων συνεδρίων αποτελεί πρόκληση αλλά και παρότρυνση για τους συναδέλφους να υποβάλλουν έγκαιρα τις επιστημονικές τους εργασίες για τη διεξαγωγή ενός ακόμη επιτυχημένου συνεδρίου.

Παρόντες και οι φοιτητές της νοσηλευτικής όπου δεν αρκεί να εμπλέκονται μόνο στη διαδικασία απόκτησης γνώσεων αλλά θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία δημιουργίας της νέας γνώσης. Σημείο αναφοράς αποτελεί το πρωτοφανές ενδιαφέρον των συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στην οργανωτική επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, workshops, κλινικά φροντιστηριακά μαθήματα και παρουσίαση αναρτημένων ανακοινώσεων. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν 23 μεταπτυχιακές εκπαιδευτικές μονάδες.

Σύμφωνα με την αρχή που καθιερώθηκε, θα υπάρχει επίσης και βράβευση τεσσάρων καλύτερων εργασιών: πρωτότυπης ερευνητικής εργασίας, πρωτότυπης βιβλιογραφικής ανασκόπησης, πρωτότυπης αναρτημένης ανακοίνωσης και πρωτότυπης εργασίας φοιτητών.

Έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ευρώπη, ώστε να μας μεταφέρουν το διαφορετικό κλίμα που επικρατεί στις χώρες τους, τόσο από πλευράς γνώσης και εκπαίδευσης, όσο και από πλευράς επιτέλεσης του νοσηλευτικού έργου.

Θερμά συγχαρητήρια στους εισηγητές που μοιράζονται με ευαισθησία και καλή θέληση τη γνώση τους μαζί μας. Πολλές ευχαριστίες στα μέλη της επιστημονικής, τιμητικής, διεθνούς τοπικής επιτροπής του συνεδρίου.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να βαδίσουμε με βήματα ουσίας και όχι εντυπω σιασμού, ενωμένοι και σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο της ουσιαστικής και πολύπλευρης νοσηλευτικής ενημέρωσης μέσα από ένα επιστημονικό και κοινωνικό δρώμενο που θα υπογραμμίσει για άλλη μια φορά ότι οι νοσηλευτές, μπορούν και θέλουν το καλύτερο.

Το νησί των Φαιάκων, παράλληλα με τις εργασίες του επιστημονικού προγράμματος θα δώσει δυνατότητες σε όλους τους συμμετέχοντες για παράπλευρες πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και πολλαπλές επιλογές αναψυχής.

Με την πεποίθηση της δυναμικής συμμετοχής σας, σας στέλνουμε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μας και σας περιμένουμε στην Κέρκυρα για την κορυφαία εκδήλωση της Ένωσής μας.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΝΕΔημήτρης Σκουτέλης

http://www.enne2012.gr/ ιστοσελλίδα συνεδρίου

http://www.enne2012.gr/images/Documents/b_anakoin.pdf  Β΄ανακοίνωση συνεδρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *